Parkovanie pri jazere

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý
meno
Jardo Mladší 24. júla 2018

naozaj musia mať rybári povolenie na parkovanie až pri samotnom rybníku?Nehladiac na to je problémom cyklochodník kde sa týmto autám musíte pratať z cyklochodníka

24. júl 2018

Jozef Troška

Som rad, ze to tu niekto napisal, lebo co je to za cyklo chodnik, ked tam premavaju auta ako na ceste. A pochybujem, ze vsetky maju povolenie. Naco je to cyklocesta, ked je tam kopec aut - vynimiek. Ziadam MU, aby sa konecne zacal zaujimat o dodrziavanie predpisov v meste i tu mimo v oblasti, ked auta nemaju co robit. pretoze auta su uz vsade a nikomu to nevadi, nikto sa neboji, ze porusuje pravidla, nema starch zastavit na mieste zakazanom, jazdit rychlo a este aj otravovat cyklistov. Chodte prosim napr. na Moravu, tam je ucta, respekt, tu u nas na SK? Arogancia a auta, potom auta a niekde na konci chodec ci cyklista. Sam jazdim aj po Jurave, vidim, poznam.
Na auta je clovek uz alergicky, lebo ich najdete vsade, zavadzaju, parkuju vsade....alergicky, lebo su vsade. Naco je policia, dokonca Mestska policia, ked to necitit, ked sa vodici neboja??? Nna namesti je 30, pozrite kto to dodrziava? Takmer nik, preco? lebo to nik nekontroluje, nepokutuje.Vsade inde je to pesia zona. U nas? parkovisko, ze uz pomaly chodec nema kade prejst, povedzte je to normalne? Pritom ma kazdy dvor, resp. mnohi.
Vyzyvam MU a poslancov, aby konecne zacali konat, oni musia, nie obcan, nielen riesit predaj pozemkov, pani, rieste problemy obcanov a majte respekt, inak tam nemusite byt a obcan si pomoze aj sam.
25. júl 2018

Juran

Pán Jozef,

s Vaším príspevkom možno len súhlasiť. Za 4 roky Juravy som mal len 2-3 kolízne momenty s autom a to v časti Jur – Rača, ale stotožňujem sa s tým, že tie auta tam nemajú čo robiť. Požadovať úctu a rešpekt v dnešnej dobe je veľmi naivné, ale podporujem Vás v tom.
Na námestí je 20km/h, ale stačila by aj tá 30km.
Vašu výzvu pre primátora a poslancov možno len podporiť, ale nemyslím si, že to vôbec pomôže.
Osobne by som apeloval na voliča, lebo len ten môže rozhodnúť správnou voľbou.
30. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Pohyb motorových vozidiel na cyklotrase Jurava vyvoláva dlhodobo emócie a veľakrát aj zbytočné konfliktné situácie. Tento stav vznikol v podstate už na začiatku, keď sa rozhodlo, že cyklotrasa Jurava bude postavená aj na cestách, ktoré pôvodne využívali rybári, poľovníci, chatári, vodohospodáry ale napríklad aj I.Svätojurská na zvoz dreva z lesa. Preto na rôznych úsekoch Juravy je povolený vjazd motorových vozidiel. Konkrétne na fotke je "prírodné parkovisko" pri Štrkovej, ktoré využívajú hlavne rybári. Na tomto úseku sa za povolenku na vjazd považuje rybársky lístok.
Mestská polícia občasne kontroluje vjazdy do lesa, a k tejto úlohe jej pribudne aj kontrola vjazdov na cyklotrase Jurava.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
30. júl 2018

Jardo Mladší

Dovolím si pán primátor nesúhlasiť. Na základe akého zákona sa považuje rybársky lístok ako povolenka na vjazd autom?Čo to je za hlúposť?Auta len tak parkujú na divoko v chránenej oblasti....no neviem či to je možné podľa zákona

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.