Pri štadióne-detské ihrisko-potrebná údržba

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Ferko Mrkvicka 03. januára 2019

Davam MU do pozornosti prasne ihrisko.... :-(
Pieskovisko plne opadaneho hnijuceho listia, zvyskov polamanych a zahodenych hraciek, starych pneumatik (z ktorych trcia hrdzave vystuze), povolene sroby na detskej hojdacke, chybajuce sroby na detskej smyklavke....atd.

04. január 2019

Alexander Palič

So všetkým súhlasím okrem tých pneumatík, nakoľko niektoré z nich čo nie su zničené slúžia ako pomôcka na cvičenie. Tie by som tam nechal a to že sú rozhadzané po ihrisku je spôsobené tým, že sa s nimi deti a mládež hrajú i keď na to nie sú prioritne určené. Možno by sa problém čiastočne alebo celkovo vyriešil oddelením (napríklad oplotením) zóny na cvičenie od detského ihriska.
04. január 2019

Ferko Mrkvicka

P. Palic, viem na co boli tie pneumatiky urcene. V lete mozno svojmu ucelu sluzili, no teraz skor budia dojem ohodenych starych pneumatik na detskom ihrisku.
Nemyslim si, ze "cvicebne pomocky" maju byt roztahane po areali sportoviska.
A tiez si nemyslimi, ze napr. traktorovu pneumatiku deti/mladez len tak zodvihnu a odkotulaju.
04. január 2019

Alexander Palič

Vážený pán Mrkvička, na ihrisku trávim dosť času asi v každom ročnom období a by ste sa divili čo deti dokážu najmä ak sa dajú dokopy viaceré. Osobne som bol toho svedkom no nebaví ma zakaždým ich napominať o tom že si môžu ublížiť hlavne keď tam majú dospelý dozor. Podobná traktorová pneumatika tam bola ešte jedna a skončila v potoku pri železnici a pochybujem že ju tam odkotúlal niekto kto s ňou cvičil. Riešiť rozhadzané pneumatiky cez odkaz pre starostu je zbytočné docielite akurat to že ich mesto odstrani a nebude s čím cvičiť. Ak Vám tak vadili tak ste ich mohli zdvihnúť a umiestniť na workoutove ihrisko, ja som to nie raz podobne spravil a to som kotúlal tú najväčšiu z druhého konca ihriska. Podobne sú pneumatiky aj na iných workoutových ihriskách ktoré navštevujem (napríklad v Rači, vo Vajnoroch) a nikomu tam nevadia.
05. január 2019

Ferko Mrkvicka

Vazeny pan Palic, nepochybujem o tom, ze pneumatiku z traktora partia pubertiakov dokaze zodvihnut a odkotulat.
Ja osobne si myslim, ze pneumatiky nepatria na akekolvek sportovisko ale na mojom nazore az tak nezalezi. Rozumiem aj tomu, ze mate opacny nazor a chapem aj preco.
Netvrdim, ze ich ma mesto odstranit, bolo by ale asi na mieste vymysliet ako zabranit "nevychovancom" rozhadzat ich po celom ihrisku.
Nikto od Vas neziada, aby ste robil "policajta" a spravcu workoutoveho ihriska.
Pozrite sa na to ihrisko, aj ocami ludi ktori byvaju v okolitych domoch alebo niekoho, kto tam nechodi cvicit ale napr. iba prechadza ci tam je s malymi detmi.
07. január 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Mesto po zlepšení počasia vykoná rýchlu údržbu. Kompletnú kontrolu a údržbu detských ihrísk vykoná mesto na jar.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
12. január 2019

Pali Pali

Vážený Ferko Mrkvička. Každý musí priložit ruku k dielu aby sa nám tu žilo lepšie. Tak zober metlu a lopatu a poupratuj neporiadok ktorý sa ti nepáči a ostatný sa pridajú!!! Nie len sa stažovat a stažovať a mať obe ruky lavé!!! Keby každy čakal kým ten druhí to odprace tak potom kam to speje????
12. január 2019

Ferko Mrkvicka

@Pali Pali...vidim ako aktivne prikladate ruku k dielu...priam sa nam tu zije ako v raji. :-D
Prestante trepat bludy....!

1) Detske ihrisko je v sprave mesta.
2) V meste zije >5500 obyvatelov s trvalym pobytom v Svatom Jure. Vsetci platime mestu podielove dane a prispievame na chod mesta....teda aj na upratovanie tohoto ihriska.

A tak ako kazdy obcan s trvalym pobytom v meste za tieto peniaze ocakavame, aj nejake sluzby...nehovoriac o tom, ze pieskovisko sa musi cistit z hygienickych dovodov a nemalo by vyzerat takto.
12. január 2019

Ferko Mrkvicka

Ste tu novy, takze mam pochopenie pre to, ze neviete na co tento portal sluzi. Chapem, ze som Vam slapol jednym zo svojich prispevkou na kurie oko a teraz mate potrebu ofrflat vsetko co napisem. OK...to prezijem! :-D

Odporucam si precitat: https://www.odkazprestarostu.sk/pomoc
"Portál Odkazprestarostu.sk slúži hlavne pre hlásenie problémov týkajúcich sa hmotných vecí, ktoré môžu byť upratané, opravené, vymenené, alebo odstránené. Podnet sa musí viazať ku konkrétnej lokalite, preto pri nahlasovaní vyžadujeme fotografiu (alebo video záznam). Nenahlasujte urgentné problémy alebo problémy, ktorých riešenie je len v kompetencii polície."

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania