Mikovíniho-znečisťovanie-pôdy

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Neriešený
meno
Kika 14. februára 2019

Verejné priestranstvá sú stále viac znečistené od psích exkrementov, viď. foto. Nechutné? Áno. Napr. mesto Pezinok vyhradilo pre držiteľov psov psie kútiky umožňujúce voľný pohyb psov za dodržiavania určených pravidiel. Psie kútiky sú označené tabuľami s pravidelnou údržbou a vybavené smetnými košmi. Neuvažuje mesto Svätý Jur o takejto možnosti?

15. február 2019

Diana

Pravda vždy keď idem od zdravotného strediska na poštu ,, obdivujem" celý trávnatý úsek posiaty. V prvom dome je veľký kríženec, majiteľov som x-krát videla ako tu venčia psíka, ale nikdy po ňom nič nezoberú zo zeme. Mohli by ste tam dať aspoň tie smetiaky na psie exkrementy, možno by to tí psíčkari lepšie pochopili že to není záchod..
18. február 2019

Obyvateľka

Možno by stálo za to, pozreť sa na lepšie na počty. Vo Svätom Jure žije približne 860 psov - celkový počet psov aktuálne zapísaných v registry je 715, môžeme k nim podľa mojich odhadov pokojne pripočítať 20%, ktoré nie sú registrované. Tak či tak, vychádza, že tu žije nadpriemer psov. Podľa štatistických údajov pripadá na každého 10. až 12. obyvateľa Slovenska jeden pes. Vo Svätom Jure pripadá jeden (oficiálny registrovaný) pes už na 8 ľudí. Ak prirátame aj tých neoficiálnych je to jeden pes na 6,7 obyvateľov.

V takomto psíčkarskom raji by si to žiadalo väčšiu a častejšiu osvetu o povinnostiach ale aj o sankciách (ak nejaké existujú) - napríklad usmernenie uverejnené v mestskom periodiku, oficiálnej webovej stránke mesta, na sociálnych sieťach mesta a cez ďalšie komunikačné kanály.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania