Blokovanie výhľadu na kruhovom objazde

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Filip 19. marca 2018

Dobrý deň. Na vjazde do kruhového objazdu z ulice Doktora Kautza smerom na Prostrednú (pri slnečných hodinách) je naozaj problematický výhľad do križovatky. Vodiči idúci po Prostrednej ulici často nerešpektujú maximálnu povolenú rýchlosť a na mieste vznikajú kolízne situácie. Odporučil by som osadiť tabuľu B34 (zákaz zastavenia) v tesnej blízkosti križovatky prípadne doplniť križovatku o zrkadlo ktoré by zlepšilo výhľad. Ďakujem

19. marec 2018

Tomas

Auta idúce zo spodu nemajú prednosť a maju taktiež rešpektovať značenie pred kruhovým objazdom a spomaliť/zastaviť ked treba lebo nie su na hlavnej takže podla mna osadzať dalšie značky a zrkadla nič nerieši ale radšej riešiť rýchlosť a viac kontrolovať. Viac sa stretávam s kolíziami štýlu že hlavný ťah kruháču si myslí že je na hlavnej a rýchlosťou vojde do kruhaču aj ked už pred ním tam niekto vchádza.
19. marec 2018

Filip

Plne súhlasím. Myslím že toto je ale nereálne. Aktuálne sú na Prostrednej 2 tabule označujúce obytnú zónu (20km/h) ale nerešpektuje sa to. Nie sú prostriedky na kontrolovanie predpísanej rýchlosti. Po pravde neviem či len ja mám smolu a vždy natrafím na niekoho kto sa strašne ponáhľa na Neštich alebo je to bežné..
19. marec 2018

Tomas

Je to bežne či už z dola hore alebo naopak tým že je to skoro "priamy" prejazd na kruhač tak každy to berie že ide iba rýchlo "rovno" ..hold
20. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Mesto neplánuje dopĺňať dopravné značky pri kruhovom objazde. Ako je aj písané nižšie kruhový objazd je spôsob križovania komunikácií kde prednosť má vozidlo, ktoré sa nachádza už v kruhovom objazde. Plánujeme však v meste tento rok aj nové vodorovné značenie, ktorého súčasťou budú aj žlté čiary, ktoré budú zakazovať parkovanie, konkrétne aj pri kruhovom objazde.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
18. apríl 2018

Ferko Mrkvicka

Ta ista situacia na krizovatke Hergottova - Prostredna...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania