Bratislavská-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Mlady Juran 25. augusta 2020

Preco nebola zverejnena ziadna dokumentacia tykajuca sa prerabky celej Bratislavskej ulice, ktora prave prebieha? Ako bola obcanom dana moznost vyjadrit sa k tak velkemu zasahu v uplnom centre mesta? Preco mesto realizuje takyto projekt bez akejkolvek verejnej diskusie?

A konkretne otazky:
1. Pocas dazda sa chodnik v ulici neda pouzivat, pretoze su nan zvedene odkvapy z desiatok domov. Bude sa tento problem pocas prerabky nejako riesit?
2. Ako bude nahradena zelen, ktoru mesto zrusilo kvoli budovaniu dalsich parkovacich miest?

Fotografia ulice je ilustracna.

26. august 2020

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Pri rekonštrukcii Bratislavskej ulice sme nemohli zvolať stretnutie obyvateľov tejto ulice, pretože to obmedzenia súvisiace s COVID 19 nedovolili. Pred rekonštrukciou sme však osobne navštívili každého majiteľa domu, ktorý má okná do ulice a komunikovali sme spolu hlavne o tom ako si predstavuje predzáhradku a okapový chodník. Ulicu sme rekonštruovali v súlade so stanoviskom Krajského pamiatkového úradu.
Podobné stretnutie sme aktuálne absolvovali s obyvateľmi Pezinskej ulice, kde sme projekt predstavili a tiež sme zozbierali pripomienky.

K otázkam: Mesto realizuje rekonštrukciu povrchu a odstránenie chodníka zo strany "od Bratislavy". Tam ostávajú ako aj pôvodne boli zvody vyvedené, po novom budú priamo do cesty a voda bude končiť vo vpustoch. Stranu od Pezinka po odporúčaní Mestského zastupiteľstva nerealizujeme. V úseku kde sme boli nútený rozšíriť cestu budeme naším technickým úsekom tento rok realizovať rekonštrukciu chodníka.
Na ulici Bratislavská budú vysadené na jeseň stromy (cca 10ks). Aktuálne vyberáme vhodný typ.

Šimon Gabura
primátor mesta Svätý Jur

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania