Ne priehľadná zákruta z kollarovej ulici smerom na žabky

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Žofia 22. októbra 2018

Na pletivo plota dali výplň farebných neprehľadných pásov, ktoré bránia vo výhľade šoférov v tejto zákrute. No myslím že nielen šoférom ale i ostatným ľuďom.

22. október 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Stavebník mal od mesta povolenie na realizáciu oplotenia - priehľadné zo strany ulice Kollárova a oblúk ulíc Kollárova Staničná, plné oplotenie zo strany ulice Staničná. Keďže stavebník zjavne zrealizoval oplotenie v rozpore s podmienkami stanovenými stavebným úradom, mesto stavebníka vyzve najskôr na zjednanie nápravy, ak sa tak nestane začne proti stavebníkovi konanie o odstránení stavby.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
22. október 2018

Stavebnik

Dobrý deň pani Žofia,
som rád, že sa zaujímate o priebeh prác súvisiacich s daným oplotením. Rád vám doplním informácie, ktoré Vám chýbajú, a ktoré pán primátor vo svojej odpovedi opomenul uviesť.
Predmetné oplotenie je plne v súlade so všetkými potrebným povoleniami. Základy samotného plotu sú dokonca vybudované a posunuté oproti pôvodnému oploteniu, ktoré sa tam nachádzalo. Práve vďaka tomu sa dopomohlo k zabezpečeniu rozhľadových pomerov v danej križovatke presne podľa schváleného projektu.
Zároveň musím doplniť, že sa nejedná o konečný stav oplotenia, jedná sa stále o prebiehajúcu stavbu. Prekvapilo ma, že pán primátor spomína nedodržanie podmienok stanovených stavebným úradom, ako aj prípadné odstránenie stavby, a to bez reálneho zistenia skutkového stavu. Ako som už uviedol, nejedná sa o konečný stav oplotenia podľa dokumentácie (v celej dĺžke až ku potoku), ale osadenie dočasného oplotenia v jednej časti tejto dĺžky, ktoré slúži na zabezpečenie a ochranu majetku. Podľa mňa, táto verzia oplotenia je krajšia, ako dočasné veľké mobilné stavebné oplotenie, ktoré by sa osadilo pred dokončeným finálnej verzie, a ktoré by tam bolo až do termínu dokončenia.
Žiaľ, dodržovať rýchlosť vodičov tade jazdiacich už neviem ovplyvniť, za to je zodpovedný každý vodič sám, ako aj mesto, ktoré by pre usmernenie dopravy v danej križovatke malo vyznačiť jazdné pruhy a samotnú križovatku. Autá často jazdia v protismere, lebo sú tak zvyknuté, a toto možno vo Vás vyvoláva pocit zlých rozhľadových pomerov.
25. august 2020

Mlady Juran

Kedy bude odstranene oplotenie, o ktorom pan primator uz v roku 2018 skonstatoval, ze bolo vybudovane v rozpore s podmienkami stanovenymi stavebnym uradom? Ako dopadlo avizovane konanie o odstraneni stavby? Snad nie je problem v tom, ze vlastnickou pozemku je pracovnicka mestskeho uradu?

Povodny podnet tu: https://www.odkazprestarostu.sk/svaty-jur/podnety/59018/ne-priehladna-zakruta-z-kollarovej-ulici-smerom-na-zabky
08. september 2020

Stavebnik

Vážený Mlady Juran,
ako už bolo uvádzané vyššie (pravdepodobne ste túto informáciu nedopatrením prehliadli), predmetné oplotenie je v súlade so všetkými potrebnými povoleniami a zároveň sú splnené aj všetky potrebné rozhľadové pomery podľa zákonných požiadaviek. To, že by oplotenie malo byť realizované v rozpore s podmienkami stanovenými stavebným úradom malo charakter domnienky, čo potvrdzuje už aj samotné slovo "zjavne", z čoho je zrejmé, že po overení všetkých patričných náležitostí kompetentnou stranou je jasne preukázateľné, že predmetné oplotenie je plne v súlade, v opačnom prípade by určite došlo k jeho úprave/odstráneniu.
24. apríl 2023

Mlady Juran

Pan Stavebnik, slovo "zjavne", ktore podla Vas vyjadruje domnienku, ma podla slovnika synonyma: ocividne, zrejme, badatelne, jasne, evidentne a dalsie. Vid tu: https://slovnik.juls.savba.sk/?w=zjavne&s=exact&c=S2fe&cs=&d=kssj4&d=psp&d=ogs&d=sssj&d=orter&d=scs&d=sss&d=peciar&d=ssn&d=hssj&d=bernolak&d=noundb&d=orient&d=locutio&d=obce&d=priezviska&d=un&d=pskfr&d=pskcs&d=psken#

Vasa odpoved teda mala byt adresovana skor panovi primatorovi, ktoreho vyjadrenie bolo "zjavne" nespravne.
24. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve na vyjadrenie.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.