Parkovanie Prostredna ul 6

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Majo Juran 13. septembra 2018

Dobr den, opat a nie som sam, ktory upozornuje na parkovanie na Prostrednej ulici. VZN sice hovori o nemoznosti parkovania vozidiel N1 a to len vo vymedzenej dobe, co je neprijatelne. Upozornujem na parkovanie dodavky pred oknami Prostredna 6, pan podnikatel si uzurpoval, ze miesto je jeho a ak tam niekto zaparkuje je krik na celu ulicu. Absolutne ignoruje, ze trci na cestu a tieni do okien suseda.
Tak takto sa riesi parkovanie ? Ci MsP iba prejde okolo a nic ?
Ano, je jedno riesenie, ktore pride ochvilu a vola sa Volby do miestneho zastupitelstva.

Tak stasnu a pevnu ruku pri urnach danovy poplatnici.....

13. september 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Či je prijateľné, alebo neprijateľné platné Všeobecné záväzné nariadenie (VZN) mesta o tom v konečnom dôsledku rozhodujú poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ). Postup schvaľovania je stanovený zákonom o obecnom zriadení (369/1990) a ten hovorí aj, že počas celého procesu môžu predkladaný návrh pripomienkovať občania. Preto Vás poprosím do budúcna predložené návrhy aj pripomienkovať, aby sme ich vedeli pred schválením upraviť podľa Vašich predstáv.

Mestská polícia kontroluje toto nariadenie už iba občasne, pretože k porušeniam dochádza veľmi zriedkavo a väčšinou sa to týka "nejuranov", ktorí toto nariadenie nepoznajú. Treba povedať, že vo väčšine prípadoch dodávky naozaj v časoch od 22:00 do 6:00 zmizli z mesta.

K systému parkovania v meste môžem zatiaľ len to, že mesto má návrh už interne pripravený, v roku 2019 bude predmetom širšej verejnej diskusie a verím, že následne bude aj novým MsZ schválený a zavedený do praxe.

Tento podnet postúpim aj Mestskej polícii.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
13. september 2018

juran

Dakujem za info ale v prvom rade ide o aroganciu uvedeneho podniaktela tym, ze blokuje vyhlad z okien a brani prechodu po chodnuku, v zalezitosti ako prave zaparkuje.
Myslim, ze MSP by mala na exponovanych miestach patrolovat omnoho castejsie.
14. september 2018

Juran

Niekoľko poznámok / pripomienok k Odpovedi samosprávy na podnet týkajúci sa parkovania dodávok na verejnom priestranstve na Prostrednej ulici.

Autor podania (volič, občan mesta, jeden z nás) opätovným upozornením (nie prvým!) vyjadril svoje rozhorčenie nad tým, že na Prostrednej ulici parkujú dodávky, pričom podľa VZN by tam nemali parkovať, resp. nemôžu tam stáť v čase od 20:00 do 6:00.
Na toto upozornenie prišla diplomatická nič nehovoriaca odpoveď samosprávy, že ak sa občanom nepáči znenie VZN, aby v budúcnosti predložili návrhy a pripomienky. Z tejto odpoveď vidno, že pán súčasný primátor nechápe, že toto upozornenie (opätovné) je návrhom / pripomienkou a teda v budúcnosti nie sú potrebné žiadne návrhy. Ak by pán primátor a súčasní poslanci poslúchali občanov (teraz voličov), čo je ich základnou povinnosťou, už by bol predmetný problém dávno vyriešený.
V súvislosti s veľmi sporadickými kontrolami pán primátor veľmi odvážne dodal a to bez akéhokoľvek relevantného doplnenia, že vo väčšine prípadoch dodávky naozaj v časoch od 22:00 do 6:00 zmizli z mesta. V prvom rade pán primátor namiesto predvolebnej kampane Vám odporúčam dôkladnejšie si pozrieť predmetné VZN. Aby ste to nemali také ťažké, tak podľa VZN (pripomienka 6/2018) dodávky tam nemajú čo robiť už od 20:00 do 6:00!
Zároveň je potrebné doplniť, lebo to ušlo pozornosti pánovi primátorovi a „členom MP“, že predmetné VZN napriek jeho nedôslednosti ďalej upravuje, že parkovanie a státie vozidiel v ods. 3 je v čase od 6:00 do 20:00 povolené iba krátkodobé !!
Z osobnej skúsenosti musím vysloviť záver, že mesto, resp. „členovia MP“ vôbec nekontrolujú dodržiavanie predmetného VZN, čím nútia občanov, aby „bonzovali“ na porušovateľov (susedov a pod...), tak ako je to aj v tomto prípade. Tento stav je neakceptovateľný pán primátor !!!
K poznámke o pripravenom internom návrhu (tajné materiály) parkovania mesta je zbytočne sa vyjadrovať.
14. september 2018

Majo Juran

Suhlasim s nazorom spoluobcana. Prostredna je brana ako pamiatkova zona, kde je potrebne mnozstvo povoleni, potvrdeni ak chce majitel nehnutelnosti cokolvek meni. To, ze ,, dodavky su pohodene ,, tam kde su, resp. kde ich arogantny pan podnikatel odparkuje je v poriadku. Som platca miestnych dani a poplatkov, som volic ale to je asi vsetko. Ak chcem posunut vec k lepsiemu, samosprava, Urob si sam. Dakujem neprosim. Ine mesta, Zilina, BB, maju v centrach, dokonca na sidliskach zakaz statia pre dodavky. Preco nie Jur ? Argument, ze MSP upozornuje, prosi aby sa stav napravil je mizerny argument a necinnost. Ak niekto arogantne porusuje a narusa medziludske vztahy je smutne ak sa tak deje za nepriamej ucasti resp. podpory mesta a je henebne. Nezijeme v 90-tych rokoch je rok 2018, rok volieb. Ak nefunguje dohovor a slusne spravanie na mieste je restrikcia, tak uz konecne zacnite, kam toto mesto smeruje, kam sveruje svet? PAn primator kandiduje vo velkej komunalnej politike. Ak tam bude posobit a spravovat tisicky ulic ak nedokaze dat po rokoch, argumentoch, prosieb jednu ulicu v meste ? Zamyslite sa. Viem, ze starosta nie je vsehomuci na to ma aparat ale mal by byt iniciatorom a zmiek k lepsiemu v prospech vsertkych obcanov ci navstevnikov.
Ludia preberte sa, pani poslanci tiez. Ukazte svoju volu a silu vo volbach.....
19. september 2018

Majo Juran

Aktualna situacia
01. október 2018

Mlady Juran2

Na všetkých uliciach v Jure je velke množstvo aut, nielen dodavok, mne by sa páčilo keby minimálne na námestí zakázali parkovať a bola z toho pešia zona aspoň cez víkendy.
05. október 2018

Mlady Juran3

Treba si pozorne precitat VZN,konkretne auto jo podla TP vedene ako osobne,ak by bolo aj vedene,ako dodavka(nakladne N1) aj tak jeho vyska nepresahuje 2000mm.Tecnicak bol kontrolovany mestkou policiou.Cize najskor treba vypratat vsetky uzitkove vozidla N1(aj dacie kombi) a potom osobne vozidla z Prostrednej.Skor sa zamerajte na bordel pred prevadzkami na Prostrednej,rano si na ceste a chodniku pozbierajte prazdne pivove plechovky, nedofajcene cigarety a oplachnite si verenje WC ,vo vjazde do vinarsta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania