Prostredná ulica a rýchlosť áut

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Peter 09. februára 2018

Akým spôsobom sa dá iniciovať žiadosť na políciu SR aby častejšie merala rýchlosť v obytnej zóne Sv. Jura - ulica Prostredná ? 90% áut tam nechodí predpísanou rýchlosťou - ulica ako obytná zóna je bez prechodov pre chodcov - neviem či sa len čaká na nejaký prúser, alebo čo. Je prosím v kompetencii starostu dať návrh na dopravný inšpektorát aby to riešil ? Ďakujem

12. február 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Mesto oslovilo Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Pezinku (OR PZ PK) o častejšiu kontrolu dodržiavania maximálnej povolenej rýchlosti na Prostrednej ulici. ORPZPK nám prisľúbilo vykonanie kontrol merania, ktoré budú následne riešené v rámci objektívnej zodpovednosti. (Policajti po nameraní nebudú prekročenie rýchlosti pokutovať namieste, ale budú pokuty posielať poštou).

Šimon Gabura
primátor Mesta Svätý Jur
16. február 2018

Peter

Dakujem za odpoved, ale je mozne toto riesit viac systemovo ako poziadat PZ, ktory prislubi ... Prostredna je svojim konceptom nebezpecna ulica, niesu tam prechody pre chodcov, parkujuce auta znemoznuju vyhlad pri prechadzani cez cestu a sami vodici nerespektuju rychlostne obmedzenie. Preto by som rad znova vyslovil otazku - bude to prosim mesto nejako konkretne riesit ? dakujem
19. február 2018

Odpoveď samosprávy

Obytná zóna je definovaná v predpise č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke v § 59 - Osobitné ustanovenia o cestnej premávke v obytnej zóne, pešej zóne a školskej zóne. Ten hovorí, že v obytnej zóne chodci smú používať cestu v celej jej šírke, a hry detí na ceste sú dovolené. Vodiči tu smú jazdiť rýchlosťou najviac 20 km/h a pritom sú povinný dbať na zvýšenú ohľaduplnosť voči chodcom, ktorých nesmú ohroziť. Ak je to nevyhnutné, vodič je povinný zastaviť vozidlo. V obytnej zóne a pešej zóne je státie vozidiel zakázané, ak dopravnou značkou nie je určené inak.

Šimon Gabura
primátor Mesta Svätý Jur
19. február 2018

Peter

Pan Gabura dakujem za znenie zakona ... predpokladam, ze mate deti, pustili by ste sa ich hrat na Prostrednu ulicu ? Citite sa na nej bezpecne ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania