Nehorázne zanedbaná ulica

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Obyvateľka 08. marca 2018

Dobrý deň,

Mikovíniho ulica vie byť jedno parádne romantické miesto, keď je všetko okolo zelené. Bohužiaľ, takto po zime sa odkrývajú všetky jej nedostatky.

Výtlky, ktoré sa nedajú ani obísť, blato (ak pracujete v kancelárii, zabudnite, že do nej prídete v topánkach, v ktorých ste vyšli z domu), psie výkaly na každom metri (ak máte zvedavé dieťa, tu mu nasaďte gumové rukavice), chýbajúci kôš a sáčky na exkrementy po domácich miláčikoch, potok zanesený odpadom, prepadajúci sa svah potoka...
Celkové zanedbanie ulice vytvára kultúru, kde je normálne nechať svojho psa kadiť aj pod poštovými schránkami a neupratať, alebo si len tak odkladať nepotrebné spotrebiče..

Má mesto plán, čo sa s tým dá v krátkom čase urobiť?

08. marec 2018

Kika

Dobrý deň,

Mikovíniho ulica je zamorená exkrementami od psov. Mestská polícia by mohla pomôcť v tejto veci a občas sa prejsť po tejto ulici len si treba dať pozor aby si neodniesla domov darček v podobe exkrementu na obuvi. Majitelia psov dostávajú domov sáčky pre psov a preto by sa mali zamyslieť nad ich povrchnosťou a prístupom. Mesto by mohlo zvážiť prípadné zvýšenie dane za psov. Bohužiaľ vždy na takýchto doplácajú aj tí poriadny, ktorí nemajú problém zdvihnúť exkrement po svojom psíkovi. Ak niekto chce mať psa nech sa aj zodpovedne správa.
13. marec 2018

Obyvateľka

Popri dani by možno bolo fajn aj dôslednejšie evidovať psov.
15. marec 2018

Marek

bohuzial cely Jur je zamoreny h***i od psov, miesto toho aby ste sa na prechadzke kochali okolim musite mat neustale hlavu sklonenu aby ste do niecoho nestupili. Sam mam psa a aj male dieta, tak mozno aj preto som x-krat viac obozretnejsi na nasich uliciach. Ale staci sa prejst po Mikoviniho, Doktora Kautza, Letohradskej, a obraz si spravi kazdy sam - a pritom kos + sacky tam su. Nemyslim si ze zvysenie dane za psa nieco vyriesi, skor by tu mala byt tabula hanby - nafotit majitela a vyvesit. Bohuzial taketo nieco zakon asi neumoznuje. Takze nam nic ine neostava len chodit s hlavou sklonenou?
15. marec 2018

Obyvateľka

Bolo by fajn sa poobzerať po príkladoch dobrej praxe z iných miest, veď psov majú všade :) Alebo by sa zišla nejaká vtipná virálna kampaň, ktorá by ľudí pozitívne motivovala...
19. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Mesto disponuje stavebným povolením na ulicu Mikovínyho, dokonca svojho času aj začalo stavbu tým, že uložilo siete do zeme. Momentálne sme v stave, že rokujeme so Slovenským vodohospodárskym podnikom o dokončení celej investície, pretože pred dokončením cesty a povrchov je nutné zrekonštruovať brehy a koryto potoka. Mesto po skončení mrazov, tak ako aj v minulosti, opraví tie najkritickejšie úseky tejto ulice.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
19. marec 2018

Obyvateľka

Oprava cesty sa určite zíde, vďaka.
Ako to vyzerá s tým SVP, kedy by mohli byť rokovania ukončené?
19. marec 2018

Kika

Obyvateľov na Mikovíniho ul. určite veľmi teší, že Mesto opraví tie najkritickejšie úseky tejto ulice. Bohužiaľ v odpovedi nebolo spomenuté, ako sa budú riešiť majitelia psov, ktorí nemajú snahu po svojom psovi zdvihnúť psí exkrement a znečisťujú tým nielen Mikovíniho ul. ale aj iné časti Svätého Jura (Prostrednú ul. nevynímajúc). Bude sa prípadne budovať výbeh pre psy?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania