Sama chvala

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Peter 22. októbra 2018

Dobry den pan starosta, ako ostatnych 90% obyvatelov Sv.Jura som si precital v poslednom Svato-Jurskom obcasniku samu chvalu o tom co vsetko sa podarilo realizovat za Vasho uradovania. Samozrejme, nieje toho malo ale kedze sa jedna o medium platene z nasich dani, ocenil by som aby informacie boli objektivne a bol uvedeny aj zoznam veci co sa realizovat nepodarili, pripadne su hanbou Vasho uradovania (napr. rekonstrukcia fontany na namesti v cene rodinneho domu). Bolo by fajn to stihnut do volieb, len uz asi na Vase naklady kedze posledne vydanie bolo venovane pozitivam. V opacnom pripade sa mi to javi ako vyuzitie verejnych zdrojov na vlastnu kampan v neprospech ostatnych kandidatov

22. október 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Celé štyri roky sa snažíme vo svete plnom zlých a negatívnych správ vydávať pozitívne periodikum. Celé štyri roky informujú mestské noviny o pozitívnych veciach, ktoré sa v meste chystajú, robia a tiež zrealizovali (nielen čo robí mesto, ale i spolky a vôbec aktívni ľudia). Zaujímavé, že to niektorým ľuďom začína prekážať práve v období blížiacich sa komunálnych volieb.

K fontáne:
Už som sa k nej vyjadroval veľa krát, a môžem kľudne znova.
Štúdia bola viackrát prerokovaná v komisiách, následne bola naprojektovaná, riadne vysúťažená a postavená (výkaz-výmeru – 114.664,29 Eur, a aj ponúkané ceny ostatnými súťažiacimi – 145.238,44 Eur, 109.047,29 Eur, výsledná cena – 90.113,41 to všetko sme už zverejnili). Počas prevádzky fontány sa objavili nedostatky, ktoré budú v čase odstávky odstránené (napr. listami spôsobené ucpávanie sacieho odtoku vody). Tak ako sa Vám fontána vyslovene nepáči, sú tiež ľudia, ktorým sa páči. Pluralita názor je v tejto dobe úplne normálna a preto sa nedivím, že na jednu vec majú ľudia aj viac názorov (pozitívnych aj negatívnych).


Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
22. október 2018

Peter

pan starosta, pozitivne spravy su super, ale glorifikacia svojich cinov v rozsahu 2x A4 prave pred volbami v periodiku platenom z nasich dani je minimalne zvlastna.

Namiesto toho by bolo vhodnejsie objektivne zhodnotit Vase fungovanie ... idealne nie Vami. Pretoze peridikum tu bude predpokladam ci s Vami, alebo bez Vas.

Ze sa blizia volby ludia zistili vonou cerstveho asfaltu.
22. október 2018

Jaro

Pán Peter sa potreboval vyventilovať, a teraz je už spokojný.
23. október 2018

Juran

Pánovi primátorovi (zámerne) unikla podstata, že podnet občana obsahoval úplne legitímnu požiadavku na objektívne správy v jurskom občasníku a nie len teraz v predvolebnom období.
Okrem toho podnet riešil aj samotnú predvolebnú kampaň pána primátora financovanú verejnými zdrojmi v občasníku, čo však pán primátor pre istotu totálne odignoroval.
Ako to už býva zvykom pán primátor nereagoval na samotný podnet ale posťažoval sa nám (občanom), že celé 4 roky sa snažia vo svete plnom zlých a negatívnych správ vydávať pozitívne periodikum. Touto výhovorkou (týmto paradoxom) nám chce pán primátor povedať, že to vlastne pre naše dobro vydávajú pozitívne periodikum, aby nás uchránili pred tým zlým svetom plných a negatívnych správ. Oceňujem pán primátor, že sa Vám vôbec darí v tom negatívnom svete prinášať len samé pozitívne správy.
Čo ma však viac zarazilo, že pán primátor dokonca vyčítať občanovi, že mu to prekáža práve v období blížiacich sa volieb. Na tomto mieste vyvstáva otázka pre pána primátora: Pán primátor predstavujete si to tak, že občania počas volebnej kampane majú držať hubu a krok ?
Občan vo svojom podnete správne poznamenal, že vedenie vlastnej volebnej kampane prostredníctvom jurského občasníka nie je úplne v poriadku. Zneužitie občasníka na vlastnú volebnú kampaň za verejné zdroje je v rozpore so zákonom o volebnej kampani, lebo môže dôjsť k prekročeniu zákonného limitu na predvolebnú kampaň.

K „Fontáne pre primátora“:
Najviac ma pobavilo vyjadrenie pána primátora, že všetko je lege artis: „... riadne vysúťažená a postavená...“ Pán primátor predmetná fontána od jej spustenia do prevádzky riadne nefungovala v kuse 1 týždeň bez toho, aby sa upchala, preto Váš tvrdenie, že bola riadne postavená treba brať s úsmevom. Už aj samotná skutočnosť, že ste fontánu riadne vysúťaženú a postavenú nezaradili do Vášho veľdiela hovorí samo o sebe.
K samotnej súťaži by som si dovolil povedať len toľko, že spoločnosť Aplik spol. s.r.o., ktorá predmetnú fontánu vykonávala, pričom táto spoločnosť nemala a nemá žiadne skúsenosti so zhotovením fontány. V referenciách tejto spoločnosti sú až 3 záznamy z roku 2006 a 2007, pričom išlo len o riadiaci systém v Púchove, elektroinštalácia v Senci a osvetlenie fontány v Bratislave. Ak považujete za riadne vysúťaženú spoločnosť bez akejkoľvek skúsenosti, tak máme diametrálne rozdielny názor na to, čo znamená riadne vysúťažená a postavená fontána.
Pozrel som si aj samotnú zmluvu o dielo (č. Z210/13369/2017), pričom táto je veľmi skromná na práva objednávateľa a našiel som tam taký čudný dôvod na odstúpenie od zmluvy: nedodržanie kvality práce a materiálov. Uvažuje mesto odstúpiť od zmluvy, nakoľko 100.000 fontána (nazval by som to skôr šuter v mláke) nebola vykonaná riadne (možno ani naprojektovaná) ? Uplatnilo si mesto u zhotoviteľa 100 eurovú sankciu za každý deň nefunkčnosti fontány. Načo nám je fontána, ktorá sa stále kazí a nefunguje riadne ? Mesto bude fontánu stále reklamovať ?
Ako som hľadal zmluvu o dielo na neslávnu „Fontánu“ všimol som si dve vysoké položky, pričom ako zmluvná strana bola označená „Fyzická osoba“. Mám na mysli konkrétne Z190/12946 na sumu 231.142,66 Eur a Z87/5637/2018 na sumu 208.234,- Eur. Čo bolo dôvodom utajiť košického dodávateľa AI STAV s.r.o. a tým sťažiť vyhľadávanie takýchto vysokých zákaziek ?
29. október 2018

Peter

Juran tieto Vase zistenia by bolo super viac zverejnit ked uz sa pan primator nema k tomu, aby sa vyjadril ...
29. október 2018

juran

Je vidiet ze idu volby. A vtedy sa zacina ozyvat urcita skupina ludi ktory su nespokojny s chodom mesta Sväty Jur. Nie aby po cely rok davali podnety na zlepsenia mesta ale oni sa ozvu iba v urcitej dobe lebo im to vyhovuje. Chapem vas fontana sa nepodarila tak ako mala, ale zas sa za tie 4 roky dost porobilo. Po zverejneny tohto komentaru istotne sa vznesie na mna kritika od vas Ale ked sa nato kuknete je to pravda co som tuto napisal vopred dakujem za kritiku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.