Kanalizácia

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Miroslav Havel 06. apríla 2014

Vážený pán primátor,
Vzhľadom k tomu, že som nedostal odpoveď na môj mail, pýtam sa Vás verejne. Myslím si, že tieto otázky by Vám radi položili všetci obyvatelia Jura a hlavne tí, kde sa opravuje kanalizácia, obzvlášť teraz na ul. Hanzlíčkova
1.) Kde môžeme nájsť stavebné povolenie k tejto stavbe?
2.) Prečo ľudia dotknutých ulíc nie sú vôbec informovaní o prácach? T.j. odkedy a dokedy
3.) Kto z mesta kontroluje výkon prác, myslím tým napr. ukončenie prác vo večerných hodinách. Na našej ulici zo štvrtka na piatok nechali voľne vytekať kanalizáciu do pôdy, fotka v prílohe.
Tých otázok by bolo oveľa viac. Nežijeme v stredoveku a bolo by slušné, keby boli nastavené pravidlá, ktoré by sa dodržiavali a nemuselo by dochádzať k situáciám ako na ul. Hanzlíčkova. Predsa nie je možné, aby sme každý deň boli od 8.00 do 19.30 odpojení od vody. Nedá sa nastaviť ich harmonogram prác tak, aby voda už išla min. o 17.00? Nehovorím o tom, že celú sobotu sme boli opätovne bez vody od 7.30 do 17.00.
Je to naozaj takí problém?
Ďakujem
Miroslav Havel,ml.

08. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Rekonštrukcia kanalizačnej stoky, ktorá momentálne prebieha na Hanzlíčkovej a Družstevnej ulici realizuje firma HASS, Zlaté Moravce pre investora Bratislavskú vodárenskú spoločnosť.
Stavebné povolenie sa nachádza na Okresnom úrade v Pezinku odbor starostlivosti o životné prostredie úsek štátnej vodnej správy: číslo povolenia ŽP.vod.2288/J-106/2005-Km. Mesto Svätý Jur v tomto nie je ani stavebným úradom a teda nemôže vykonať ani štátny stavebný dozor.
Čo sa týka informácii obyvateľov dotknutých ulíc, dôrazne sme viac krát upozornili dodávateľa, aby písomne oboznamoval s harmonogramom prác dotknutých obyvateľov.
O odstávke vody sme neboli BVSkou informovaní a jej trvanie mesto Svätý Jur nedokáže ovplyvniť. Z uvedeného dôvodu sme takúto informáciu ani nevedeli zverejniť na eGov hlásniku mesta.
Mesto Svätý Jur nie je stavebníkom a nevykonáva ani stavebný dozor. Je ako dotknutá obec a cestný správny orgán, ktorý kontroluje na stavbe svoje zákonné povinnosti ohľadom komunikácie. Vykonávame pravidelnú fotodokumentáciu a kontroly, aby boli občania mesta čo najmenej obmedzovaní rekonštrukciou havarijného stavu kanalizačnej stoky.
Z dôvodu, že požadujete aj mnohé odpovede, na ktoré Vám nevieme odpovedať, sme požiadali firmu HASS o písomné vyjadrenie, ktoré následne zverejníme.

Vieme, že takáto rekonštrukcia je náročná a s tým dochádza k zjavným obmedzeniam obyvateľov dotknutých lokalít, no snažíme sa ich čo najviac eliminovať.


Ing. Fiamová - prednostka a Mgr. Orlický - ref.cestného hospodárstva

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania