Preverenie vyhradený parkovacích miest

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Fero 16. októbra 2018

Dobrý deň, nie som závistlivý, že sa niekomu podarilo "vybaviť si isté parkovacie miesto" rovno pri dome, ale tieto miesta nie sú štandarných rozmerov. Jedná sa o blok bytoviek 1-10 pri Štadione. Chápal by som to v prípade, že sa jedná o naozaj invalidov - vozíčkárov, ktorí reálne potrebujú priestor pri nástupe a výstupe z vozíka do a z auta. Majitelia týchto áut určite nepotrebujú taký priestor, aký aktuálne majú-podotýkam ani jeden z nich nie je na invalidnom vozíku. Upravením na štandardný rozmer by vzniklo jedno parkovacie miesto, ktoré na danej ulici chýba - toto sa týka červených áut na fotografii. Čo sa týka modrého VW polo-už z foto je jasné, že ŠPZ na aute nekorešponduje s ŠPZ na osadenej značke pre invalidov a o rozmeroch už ani nehovorím - majiteľ tiež nie je na vozíku. Ďakujem

20. október 2018

Michal

Vodic nemusi byt na voziku, dokonca ani nemusi byt ztp, staci aby mal rodinneho prislusnika ktoreho takto prevaza a hned si viete vybavit miesto na parkovanie. Ked nie je kde parkovat, treba dat auto o ulicu dalej. Bohuzial doba sa meni a je trendom mat 3 auta v domacnosti.
20. október 2018

Michal

Fotky su maximalne nekvalitne a nie je z nich nic vidiet.
22. október 2018

Fero

Veď ja chápem a viem, že stačí mať rodinného príslušníka ZŤP, ale mi to príde nefér voči nám ostatným, keďže viem, že majitelia a konkrétne tí na ktorých je to miesto vystavené si veselo jazdia na bicykloch - na základe čoho im bolo prídelené miesto pre invalidov?!
22. október 2018

Fero

... kvalita fotiek nie je ostrá, nakoľko som zadal blok bytoviek na základe ktorých sa to dá zistiť podľa foto. Ale prikladám aj foto, snáď bude kvalita väčšia nakoľko tá pred tým bola na net veľká.
29. október 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Mesto k 31.12. preverí všetky vydané vyhradené parkovacie miesta s dôrazom na to, či sa nezmenili skutočnosti, na základe ktorých boli vydané resp. či boli vydané v súlade s platnými právnymi predpismi.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
08. november 2018

Fero

Ďakujem za záujem a preverenie danej veci. Všimol som si, že bola odstránená značka EČV na stĺpiku, ktorá nekorešpodovala s EČV auta, ktoré tam stále parkuje - VW polo modré. (Nie som si istý, či má toto auto označenie ZŤP) Na margo toho sa chcem spýtať, či je dané miesto kde je osadená značka, ktorá je určená pre zdravotné postihnutých teraz voľná - respektíve teraz tam môže zaparkovať “ktokoľvek” kto má označenie ZŤP, keďže nie je zadefinované EČV? Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania