Parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Tamarka Oliver 09. júla 2018

Dakujem za neriesenie parkovania na Prostrednej. Okrem aut parkuju ma brane bicykle a ja sa pytam, preco mesto ma laxny pristup k obmedzovaniu pristupu do domov pre majitelov objektov. Pytala som sa a znova sa pytam, preco mesto povolilo zabrat parkovacie miesta na prevadzky a nevytvorilo v strede namestia miesto na posedenia a nevyuzilo tento priestor. Takychto fotiek mam vela. Aj 2-3 denne. Ziadam o napravu.

10. júl 2018

Juran

Dobrý deň,

Z Vášho podnetu vyplýva, že mate problém so zaparkovanými autami a bicyklami, čo Vám obmedzujú prístup do dvora.
V meste „platí“ VZN Mesta Svätý Jur č. 6/2018 o podmienkach parkovania na miestnych komunikáciách a verejných priestranstvách mesta SJ.
Pre Vašu informáciu kontrolou dodržiavania tohto VZN vykonávajú zamestnanci MsÚ a mestská polícia.
Písala ste, že denne mate 2-3 fotografie ale na počudovanie ani na jednej nie sú Vaše auta, ktoré tam parkujú stále, pokiaľ im to umožnia nepodarené autá a bicykle.
Podobné problémy ako Vy má viacero obyvateľov centra mestá a to nemusia mať ani 4 autá. Na jednej strane sa dovolávate nápravy od pán Primátora,
ale sama porušujete VZN (konkrétne čl. II ods. 3). Dôkazom sú vlastne všetky tri foto, kde vidieť Vašu bielu dodávku, ktorá tam nemá čo robiť.
Ak by sa dôkladne dodržiavalo VZN č. 6/2018 v spojení s VZN č. 4/2018 a za trvalé parkovanie by sa platila daň za užívanie verejného priestranstva,
tak by ste nemali problém s parkovaním pred domom, ale vo dvore ako väčšina obyvateľov centra mesta.
Statická doprava v centre mesta je komplexný problém a mám pocit, že s tým nemá nič spoločné Váš problém. Stačí keď si na bránu osadíte správnu oficiálnu dopravná značku a máte po probléme.
S pozdravom,
Juran
11. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Veľmi ma mrzí, že vodiči nerešpektujú vjazd do domov a priamo tak porušujú cestný zákon. To čo môžeme urobiť, je upozorňovať, alebo natvrdo pokutovať vodičov, ktorí takto obmedzujú vjazd do Vášho a iných domov. Terasy rušiť nechceme, námestie určite nemá byť parkovisko, ale priestor určený práve na terasy, lavičky a iné oddychové prvky.
Verím, že raz sa nám podarí naplniť idea o úplnom uzavretí námestia, kde vjazd budú mať povolený iba majitelia nehnuteľností na Prostrednej ulici (podobne ako Staré mesto v Bratislave).


Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
18. august 2018

Majo Juran

Podporujem stanovisko spoluobcanov na Prostrednej. Tesne pred oknami stoja a trvale parkuju dodavkove vozidla. Ich majitelia su arogantny a agresivny pri vyzve o napravu. A co na to starosta a poslanci ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania