Jozefkovo údolie-Mestský mobiliár-iné

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Monika 30. októbra 2019

Dobrý deň.
Chcem sa opýtať, z akého dôvodu sa nerobí aspoň čiastočná rekonštrukcia zrúcaniny hradu Biely Kameň, ktorý je v zúfalom stave, keď všade po celom Slovensku sa hrady renovujú. Kto je vlastníkom hradu a pozemku? Nemá obec záujem o jeho rekonštrukciu, veď je dostatok nezamestnaných ľudí a štát na tieto veci dáva dotácie. A nehovoriac o tom, že na rozdiel od iných hradov je tento ľahko a rýchlo prístupný z mesta.

11. november 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Tento pozemok a stavba nie je v majetku mesta, preto mesto nemôže investovať a revitalizovať tento priestor.

Šimon Gabura
primátor mesta Svätý Jur
14. november 2019

Mlady Juran

V skutocnosti je to skor otazka priorit. V januari tohto roku poslanci riesili odkupenie synagogy (za cca 60 000 eur) a neschvalili ho, proti bol aj primator. Pri tom ide o objekt, pri ktorom by bol problem rozhodnut, ktore z moznych vyuziti uprednostnit. Naopak v septembri ale poslanci schvalili sumu 570 000 eur na kupu budovy posty, pre ktoru sa ine vyuzitie ako posta nebude dat najst kvoli stavebnemu a technickemu rieseniu objektu. Problem s hradom teda nie je to, ze nie je v majetku mesta. Problem je v tom, ze mesto sa o jeho ziskanie nepokusalo a nepokusa. Ma peniaze na odkupenie aj lesne pozemky na pripadnu zamenu. Ale priority ma zrejme inde ..
07. december 2019

Kosa

Hrad ma vo vlastnictve pan Jurena.
Ano, to je ten Meciarov pohrobok, co sa s nami onehda lucil z kravina. Ziskany zamenou restituovanych pozemkov, podobne ako pripad vo Velkom Slavkove. Spominame?

Co sa tyka schvalenych investicii, niektore mi nedavaju uplne logiku. Nova telocvicna, OK, ale napriklad naliat 420 000 do rekonstrukcie Horarne Biely Kriz? Aka je hodnota tejto investicie za peniaze?

Dalej nerozumiem, ked ma mesto pozitivny cash(dakujeme), aj priestor na taketo velkolepe investicie, preco ideme zvysovat dane z nehnutelnosti a poplatky za vyvoz odpadu?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania