Prostredná - zábery parkovacích miest

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Hela 06. marca 2018

Dobrý deň, chcem sa spýtať, prečo Mesto Svätý Jur, keď nemá jednotnú stratégiu parkovania a prideĺovania vyhradených parkovacích miest aj občanom ZŤP, tieto miesta nesystematicky prideľuje ako záber verejného priestranstva pre letné sedenia?
Nemohli by ste sedenia presunúť do stredu námestia a dbať o to, aby obyvatelia Prostrednej mohli zaparkovať a vyparkovať zo SVOJEJ brány kedykoľvek budú potrebovať? Mestská polícia v tomto nie je nápomocná a nie je možné vyhľadávať majiteľov zaparkovaných vozidiel a čakať... V teplejšom období sú vjazdy do brán parkovacími miestami s pernamentným státím.

06. marec 2018

Hela

VZN - 5/2014 bod 9. Sadzba dane pre sezónne zaberanie verejného priestranstva zo strany reštauračných a pohostinských zariadení je 4,00 eura za 1 m2/ sezóna. Sezónnym zabratím verejného priestranstva sa rozumie obdobie mesiacov 1.máj až 31.október príslušného roka.
Ak toto platí tak sa nečudujem, že zachvíľu nebude kde parkovať....
07. marec 2018

Martin Gubáš

Ideálne by bolo, keby sa na námestí neparkovalo vôbec.
07. marec 2018

Peter

prostredna a jej dopravne riesenie je horuci zemiak do ktoreho sa terajsiemu vedeniu mesta nechce ...
07. marec 2018

Hela

Dopriala by som kompetentným, aby prežili iba jedno celé leto so zataraseným vjazdom. A ešte v noci o 21,30 trúbili, že snáď zoženú majiteĺa. Ostanete stáť s autom, vlečkou na plne zaparkovanom námestí a neviete sa dostať domov. Von ste sa dostali, ale domov už nie. Prosím aby sa naozaj začalo niečo riešiť - nie až po voľbách. Som za, nech sa na námestí neparkuje - ale nech je zabezpečený prejazd do brán v zmysle platného cestného zákona.
A nech nie sme rovní a rovnejší - viď dopravná značka pred MsÚ / v r.2013 nebola/. Ale ZŤP parking osadiť. nedovolia proti zákonu: Podľa vyhlášky Ministerstva životného prostredia č. 532/2002 však musia byť na každom parkovisku vyhradené štyri percentá parkovacích miest, najmenej však jedno, pre vozidlo osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu. Musí byť umiestnené čo najbližšie k vchodu do príslušnej budovy, pred ktorou je parkovisko vytvorené, alebo pri výstupe z parkoviska.
19. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Mesto interne pripravuje nový parkovací systém, ktorý bude fungovať na báze rezidentných parkovných miest. Do jeho predstavenia a zavedenia mesto nebude povoľovať vyhradené parkovanie. V prípade ak Vám niekto parkuje a bráni vstupu do nehnuteľnosti môžete využiť aj "štátnu" políciu. Mestská polícia momentálne nepracuje 24 hodin denne, preto sa môže stať, že Vám nie je schopná pomôcť.
Prostredná ulica je špecifická aj tým, že je aj historickým centrom mesta a preto si myslím, že by na námestí mali byť hlavne prevádzky a terasy pre ľudí.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
19. marec 2018

Hela

Nie je zodpovedaná otázka, či sa presunú letné terasy na iné ako parkovacie miesta. Prosím odpoveď.
19. marec 2018

Michal

Mesto malo odkupit a zainvestovat do parkovacieho domu na krizovatke Prostredna/Krajinska. Kedze namestie je historicke centrum ale s obcianskym trvalym byvanim nie je mozne zrusit tam parkovanie kedze parkovanie nie je mozne inde. Aj ked sa vytvori rezidentske parkovanie, pan primator, opat bude namestie plne pretoze pocet vydanych opravneni pre obyvatelov ktori na to maju (budu mat) narok bude taky ze vydane povolenia obsadia vsetky parkovacie miesta s novou politikou. Neda sa nieco zakazat a potom to presunut niekam, ked nie je kam. Terasy treba spravit na namesti v strede, to je nevyuzite. A treba sa pozerat dopredu, nie o rok ale o desat rokov minimalne. Treba zavolat ludi ktori to maju vyriesene a riesili to, alebo sa treba pozriet von, staci do Rakuska. Tam to vyriesili a funguje to (staticka doprava, parkovacie zony, retardery, apod.)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania