Ulica Podhradie

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Diana 26. septembra 2018

Dobrý deň chcela by som sa spýtať či mesto neuvažuje s úpravou ul. Podhradie, myslím tie brehy od kostola po semafory, vyzerá to tam hrozne, každý si to obrába ako sa mu chce. Stačilo by brehy spevniť, okresať pokiaľ sa dá, urobiť niečo v štýle hradieb z kameňov, každému k domu jednoliaty prístup. Jedná sa o úsek asi 150 m, ulica by sa tým dala rozšíriť možno aj o pol metra, čo by pomohlo aj s tým parkovanim. Myslím, že v dnešnej dobe by takto ulica nemala vyzerať, urobila sa asfaltka a s týmto zase nič. A ten veľký smrek zamotaný do elektrickej siete nevadí nikomu?ďakujem.

28. september 2018

Barbora

Milá Diana, nedá mi nereagovať na Váš príspevok. Je neuveriteľné čo v dnešnej dobe trápi niektorých ľudí. Tie „brehy“, ktoré vyzerajú tak hrozne, sú súkromné pozemky, takže každý si ich „obrába“ v rámci svojich možností, schopností a ako sa jemu páči. Ďakujem za vyjadrenie Vášho subjektívneho názoru, ale obávam sa, že mesto Vám s týmto veľmi nepomôže. Jedným z riešení pri prechode tejto ulice je odvrátiť zrak na druhú stranu.
28. september 2018

Diana

Myslela som že sú to mestské pozemky, ak nie tak je ešte smutnejšie, ale všetko sa dá spraviť, aj tá skalka sa dá zachovať, nie je to len môj názor, ale väčšiny ľudí ktorí rozmýšľajú hlavou a chcú aby bolo Mesto krajšie, mne sa zdá skôr neuveriteľná tá fontána na námestí za 100tis.
28. september 2018

Barbora

Mesto by bolo krajšie keby sa iné veci zmenili, napr. to parkovanie. Ale nie tak, že sa zakáže parkovať na ulici, ale že sa aj vytvorí nejaké miesto kde by sa parkovať dalo. Keď sa v iných častiach mesta môžu vytvárať parkovacie miesta, mohli by sa aj na Neštichu. Parkovanie je však problémom každej ulice. Čo sa týka fontány, ak naozaj stála toľko čo píšete, tak jej cena je prehnaná, hlavne keď vezmeme do úvahy, že fontána tam už bola.
02. október 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Na tento úsek ulice Podhradie má mesto už od roku 2009 vypracovanú projektovú dokumentáciu, ktorá počítala s rozšírením cesty a aj s novými opornými múrmi. K realizácii tohto projektu zatiaľ neprišlo, nakoľko nikdy nebola schválená rozpočtová suma na realizáciu. Ak sa projekt dostane do rozpočtu mesta, mesto ho začne realizovať. (majetkoprávne vysporiadanie, povolenia verejné obstarávanie, realizácia, koaludácia).

Orez stromu zadáme referátu životného prostredia u nás na úrade. Bude súčasťou ďalšej objednávky orezov stromov v meste.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
03. október 2018

Diana

Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania