Sasinkova-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý
meno
Jozef Troška 25. júla 2019

Žiadam mestské zastupiteľstvo, aby vypracovalo VZN, ktorým bude ošetrené - nariadené, aby ľudia v nedeľu dodržiavali pokoj, t.z. nekosili, nepílili drevo, nevŕtali, aby ľudia nevytvárali zbytočný hluk.
Pretože sa nedeľa stala bežným pracovným dňom, pritom je to deň pracovného pokoja. Ale to neznamená iba nepracovať v práci, ale dodržiavať pokoj voči občanom, susedom, návštevám, turistom...
Niektorí ľudia nerobia takéto práve v sobotu, ale v nedeľu, akoby nachvál, akoby chceli dokázať, čo si oni môžu dovoliť. A ostatní nech to trpia.
V nedeľu chceme mať pokoj a ticho, teraz v lete sedieť na dvore a nebyť rušený otravným susedom, ktorý otravuje hlukom a neberie ohľad.
Niekedy dobré slovo nestačí, ešte Vám na slušné upozornenie či prosbu vynadajú, tak vtedy musí prísť Nariadenie od mesta.

23. september 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Tento problém riešia aktuálne dve Všeobecné záväzné nariadenia a to: VZN č. 2/2007 - čl. 4, a VZN č. 1/2016 - §2b) bod. 1, písm. c) . V prípade, že dochádza k rušeniu nočného pokoja a času oddychu v nedeľu od 0.00 do 24.00, prípadne aj v ostatných časoch, prosím kontaktujte Mestskú (ak neslúži) tak štátnu políciu.

Šimon Gabura
primátor mesta Svätý Jur

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania