Vela aut (hubarov) v lesoch bez povolenia v chranenej oblasti

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Jaro 14. septembra 2018

Dobry den,
tento tyzden je ovela viacej aut a motoriek v lesoch, nad Nestichom - kde je Chranena krajinna oblast a zakaz vjazdu. (iba s povolenim sa moze)
Chodi tu ale vela hubarov na aute a motorkach a ohrozuju a vytrubuju cyklistov, ze nech nezavadziame.
Povedal by som, ze najviac ich je skoro rano a potom od 17 00.
Prosim nedala by sa tam dat policajna hliadka?
(zial ziadnu relevantnu fotku nemam, tak som dal odfotene huby pri ceste, snat to nevadi)
Vopred pekne dakujem

14. september 2018

Vegella

Máte pravdu teraz sa nedá ísť do lesa ani prejsť so psom. Snáď sa mesto rozhýbe a začne kontrolovať auta, mohli by aj cyklistov (Mne osobne nevadia ak idú slušne po ceste).Ale teraz sa nejako rozmohol cyklokros a celá cesta smerom hore na hrad je už zničená, robia si svoje vlastné chodníčky, spevňujú si vlastné nové cesty a ničia svahy. Celú cestu na prechádzke v lese sa vyhýbať cyklistom tiež nie je zábava, hlavne ak máte malé dieťa (alebo psa) a chcete ho nechať trochu si pobehať....
21. september 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Do lesa v katastri nášho mesta vydávajú povolenky na vjazd hneď viaceré subjekty a okrem nich majú vjazd povolený aj vozidlá s špeciálnym povolením buď úradu vlády, resp. ministerstva vnútra (Na "Cementárke" majú rekreačné zariadenie a keďže cesta od Borinky je "rozbitá", chodia cez iné prístupové cesty). Mestská polícia zvykne spolu s lesnou strážou raz mesačne vykonávať kontrolu vjazdov - zväčša na Bielom Kríži. Sám som bol prekvapený, že 90% vozidiel má naozaj platné povolenky. V každom prípade nariadim Mestskej polícii častejšie kontrolovanie vjazdov a posunieme ju viac do územia Lesov Slovenskej republiky najskôr pri odbočke na Limbach.


Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
21. september 2018

Jaro

Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania