Aktualizovať podnet
Vodorovné značenie - Krajinská cesta+Kollarová

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Vodorovné značenie - Krajinská cesta+Kollarová

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Michal 15. decembra 2017

Dobrý deň prajem MsU,

chcel by som sa touto cestou informovať ohľadom problematiky ktorá tu už bola riešená v minulosti. Križovatka Krajinská-Kollarová je problematická.

Momentálne nejaký inteligent nakreslil dané čiary ako je možné si všimnúť na priloženom obrázku. Kto je zodpovedný za toto nezmyselné riešenie ??? Chorééééééé
Buďte 3-tí v poradí na semafóre pri škole a neprejdete. Pretože, autá vychádzajúce z ulice Kollarová čakajú kým neprejdú všetky vozidlá z Bratislavskej, lebo nie sú schopný vojsť do križovatky a pustiť autá odbočujúce doprava smer Pezinok. Týmto vodorovným značením to ešte skomplikovali.
Zeleným je naznačený smer križovatky, tak ako je možné, že čiary vedú mimo križovatku a vytvárajú nebezpečné situácie - vyznačené žltým.
Odborníci za 50 centov.

18. december 2017

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. "Domaľovanie" čiar bolo realizované správcom cesty II/502 a to Regionálnymi cestami Bratislava na základe schváleného povolenia dopravným inžinierom ODI Pezinok. Tento vodiaci pruh je prerušovaný a je určený pre vozidlá vychádzajúce z Kollárovej ulice odbočujúce smerom na Bratislavu, Tento vodiaci pruh má zamedziť toľko krát opakovaným nárazom a prejazdom cez ostrovček v strede cesty.
Vozidlá vychádzajúce z Kollárovej ulice, odbočujúce na Bratislavu musia dať prednosť vozidlám prichádzajúcim z Bratislavskej ulice a teda tento pruh ich nijako neobmedzuje. Keďže je z oboch strán označený prerušovanou čiarou, vozidlá v prípade potreby môžu z neho v každom mieste vychádzať.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
18. december 2017

Michal

Máte pocit, že tento podnet je vyriešený ?
p. Primátor, zrejme necestujete touto ulicou, odpoveď ktorú ste zaslal nepovažujem za dostatočnú a hlavne úplne od veci. Sám sa stretávate s tuposťou ľudí a teda ako môžete očakávať, že vodiči budú z pruhu vychádzať :D :D :D. Minulý týždeň som prechádzal z Bratislavskej na Kollárovú a 3 autá sa na mňa vykašlali lebo mali pocit, že majú prednosť tým, že sa nakreslili čiary. Východ z Kollarovej je mätúci a ako som už spomenul, tak vodiči nepustia autá za ním stojace ktoré chcú ísť do PK pretože on má nakreslené čiary doľava do BA a teda neposunie sa ani o meter aby vytvoril priestor. Čo je na tom nepochopiteľné ?????
Tento podnet tu už je tretí krát a staviate sa k tomu ľahostajne, čo ma po nejakom dopravnom inžinierovi ktorý ma na háku keďže tu nejazdí, on nakreslil len to na čo dostal podnet a návrh. Cvičená opica čo sa nezamyslela. máte pocit, že keby boli čiary nakreslené priamo Kollárová-Bratislavská, ako je križovatka orientovaná tak by ľudia neodbočili správne do BA ? Dajte tam betónový stĺp a uvidíte ako si na to rýchlo zvyknú. Vy ale potrebujete vyriešiť opravovanie značky lebo vodiči sú dementi a nepozerajú pred seba, namiesto toho aby sa problém vyriešil do konca a nie provizórne. Stretávam sa s názormi z Jura, že aký mudrlant to tam kreslil lebo majú obdobné problémy.
Ďakujem, že sa "angažujete".
10. jún 2018

Jozef Černý

Bývam na Bratislavskej a pravidelne prechádzam križovatkou. Predtým bola frekvencia áut odbočujúcich doľava do BA, ktorí mi nedali prednosť asi 1 z desiatich. Po namaľovaní vodiacich čiar je to už asi 1 z piatich. Žiadna nehoda sa mi zatiaľ nestala len preto, že som vždy pripravený zabrzdiť, ale to nie je riešenie, lebo dvakrát som mal nárazník odbočujúceho auta na centimetre od dverí môjho auta. Pritom títo vodiči nemali ani tušenie, že porušujú dopravné predpisy. Súhlasím s názorom, že riešením by bolo odstránenie navádzacích čiar a osadenie masívneho betónového stĺpika na začiatok ostrovčeka. Taktiež navrhujem požiadať dopravnú políciu o kontrolu tejto križovatky a vodičom, ktorí pri odbočovaní doprava nedajú prednosť protiidúcemu autu nadeliť mastnú pokutu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania