Nova fontana - UFO s LEDkami!

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Michal 19. marca 2018

Prosim primatora, poslancov aby sa pozerali na v sucastnosti prebiehajuce stavebne upravy v meste (nove chodniky, fontany, retardery, parky apod) s nadhladom s nejakou viziou v dlhsom casovom horizonte a nie iba cez cenu prac a aby sa nieco spravilo! Nova fontana je podla mna absolutny amaterizmus a vysmech. Ten kamen v strede je neviem co, kedze mesto ma vyraznu vinohradnicku historiou ale ta fontata je prachobycajne minutie penazi bez akejkovek pridanej hodnoty. Stagnacia. Ako potvrdenie a slahacka na torte je teplota svetla ktora nesuhlasi s teplotou poulicneho osvetlenia, vsak to je uplne ako keby pristalo UFO na namesti. Vie mi niekto vysvetlit ci to riesili nejaky architekti alebo si bola sutaz na soliter v strede namestia, ktory tam ostane x rokov?

03. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Je úplne prirodzené, že na rôzne veci v živote majú ľudia aj rôzne názory. Celá filozofia fontány bola vysvetlená v Svätojurských ohlasoch a preto iba skopírujem odpoveď, ktorá bola už zverejnená.
"Pri vstupe na námestie, ktoré svojim tvarom nie je typickým námestím, skôr rozšírenou ulicou, vnímame nielen okolité domy ale najmä nás priestor vťahuje smerom ku kopcom, k dominante mesta - kostolu Svätého Juraja. Cestou míňame viaceré pamiatky a ďalšie objekty, ktoré túto cestu dopĺňajú - studňu, "Trojičku", kláštor a aj novú fontánu. Tá sa nemá stať novou dominantou, ale len ďalším bodom dopĺňajúcim námestie. Celá technológia fontány je ukrytá pod povrchom. Na úrovni dlažby sú umiestené iba trysky, obruba fontány s vypieskovanými listami viniča a spomínaný kameň.
Kameň – žula - sa nachádza takmer všade v našom meste, tvorí podložie vinorodých svahov, naši predkovia ho pracne a trpezlivo zbierali a vynášali na kamenné rúny, stavali z neho svoje obydlia, vinne pivnice, kamenné stienky. Kameň ovplyvňuje vlastnosti a špecifiká aj miestneho hrozna a teda aj vína. Preto sme rozhodli, že kameň, ktorý je všade okolo nás, môže byť aj vhodnou súčasťou fontány."


Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
03. apríl 2018

Michal

Pan primator, pokial takto potrebujete vysvetlovat preco to tak je tak ten umysel / navrh / prevedenie / myslienka je nedostatocna a zla. Za druhe, na to ste neodpovedali, preco teplota toho osvetlenia nekonrensponduje s teplotou okolitych lamp? Prepacte ale je to amaterizmus!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania