Parkovanie na Prostrednej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý
meno
Petra 05. septembra 2018

Dobrý deň obraciam sa na vás s otázkou či je normálne aby niekto kto tu má jednu kanceláriu parkoval naraz 6 áut. Myslím že na Prostrednej je všeobecne problém zaparkovať ale aby obyvatelia ktorí tu bývaju nemohli nikdy zaparkovať len kvôli tomu že niekto si tu zaparkuje 6 áut naraz je trošku mimo. A podotýkam že tu stoja nie hodinu,dve ale celý deň.

06. september 2018

Juran

Dobrý deň pani Petra,
podobný problém v „centre mesta“ je aj pri iných prevádzkach. Kompetentní mesta dlhodobo ignorujú problém statickej dopravy v centre mesta (a nie len to), teda ignorujú svojich voličov. Namiesto toho riešia fontánu, ktorá slúži na pravidelne zatápanie pavé na celom námestí. Poradím Vám jedno veľmi účinné riešenie
06. september 2018

Juran

Poradím Vám jedno veľmi účinné riešenie a to v novembri správne voliť.
10. september 2018

Michal Kascak

Dobry den, pani Petra. V pondelok 4. septembra sme ako festival vracali nase stare auta a vymienali ich za nove. Dokopy mame ako festival 4 auta, toto bol moment, ked sme ich mali dokonca 7 - pocas jedneho dna. Vystihli ste moment, kedy sme stali pekne za sebou, ja parkujem 99% casu mimo Prostrednej ulice. Je pravda, ze nas je v kancelarii viac a casto mame aj navstevy, kedze sme aktivna firma - to vytvara aj naroky na parkovanie. Kazdopadne - miesto, z ktoreho ste fotku fotili je od nasej kancelarie vzdialene 5 metrov, mohli ste sa kludne za nami zastavit a vec prediskutovat s nami, dokonca jedna kolegyna je aj na fotke ktoru ste fotili. Mam pocit, ze mame s nasimi susedmi korektne vztahy. Zatial sa nikto z okolobyvajucich nestazoval na to, ze by sme mu branili v parkovani, ak o niekom takom viete, prosim dajte nam vediet, pripadne vyzvite jeho aby sa nam ozval. Pripada mi byt obciansky normalny postup, ze sa vec riesi najskor medzi ludmi, ktorych sa problem tyka a neskor, ak sa vec nikam neposuva, sa zapajaju autority. Rad Vas u nas uvidim, pripadne mi mozte napisat mail na [email protected]. S pozdravom Michal Kascak
10. september 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Mesto má už interne spracovaný a pripravený návrh novej parkovacej politiky v meste. Predstavený bude po voľbách, prejde určite širšou diskusiou a následne bude predložený na schválenie. Parkovacia politika a vôbec systém parkovanie je celkom zložitá vec, ktorú nie je možné urobiť ad hoc zo dňa na deň. Momentálne sme v stave, že už v meste neparkujú dodávky a nákladné autá a v roku 2019 mesto príde proaktívne s návrhom aj pre ostatné vozidlá.

Konkrétne k Pohoda má v zmysle povolenia na priestor v ktorom je zriadená prevádzka parkovanie na vlastnom pozemku, t.j. vo vnútri v spoločnom dvore. Parkovaním na chodníku porušuje tak ako všetky vozidlá, ktoré parkujú na chodníku a nenechajú prejazd 1,5m, cestný zákon. Mestská polícia občasne upozorňuje na porušovanie tohto ustanovenia, k pokutovaniu však pristupuje iba v extrémnych prípadoch.


Ing. Šimon Gabura
primátor mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania