Nový chodník na ul.Pri Štadióne I.

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Štefan 15. marca 2018

Dobrý deň,dnes som sa dozvedel, že za panelákmi mesto plánuje výstavbu chodníka na ulici Pri Štadióne medzi panelákmi a záhradkami.Teraz je tam aspoň aký-taký trávnik (ničení psíčkarmi ktorí nezbierajú po svojich psoch hovná) cez ktorý si ľudia vyšlapali chodník.Dnes vyznačená trasa nového chodníka je posunutá smerom k panelákom, teda nekopíruje "vôlu" ľudí.Argument typu-Pretože sú tam korene stromov-neobstojí,doteraz tade ľudia bežne chodili aj v daždi a chodník z betónu/zámkovej dlažby nepotrebovali.Ak chce mesto zlepšiť prístupnosť ihriska/stanice pre obyvateľov Kačačníc,nech vybuduje betónový chodník medzi garážami a záhradkami alebo parkovisko na voľnej ploche oproti potravinám Mirko.Uvolní sa miesto medzi panelákmi.Chodníkom alebo lavičkami výrazne znížite komfort bývania obyvateľom.

19. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Áno mesto má v pláne vybudovať nový spevnený chodník zo zámkovej dlažby v spomínanom úseku. Naplánovaný je tak, aby neprišlo k výrubom pôvodných stromov (križujeme iba jeden oporný koreň orechu, pri ňom budeme kopať ručne) Mesto chce vytvoriť bezkolízny bezpečný chodník až ku stanici, ktorý budú využívať jednak dospelí, ale hlavne deti smerujúce na detské ihrisko. V trasovaní bude z veľkej časti nový chodník prelínať už aj tak pôvodný vyšlapaný, takže ľudia túto trasu už pravidelne využívajú. Súčasťou chodníka by mali byť aj dva oddychové body a v pláne je aj verejné osvetlenie. (to nie je schválené v rozpočte). Keďže stavba chodníka vyvolala rôzne vášne a aj iné uhly pohľadu, rozhodol som sa ju pozastaviť a prerokovať na Mestskom zastupiteľstve zajtra - 20.3.2018. Následne buď od stredy budeme pokračovať podľa plánu, resp. sa zmení trasovanie, prípadne sa celá investícia zruší.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
19. marec 2018

Štefan

Ďakujem za odpoveď.
19. marec 2018

Tomas

Takže radšej mať blatom vyšliapaný chodník za domom, kde aj tak budú ľudia chodiť keďže tam asi chodia ako píšete a zrušiť celý plánovaní chodník ? Keďže ako píše pán primátor "V trasovaní bude z veľkej časti nový chodník prelínať už aj tak pôvodný vyšliapaný" takže asi "kopíruje "vôlu" ľudí" teda nie je dôvod ho tam nedať podľa týchto informácii keďže je to potom už okey :)
19. marec 2018

Štefan

Problém je, že chodník naplánovaný nebol, tzn.nemohli sme ho pripomienkovať. Pozrite si rozpočty od roku 2016, nikde sa tam o tom chodníku nepíše. Ak si pozriete túto stránku, v druhom príspevku som aj navrhol nejaké riešenia, ale asi nerád čítate viac ako je treba. A choďte sa pozrieť o čom vlastne píšete.
19. marec 2018

Tomas

Viem o čom aj so čítal ale musel som poukázať na vyvrátenie argumentu ale to by niekto nemohol považovať lavičky a chodník už v dnes využívanej (vychodenej) lokalite ako píšete za zníženie komfortu ľudí, lebo už vidím ako lavičky s pohľadom na garáže každý využije než na zeleň ;) Ľudia čo chodia tade budú aj naďalej chodiť tade, to že vybudujete úplne inde chodník(opravíte) s obchádzkou vám nepomôže. Lebo ľudia chodia čo najkratšie cesty a aj naďalej budú využívať tu trasu. O tom či bol plánovaný alebo nie nevravím, to je o inom, že mohli okolité domy informovať aby predložili ich predstavu plánovaného chodníka za ich domami. To áno.
19. marec 2018

Štefan

O akých lavičkách píšete, tie tam ešte nie sú.Príďte sa tam pozrieť cez leto (tam kde chcú urobiť chodník) a budete vedieť o akom komforte bývania píšem.Sme asi posledné paneláky, ktoré sa nemusia aspoň z jednej strany cítiť ako v Petržalke.Nikde som nepísal,že mi vadia ľudia čo tade chodia,vadí mi chodník ktorý tam chcú postaviť.Radšej sa pozerám na trávu ako na betón alebo zámkovú dlažbu.K chodníku bude aj osvetlenie a lavičky ako oddychová zóna.Prvotný zámer Mesta bol na odľahčenie existujúcej komunikácie medzi panelákmi,návrh na riešenie som dal v druhom príspevku.
20. marec 2018

juran

Ohladom toho chodnika co tu prebieha diskusia tak poznam ten vyslapany usek a vôbec nevidim v tom problem preco by tam nemal byt a este k tomu ten chodnik bude v ramci tej cesticky tak cca siroky na jedneho cloveka a kocika lebo istotne sa mamicky potesia tomu ze môzu pokojne a bez stresu prejst s detmi na ihrisko bez toho ze by ich upozornovali na auto co prechadzaju medzi bytovkami byval som dole v bytovkach a vyuzival som ho na presun s jedneho ihriska na druhe. istotne by nebolo vhodne keby sa mali ludia robit obchadzku okolo garaz kde aj tak su vyjazdi lebo ich ludia vyuzijavu a ten chodnik by sa tam aj tak nehodil toto podporujem nech len s arozvija rekonstrukcia mesta.
20. marec 2018

Štefan

Ďakujem za podporu, dúfam že aj vám mesto nejako zasiahne do vášho životného priestoru bez ohlásenia, bez doloženia v rozpočte, bez možnosti pripomienkovať, bez riešení akútnejších vecí na našom sídlisku. A keďže to nie je rekonštrukcia, tak to malo byť zanesené riadne v rozpočte.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania