Na pažiti-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Neriešený
meno
Jozef 11. decembra 2019

Na ploche, ktora je TTP (trvalo travny porast) parkuju auta z vedlajsieho autoservisu na trave uz asi 2-3 roky. Pozemok je v sukromnom vlastnictve (autoservis). Na plochu vsak majitel navozil niekolko vrstiev makadamu (asi 15-20cm hrubu vrstvu) a teraz je z toho velke parkovisko. Zaroven pod plochou tecie potok, ten je prekryty panelmi a z aut hrozi znecistovanie ropnymi latkami. Potok priteka do Suru - prirodnej rezervacie. Je mozne trvalo znicit, zmenit TTP na parkovisko? Vyzera to otrasne, ked prichadzete autobusom na jednej strane skarede logisticke centrum a na druhej toto. Svaty Jur je este pekne mesto a malo by zalezat predstavitelom na tom, aby ho obyvatelia a podnikatelia nenicili. Hoc aj na sukromnych pozemkoch.

13. december 2019

Tomas

Dobrý deň,
pripájam sa k podnetu a verím že majiteľ mal všetko povolené než začal konať inak by už určite mesto dávno zakročilo, keďže je to dosť viditeľná zmena a nemohli si ju nevšimnúť nakoľko aj oplotenie museli povoliť a vedieť čo sa tam deje a pozastavilo by práce. Ale dopĺňam otázku a týkajúcu sa vjazdu a výjazdu na daný pozemok. Momentálne je pozemok vo fáze oplocovania, a výsek v plote je zatiaľ pre vjazd na túto parcelu na pôvodnom mieste (a to v zákrute) kde je znížený chodník pravdepodobne pre chodcov a nie pre motorové vozidlá (ak sa mýlim tak sa ospravedlňujem), ktorý ale celú dobu slúžil presne na vjazd a výjazd z parcely v zákrute. Moja otázka znie, je toto oficiálny vjazd a výjazd v zákrute a spĺňa všetky parametre a povolenia od mesta a príslušných orgánov? Ďakujem za odpoveď.
16. december 2019

Michal

Pripájam obrázok z GKU, kde je jasne vidieť o aký typ pozemku ide, je evidentné, že nedošlo k zmene typu pozemku a teda požadujeme o nápravu a výchovnú pokutu, prípadne okamžité odstránenie áut a kameniva z plochy a jej znovu vysadenie trávou.
Overiť projektovú dokumentáciu a jej realizáciu vzhľadom na ochranné fólie voči vnikaniu olejov a iných ropných látok do potoka.
Majiteľom je aj priľahlého pozemku č. 4530/60 ktorý je evidovaný ako vodná plocha.
To snáď MsU nemyslí vážne, že akceptuje tieto zmeny.. Hanba..
16. december 2019

Michal

UNICAR - zastavaná plocha:
Pripájam obrázok z GKU, kde je jasne vidieť o aký typ pozemku ide, je evidentné, že nedošlo k zmene typu pozemku a teda požadujeme o nápravu a výchovnú pokutu, prípadne okamžité odstránenie áut a kameniva z plochy a jej znovu vysadenie trávou.
Overiť projektovú dokumentáciu a jej realizáciu vzhľadom na ochranné fólie voči vnikaniu olejov a iných ropných látok do podložia.
To snáď MsU nemyslí vážne, že akceptuje tieto zmeny.. Hanba..
Evidentne zmanipulovaná súťaž na prenájom stavebnín !
16. december 2019

Tomas

Doplnenie: Vyzerá, že bočný vjazd v zákrute už nebude na tieto účely využívaný (zatiaľ ešte je), čo je pozitívne a vznikne nový bližšie pri pumpe, a ak áno stále platia moje otázky, či je všetko v súlade ako ma byt chodník/plocha/plot/vjazd . P. Michal , Váš druhý obrázok asi poukazuje na novú prevádzku, ktorá vznikla vedľa autoservisu. Ak sa stále jedná o trávnatú plochu ako píšete, a prevádzka prípadne už normálne funguje, tak nemusí mesto pri povoľovaní/prenájme preveriť , či má prevádzka vôbec na tuto činnosť adekvátne priestory, resp. zmenu využitia plochy ? Pokiaľ mesto nemusí riešiť/nerieši a môžu si prevádzky takto upravovať plochy a "robiť skorej" než majú potrebné zmeny, tak dúfam , že aj bežných ľudí nebude mesto upozorňovať pokiaľ budú tak isto konať.
27. december 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Mesto už začalo voči stavebníkovi konanie na úseku životného prostredia a tiež zvolá štátny stavebný dohľad (kontrola zo stavebného úradu).
20. január 2020

Tomas

Ďakujem za snahu vykonať nápravy. Ubehol mesiac od odpovede a naďalej je pozemok naplno využívaný na iný účel. Tak isto aj chodník v zníženom profile v zákrute je stále využívaný nie ako hlavne chodník ale ako vjazd a výjazd na pozemok (kto opraví utlačenú dlažbu?), čím naďalej ohrozujú chodcov a aj autá na frekventovanom úseku, teda zjavne stavebník ignoruje pravidlá aj naďalej. Možno dočasné osadenie zábran? Bude mesto informovať aj o výsledku ?
Ďakujem za odpoveď.
25. máj 2020

Milan

Nejako sa to vyvíja? som si to bol pozrieť a je to v rovnako otrasnom stave ako predtým. Tu sa akože čaká na čo konkrétne?
21. jún 2020

Tomas

Treba podnet zaktualizovať, mesto to nerieši. Tak ako aj vjazd a výjazd cez chodník do zákruty je stále používaný veselo a prevádzkovateľa to vôbec netrápi a ani mesto. Keď sa jedná asi o podnikateľov, kde by bolo viac práce tak mám pocit že sa robia ústupky a zatvorené oči a keď o občanov tak za každú maličkosť upozorňovať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.