Knižnica

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Zuzana 01. októbra 2018

Dobrý deň, zaujímali by ma plány s metskou knižnicou do budúcnosti. Je v zúfalom stave, exteriér i interiér, o knihách ani nehovoriac. Kultúra mesta sa pozná aj podľa vzťahu k verejným priestorom slúžiacim obyvateľom mesta. Kedy dostanú obyvatelia atraktívnejší priestor, vhodný aj na literárne podujatia a fond kníh, ktorý bude lákať aj nových detských čitateľov? Ďakujem za odpoveď

02. október 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Mesto prebralo knižnicu do svojej správy od I. Svätojurskej a.s. v roku 2017. Od tohto času pravidelne obnovuje fond kníh, v roku 2017 sme zakúpili 103 nových kníh, v roku 2018 sme zatiaľ zakúpili 173 kníh. Aj predošlý správca obmieňal a aktualizoval knižný fond podľa dopytu občanov - čitateľov.

V interiéri knižnice by mala prebehnúť aj obmena políc - regálov na knihy a tiež výmena svietidiel. Návrh aj ponuku sme už obdržali do konca roka spustíme výber dodávateľa a ak poslanci mestského zastupiteľstva schvália v rozpočte na rok 2019 navrhovanú už vysúťaženú sumu mesto okrem kníh obnoví aj interiér knižnice.

Exteriér budovy je už iná kapitola, pretože majiteľom budovy sú okrem mesta aj ďalšie osoby. Mesto má záujem spolufinancovať opravu fasády a v prípade, že by sa do nej nezapojili aj ostatní majitelia, mesto bude hľadať alternatívne možnosti ako by to spravilo. Počítame do budúcnosti aj s alternatívou, že by sme fasádu obnovili prostredníctvom projektu Škola tradičných stavebných remesiel (Obnova centra mesta), podobne ako v súčasnosti prebiehajúca obnova fasády "Lahôdok".

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
09. október 2023

Kvetka

Vo Svätojurských ohlasoch odpovedáte, že na nákup kníh bolo použitých zo schválených ( 2300 €) 800€. Tých zakúpených nových kníh je veľmi málo, keďže sa kupujú pre dospelých aj pre deti.... Chcem sa opýtať, kedy budú zakúpené ďalšie knihy...
Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania