Chodníky v havarijnom stave

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Robo 23. marca 2018

Pán primátor. Už keď nám idete pod balkonami stavať chodník bez nášho vedomia či upozornenia, bez plánovania a vyhradených financíí schválených v rozpočte, čo keby ste popri tom opravili aj chodníky z druhej strany na ulici Pri štadióne 20-26 na mestskom pozemku spomínané v príspevku https://www.odkazprestarostu.sk/svaty-jur/podnety/40923/chodniky-v-havarijnom-stave ???
Susedia

28. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Mesto v tomto období neplánuje opravu-úpravu chodníkov (vchodov) do bytových domov. Existuje teoretická možnosť, že popri rekonštrukcii ulice Nová Pezinská mesto opraví aj tieto chodníky do vchodov. (ak bz vzniklo šetrenie a teda by nám ostali v položke nevyčerpané finančné zdroje)

Najjednoduchšia a najistejšia cesta vedúca k oprave chodníkov je cez participatívny rozpočet mesta, kde podáte ako bytové spoločenstvo žiadosť o príspevok a celú opravu po schválení dotácie zrealizuje bytové spoločenstvo (družstvo). Týmto spôsobom boli už dva chodníky-vstupy do bytoviek a celé jedno okolie bytovky opravené. Mesto tieto projekty podporilo sumou od 1500 do 3000 Eur.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
28. marec 2018

Robo

Opravte ma prosím ak sa mýlim: my máme zaplatiť opravu chodníkov v majetku a na pozemku mesta a mesto nám následne zaplatí iba časť investovaných peňazí?
12. január 2021

Ka Te

Dobry den Robert, ide aj o prechod medzi Pro stadione 14 - 15, tie nevedu do bytovych domov. Ten chodnik vyzera katastrofalne uz roky a bolo to povedane mestskemu uradu uz niekolko krat. Namiesto toho sa planuje rozsiahly rojekt na Rok 2023 a nepovazuju diery na chodniku mediz bytovkami za nevyhnutnu opravu. V lokalite ziju handikopavani aj stari ludia.
13. január 2021

Robo

Problém vyriešený - mesto opravilo chodníky k vchodom 24, 26 a pri rekonštrukcii paneláku sme opravili chodníky k vchodom 20, 22 preplatene cez participativny rozpočet mesta.
13. január 2021

Ka Te

Tak to by mohli v tom pripade opravit ten chodnik v havarijnom stave medzi bytovkami pod Surskou. Pan primator reagoval na ten podnet ze to chce opravovat spolu s cestou v roku 2023 v ramci velkeho projektu. Nevidim dovod aby chodnik v havarijnom stave na toto cakal.
13. január 2021

Robo

Prosím vytvorte si vlastný odkaz na Váš problém, tento je ukončený a odstránený.
13. január 2021

Ka Te

Nebude treba. Postup v odkaze ktory Vam tu pan primator by mal platit aj pre ostatne chodniky. Budeme postupovat podla toho.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania