Vyhodená chladnička pri jurskom rybníku

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Richard Mareček 24. januára 2018

Pri jurskom rybníku je vyhodená chladnička a okolo altánku sú rozhádzané odpadky. Prosím o odstránenie chladničky, upratanie odpadkov a inštaláciu koša na odpadky (alebo aspoň sáčku na odpadky ako minulý rok). Ďakujem.

24. január 2018

Richard Mareček

Mimochodom, fascinuje ma, že si niekto dá prácu odviezť pokazenú chladničku k rybníku, keď o pár sto metrov ďalej priamo pri hlavnej ceste sa nachádza zberný dvor.
25. január 2018

Ingrid

prečo? Pretože do zberného dvora sa odovzdávaju len určité druhy a to za poplatok,pretože majú nemožnú dobu kedy sú tam,pretože neberú elektroodpad,pretože to bol síce krásny počin vykázaný ako úžasná aktivita mesta,ale ako neustále pán primátor zdôrazňuje máme občanov,ktorý jednoducho nie a nie pochopiť,že mesto to myslelo dobre.
25. január 2018

Ferko Mrkvicka

Ziaľ, v Sv. Jure nie je možne legálne sa zbaviť starého elektroodpadu. :-(
Presne ako píse Ingrid, mesto zbiera iba určitý odpad.

Richard môžete sa pomaly začať pripravovať na to, že sa to zhorší. Ceny odpadu pôjdu hore a ľudia to nebudú môcť/chcieť platiť...takže podobné skládky budú pribúdať aj napriek tomu, že máme mestskú políciu....neustrážia všetko.
25. január 2018

Richard Mareček

Ingrid, platí sa len za drobný stavebný odpad - 0,015 € za kilo. Napr. za 100 kg odpadu zaplatíte 1,5 €. To asi nikoho nezruinuje.
Objemový odpad (nábytok, koberce...), drevo, plasty, polystyrén, papier, bio odpad (pokosená tráva, konáre...), jedlé oleje sú všetky zadarmo. Doma celkom agresívne recyklujeme, vozím tam odpad a nikto po mne nechcel peniaze. Áno, otváracie hodiny by mohli byť lepšie - len dva dni sú otvorení dlhšie.

Ferko, o elektroodpade som nevedel. To je blbé. Keď som býval v Bratislave, využíval som zberné dvory na odovzdávanie elektroodpadu a nebol žiadny problém. Čítam, že elektroodpad a nebezpečný odpad zbierajú len 2x ročne. Obávam sa, že málokto bude čakať pol roka na vyhodenie nebezpečného odpadu :-(
25. január 2018

Ferko Mrkvicka

Richard,
žiaľ, zberné dvory v Bratislavskom OLO fungujú určite lepšie, ako ten v Sv. Jure. :-(

Presne ako píšeš. Elektroodpad sa zbiera 2x ročne....a presne preto končia podobné haraburdy tam, kde nemajú....žiaľ. To samozrejme rôznych loser-ov neoprávňuje vyvážať elektroodpad na čierne skládky.

Tu má mesto podnet na zlepšenie služieb. Bez problémov by sa to dal voziť elektroodpad na zberný dvor, miesta tam je ešte dosť....ale Mesto radšej v 1.Svätojurskej píli gulatinu a stiepa ju na podpalové drevo, miesto toho, aby vytvorilo miesto pre 1 kontajner na elektroodpad.
Zo skladovania elektroodpadu nič nemá, na podpalovom dreve zarába. ;-)
29. január 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Chladničku pracovníci technického úseku odstránili.

K diskusii, ktorá prebieha v rámci tohto podnetu:
Mesto po náročnejšom procese dalo do prevádzky zberný dvor, ktorý funguje od 1.1.2018. Do tohto času sme mali zberné miesto, kde nebolo možné odovzdať všetky druhy odpadu.
V novom zbernom dvore môžete bezplatne odovzdať nasledujúce druhy odpadov:

OBJEMOVÝ ODPAD, DREVNÝ ODPAD, PLASTY , PAPIER, BIO ODPAD,
JEDLÉ OLEJE A TUKY , SKLO, KOVY, TETRAPAKY, ELEKTROODPAD, ŽIARIVKY, BATÉRIE A AKUMULÁTORY, KYSELINY, ZÁSADY, PESTICÍDY v originálnom obale a OPOTREBOVANÉ PNEUMATIKY bez kovových diskov.

Drobný stavebný odpad môžete odovzdať za poplatok 0,015€ za kilogram.

Možnosti nakladania s odpadom sú podrobne popísané na webovej stránke mesta: http://www.svatyjur.sk/content/kam-s-odpadom-v-meste


Šimon Gabura
primátor Mesta Svätý Jur

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania