Dopravné značky a dopravné zariadenia

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ vo Svidníku

Neriešený
meno
Ján Zápotocký 24. júla 2015

Dopravné značky v križovatkách MK - J. Gagarina s part. Kmiťa a s Hrabovou sú prekryté vegetáciou a neplnia svoju funkciu. Časť ulice na letisko je z minulosti vybavená betónovými smerovými stĺpikmi, ktoré už nevyhovujú normám a ohrozujú účastníkov cestnej premávky tým, že sú slabo viditeľné (bez odrazových prvkov) a vytvárajú pevnú prekážku. Nové smerové stĺpiky sú z mäkkého materiálu, sú ohybné a ľahko poraziteľné. Nedostatky majú súvis s organizáciou podujatia na letisku - TUNNING 2015

10. august 2015

Odpoveď samosprávy

Podnetom na dopravné značenie sme sa zaoberali a pristúpili sme ku komunikácii s majiteľmi pozemkov, na ktorých je značenie umiestnené. Majitelia rodinných domov opílili stromy. V budúcnosti budeme takéto osadzovanie značiek zvažovať z dôvodu vegetácie. Komunikácia od Ul. Hrabovej po letisko patrí Urbáru, preto poprosíme tento podnet smerovať na Urbariát.

MsÚ
11. august 2015

Ján Zápotocký

Keď dotknutý úsek pozemnej komunikácie budeme považovať za účelovú komunikáciu, tak príslušným cestným správnym orgánom je obec, v katastri ktorej sa nachádza. Práve ta s pozície orgánu zabezpečujúceho výkon štátneho odborného dozoru nad miestnymi a účelovými komunikáciami (ÚK) je povinná s vlastníkom ÚK nedostatky riešiť (vyzvať a v prípade ich pretrvávania nariadiť ich odstránenie).

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania