Parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Ferko Mrkvicka 14. februára 2018

Dobry den pan Primator.
V Septembri 2017 som Vam nahlasil podnet tykajuci sa poskodenych odtokovych zlabov na ulici Bratislavske zahumenice. Podnet je zatial stale v stadiu riesenia. Chcel by som sa opytat, ci by mesto nemohlo riesit nie len vzniknuty problem, ale aj dovod, preco k problemu vobec prislo a sice:
ze odtokovy zlab poskodili vozidla navstevnikov Vinohradnickej Izby, ktori denne parkuju ked chodia na obedy, respektive rezervovane akcie.
Vyssie spominanna prevadzka pana poslanca Frana nema vlastne parkovisko a v okoli sa nenachadza ziadne parkovisko. Auta parkuju kde sa da a v snahe neobmedzit premavku na ulici parkuju co nablizsie zvodidlam...Autami pritom vojdu do spominaneho odtokoveho zlabu. Ten ale na taku vahu nie je stavany a betonove odliatky sa lamu.

15. február 2018

Ferko Mrkvicka

Zaparkovane vozidla navstevnikov restauracie okrem poskodzovania odtokoveho zlabu komplikuju dopravnu situaciu v danej lokalite v obednych hodinach.
Vinohradnicka izba na svojom webe uvadza, ze navstevnici mozu parkovat 25m od restauracie. No ziadne miesto urcene pre parkovanie navstevnikov restauracie sa vo vzdialenosti 25m od restauracie nenachadza. Preto navstevnici vyuzivaju miestnu kounikaciu a prilahle travbate plochy ktore na parkovanie nie su urcene. Obmedzuju tak bezpecny vjazd a vyjazd vozidiel do a z krizovatky Bratislavske zahumenice - Krajinska cesta ale aj bezpecny pohyb chodcov.
16. február 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Aj na základe Vášho podnetu poslanci Mestského zastupiteľstva schválili návrh mesta na kompletnú výmenu žľabov na ulici Zuby. Na tento projekt schválili poslanci sumu 20.000 EUR. Na jar by sme mali tieto žľaby aj vrátane podkladu vymeniť.
Žľaby praskali aj preto, že bolo nekvalitne urobené lôžko. Ak podklad urobíme kvalitne, nové žľaby by mali zvládnuť aj parkovanie vozidiel.

Šimon Gabura
primátor Mesta Svätý Jur
16. február 2018

Ferko Mrkvicka

Dobry den pan Primator.
Dakujem za odpoved aj za dobre spravy s riesenim odtokovych zlabov. V odpovedi ste sa ale vyhli problemu parkovania v spominanej lokalite, vdaka ktoremu problem so zlabny vobec vznikol. Som rad, ze nove zlaby po spevneni podkladu vydrzia aj zataz automobilu. No neriesi to situaciu, odparkovanych aut zakaznikov Vinohradnickej izby, ktore komplikuju prejazd a to hlavne v case obeda.
Vozidla su v tom case zaparkovane na parkovisku za Vinotekou, vedla smetiakov a aj na krajnici pri zvodiclach. Na prejazd prichadzajucich/odchadzajucich aut zostava jeden jazdny pruh a ten sluzi aj chodcom, nakolko spominana cesta nema chodnik. Okrem toho, casto vodici parkujuci pri smetiakoch parkuju tak, ze ich zaparkovane auta presahuju krajnicu a zasahuju do uz aj tak zuzeneho profilu vozovky.
23. február 2018

Ferko Mrkvicka

23. február 2018

Ferko Mrkvicka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania