Dr. Kautza-krík-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
igor 02. januára 2020

V najbezvýznamnejšej uličke s pohladu turizmu.ibaže zblúdivší by potreboval vykonať potrebu či už do potoka alebo kríkov sa ktosi rozhodol nainštalovať infostožiar.A ktosi s absenciou mozgu ukázal na miesto, kde bohužial asi desať rokov rástol krík rakytníka rešetliakového a darilo sa mu ved mal i posadenú samčiu rastlinu ,lebo ten kto sadil, mozok a srdce mal.Krík bol samozrejme barbarsky vyseknutý a namiesto neho do betonu zaliali stožiar.Ale nie že by to bolo nevyhnutné,o meter ďalej mohol stožiar stáť rovnako dobre,tak teraz ostala stáť len opustená samčia rastlina.No ak si aj tento počin niekto pripíše ako zveladovanie mesta,neprekvapí.

08. január 2020

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Mesto má v dlhodobom pláne rekonštrukciu ulice Mikovínyho, z ktorej by mala vzniknúť pešia zóna. Toto by sa malo udiať pri kompletnej rekonštrucii potoka. V rámci nej by sme mali zrealizovať aj prepoj Prašného ihriska so Scheidlinovou záhradou. Preto sme v rámci projektu informačného systému vytypovali toto miesto. Krík, ktorý bol odstránený bude nahradený na túto jar.

Šimon Gabura
primátor mesta Svätý Jur
09. január 2020

Ingrid

Desaťročný ker,má s botanického hľadiska obrovskú hodnotu.To som zvedavá či tam vysadíte adekvátnu rastlinu a kto sa o ňu postará.Klima sa zmenila a nedostatok vlahy dolieha nielen na stromy vysadené na Prostrednej.Dúfam,že aspoň polievanie pridelíte na starosť tomu ,,zodpovednému" pracovníkovi,ktorý rozhodol o barbarskom vyseknutí .A samozrejme vo Vašej odpovedi,,šalamúnskej" žiadna zmienka o tom že by mal byť za to niekto zodpovedný,alebo nedajbože dáko potrestaný,nevravím že na odmenách,ale možno by mal s vlastných peňazí zakupiť nový ker a aspoň dvadsať ešte iných a osobne ich aj posadiť.Možno by potom pochopil. A možno aj nie.
09. január 2020

Ingrid

Nedalo mi,tak som hľadala ten dlhodobí plan mesta ,nepodarilo sa mi objaviť kedy asi bude ten dlhodobý plán uskutočňovaný.Súdim že možno i o dva až tri roky,ku koncu volebného obdobia.A tak je fantastický počin,že sa osadí informačná tabula na niečo,čo sa ešte len v priebehu rokov vybuduje.Bravo!!!!!! Ale zasa pri hladaní som objavila zoznam žiadostí obyvatelov ,alebo inštitúcie o výrub dreviny.Ale žiadosť o výrub predmetnej dreviny tam nie je. Nebola potrebná,alebo????Pôjdem to zistiť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania