Nedokoncena dlazba

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Neriešený

Nova zamkova dlazba na ul. A. Dubceka je zarastena. Dodavatel evidentne nedodrzal technologicky postup.

17. september 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, chodníky zo zámkovej dlažby robia pracovníci Mestského úradu. Bol dodržaný presne schválený technologický postup vzhľadom na schválený rozpočet rekonštrukcie chodníkov. Áno, burina prerastá. Počet zamestnancov mestského úradu je však nedostatočný na to, aby stíhali v lete okrem kosenia a čistenia mesta vykonávať postreky chodníkov proti rastu buriny. Mesto ďakuje tým občanom a majiteľom domov, ktorí si vo vlastnom záujme a estetiky čistia chodníky pred svojimi domami a odstraňujú tak burinu.


Ing. Fiamová, prednostka MsÚ
17. september 2013

Michaela

Keby si obyvatelia pred svojimi domami pekne upratali (zaberie to pol hodinky raz za stvrt roka) hned by to v Jure vyzeralo lepšie a nikoho by to nezabilo... Toť moj osobny nazor
19. september 2013

Dubo

Musim sa pridat na stranu Michala. Neverim, ze bol dodrzany technologicky postup, treba si to ist pozriet na miesto. Predpokladam, ze technologicky postup bol schvaleny rovnaky pre vsetky casti rekonstruovanych chodnikov, preco to teda nikde inde nezarasta tak intenzivne (aj bez cistenia majitelmi prilahlych nehnutelnosti) ?
Je predsa jednoduchsie hodit problem na obyvatelov, ako si uplatnit reklamaciu u dodavatela, nie ?
Na odstranenie pochybnosti, ci bol alebo nebol dodrzany technologicky postup, by mal MsU zverejnit v ramci riesenia podnetu minimalne tieto informacie:
- aky technologicky postup bol schvaleny (a udajne aj dodrzany)
- preberaci protokol, kto to preberal/dohliadal a pripadne jeho vyjadrenie, ci v danom useku nebola nejaka komplikacia
19. september 2013

Jano

Pani Fiamova, suhlasim s Dubom...to co ste napisali je take, no, pekne povedane diletantske. Pokial nieco robim, tak to robim dobre a primerane kvalitne, uvedena fotka poukazuje na nekvalitne prevedenie prac a je to amaterizmus. Ta prerastajuca burina nie je len o estetike ale aj o tom ze tento chodnik sa rychlejsie amortizuje ako taky na ktorom neprerasta vegetacia. Pokial by to bolo spravene kvalitne tak ziadny servis by zo strany sluzieb mesta nebol potrebny, to nie je o tom ze je niekto lenivy a nevytrhol pat burin, ale o tom ze niekto nespravil pracu tak ako mal. Vsetko dobre.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania