Prístupová cesta

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ vo Svidníku

Neriešený
meno
Kamil 02. júla 2013

Dobrý deň,
chcel by som požiadať Mestský úrad vo Svidníku, aby sa začal zaoberať prístupovou cestou, ktorá údajne patrí pod správu mesta. Predmetná cesta je v zlom stave a nachádza sa za radovou výstavbou domov medzi ulicou SNP a ulicou Kapitána Pavlíka. Dá sa k nej dostať od miestneho pohostinstva. Hlavný problém spočíva v nemožnosti dostať sa k pozemkom majiteľov domov (záhradkám) a zároveň v tom, že odpad musíme vynášať cez dom. Oslovil som aj primátora mesta pána Holodňáka a taktiež Mestský úrad vo Svidníku, ale dodnes som nedostal žiadnu odpoveď. Ideálne by bolo vybudovať prístupovú cestu. Ďakujem

04. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Vedenie mesta sa zaoberá rôznymi podnetmi od občanom a postupne skvalitňuje život vo Svidníku. V poslednom čase sa vybudovalo niekoľko parkovísk a opravujú sa komunikácie, ktoré sú v zlom stave. Daný problém, o ktorý sa zaujíma pisateľ je závislý od dostupných financií a tie sú potrebné na viacerých úsekoch. Momentálne je prístup k danej lokalite už z existujúcich komunikácií.

MsÚ
04. júl 2013

kamil

Stromy a krovinovy porast zabranuju majitelom domov k priamemu pristupu na ich pozemky. Pristupova cesta je zarastena a nepriechodna pre motorove vozidla. Komunalny odpad,stavebny odpad,zahradny odpad, z domovych pozemkov musi byt odstranovany cez obytne priestory domu. Kazdy obyvatel tejto casti svidnika by tuto alternativu privital. Je to potrebne pre kazdodenny zivot.
15. júl 2013

Pišta

Súhlasím s názorom Kamila, je potrebné tam urobiť cestu preto, aby ľudia ktorí tam bývajú mali prístup automobilom !
15. júl 2013

Jaroslava

Pripájam sa ku názoru Kamila a prajem si, aby tento problém bol čím skôr vyriešený.
15. júl 2013

Rado

keby tam byval primator uz by tam bola davno postavena aspon dvojpruhova cesta.Ale kedze tam nema pozemok nikto z vedenia mesta tak zabudnite na to ze to tam vobec niekedy vykosia. Nie to este ze by do toho strkali nejake eurace.
15. júl 2013

kamil

Ano je to tak nebyva sem ziadny z vedenia mesta tak netreba sem ani vybudovat pristupovu cestu. Keby sa malo sem poziarnicke auto dostat tak nema šance kvoli takejto pristupovej komunikacii aka je sem!!!
16. júl 2013

Holodňák Ján

Ulicu kpt,Pavlíka kde býva pán Novák sme kompletne vyasfaltovali ,v minulom volebnom období sa urobil chodník a parkoviska .Za domami sa neasfaltuje ani nerobí dvojprúdova cesta .Je zvykom že si ľudia za domami pokosia , ale nevidím v tom najmenší problém , aby sme nepokosili .Problém vznikol dávno v minulosti ešte dvadsať rokov dozadu ,keď sa dávali pozemky na výstavbu a pristúpové cesty ostali nedoriešené .Toto vedenie mesta nepredalo v tejto lokalite ani jeden m2,aby zabranilo pristúpovej ceste .Toto všetko sme pánovi Novákovi oznámili .Plne chápem že je veľký problém , kedže bývajú v radovej zástavbe .Problém sa musí riešiť právnou cestou a výsledok je neistý ,kedže pozemky nie sú mestské .Pozdrav pre pána Rada bývam na tej istej ulici .
16. júl 2013

Rado

Hlavne, že na kadejaké festivaly, kultúrne letá a dni mesta sa peniaze vždy nájdu. Ako aj na ďalšie pomníky, veď v okrese je ich málo. Podľa mňa je potrebné sa zamerať viac na aktuálne problémy žíjúcich a nie na nejaké "odkazy predkov".
PS: teraz už vieme prečo je ta ulica kompletne vyasfaltovaná, ako píšete, keďže tam bývate.Ale zrejme na druhej strane, keďže Vás spomínana cesta a jej navrátenie pôvodnému účelu netrápi.
16. júl 2013

Holodnak Jan

Rado napis presne co chces vyriesit
Komu treba zobrat pozemok resp.kto ho posunul
Cez ktory pozemok menovite sa nemozes dostat
Kedy sa pozemok zablokoval
Kym sa zablokoval
Inak sa nepohneme budem cakat .Problem ma trapi
16. júl 2013

Radovan

Nech MsU ako spravny organ pre tieto komunikacie zvola jednanie s prizvanim vestekych ktorych sa tato cesta tyka a nech nariadi vypratanie toho co tam nema co robit. Potom sa tam zmesti aj nakladne auto a bude sa dat samozrejme aj vykosit. Potom sa bude moct tato cesta pouzivat pre povodny ucel. Co tu spekulovat?
16. júl 2013

Holodňák Ján

Rado nakoniec sme zistili ,že netreba vybudovať novú cestu ,problém je že ľudia si posunuli pozemky .Napíš svoje priezvisko aby sme Ťa mohli pozvať na rokovanie budem rád ak tam budeš . Tetno priestor nie je vedená ako komunikácia .

P.s. Cesta kde ja bývam nie je vyasfaltovaná ,nech sa darí Rado a teším sa na stretnutie na MsÚ verím ,že prídeš
16. júl 2013

Rado

Dakujem za pozvanie, ale hlavne tam zavolajte Kamila, ktory tuto diskusiu zalozil a ktory to uz riesil so samospravou. Jeho sa tento problem bytostne dotyka.
16. júl 2013

Kamil

Ako vidim zapojila sa tu normalna diskusia od kedy som to dal na stranku odkaz pre starostu,lebo ak som pisal na MSU list dodnes mi nedosla ziadna pisomna odpoved preto som to zacal riesit. Dalsia vec ak si dobre pamätam cesta mala mat vyjazd na druhej strane cize na dlhej ulici niekde pri radovej domovke Pana kimaka a pana jackanina. Dalsiu vec by som chcel podotiknut netreba byt aktivny ak je volebne obdobie ale pocas celeho roka vyhoviet obcanom. A tiez by som chcel vediet kto je ten zahadny radovan kedze ma tu troska obhajoval vdaka.
16. júl 2013

kamil

Podotknem este Pan Holodnak cesta bola minuleho roku vyasfaltovana ale chodnik a parkovisko ktore je vydlazdene zamkovou dlazbou bolo robene este 5 rokov do zadu takze vtedy bol primatorom Pan Bartko dakujem.
16. júl 2013

Holodňák Ján

Pán Novák vo svojom príspevku uvádzam , že chodník a parkovisko sa urobilo v minulom volebnom období , teda nie za nás .Dvanásť rokov som bol poslanec Msz a spolu sme s pánom poslancom Kaliňákom robili všetko preto , aby sme problémy občanov na Niižnom Svidníku riešili .A myslím ,že v tej lokalite sa to podarilo , čo som rád lebo ľudia si to zaslúžia .
16. júl 2013

kamil

Pan Holodnak uvadzam k tomu ze ja sa tak isto uz dlhu dobu zapajam k tomu aby sa vyriesili vseliake problemy na Niznom svidniku. Tato cesta by nam velmi dopomohla k nasim domovim zahradkam. Taktiez podotikam ohladom tejto pristupovej cesty (nedostatocne pristupnej) tiez sa zaujimam uz dlhu dobu. Ako spominal neznamy Radovan ak su peniaze na vseliake festivaly,kulturne domy,ihriska atd preco sa nenajdu v mestkom rozpocte peniaze na tuto pristupovu cestu. Pani Ing:Anna Gibova tiez podotkla ze tato cesta nieje dostatocne pristupna. Dufam ze tento problem sa coskoro vyriesi. Dakujem
17. júl 2013

Radovan Olejár

Ako som uz pisal riesenie je jednoduche ale zaroven zlozite. Treba vypratat vsetko co tam nema co robit a je osadene "nacierno". Netreba mozno ani ziadne vacsie stavebne upravy. Staci len pokosit. Zlozite je preto ze sa narazi na odpor ludi ktori si tam nasadili, postavili alebo umiestnili rozne stavby, ploty alebo rastliny. Na to je tu vsak MsU aby toto riesil aj ked to bude mozno nepopularne. A v nasom mesta sa nepopularne veci nerobia.
Ak co sa tyka festivalov a pod. to som nepisal ja aj ked mam podobny nazor. Ale co uz ... Jednoducho zaujmy volenych zastupcov smeruju vylucne k zviditelnovaniu sa za kazdu cenu. A len si nenahnevat volica. Kamil, drzim vam palce aby ste spolu s MsU dotiahli tuto zalezitost k spokojnosti vasej a vasich susedov. Ved tolko toho sa na Niznom Svidniku porobilo tak preco by sa nesprevadzkovala jedna 2m siroka nespevnena cesta.
17. júl 2013

kamil

Dufam ze s MsU sa niejako dohodneme a prideme nato ako tento problem vyriesit.
20. júl 2013

kamil

PRÍSTUPOVÁ CESTA MEDZI SNP A KAPITÁNA PAVLÍKA JE PRE OBČANOV PROBLÉMOVÁ

Občanovi zo Svidníka robí starosti prístupová cesta medzi ulicou SNP a ulicou Kapitána Pavlíka. Problém je podľa neho v nemožnosti dostať sa k svojím pozemkom.
Svidníčan Kamil požiadal Mestský úrad vo Svidníku, aby sa začal zaoberať prístupovou cestou, ktorá je pod správou mesta. „Predmetná cesta je v zlom stave a nachádza sa za radovou výstavbou domov medzi ulicou SNP a ulicou Kapitána Pavlíka,“ opísal problematiku a uviedol, že sa k nej dá dostať od miestneho pohostinstva. Hlavný problém spočíva podľa neho v nemožnosti dostať sa k pozemkom majiteľov domov, záhradkám a v tom, že odpad musia vynášať cez dom. „Stromy a krovinový porast zabraňujú majiteľom domov k priamemu prístupu na ich pozemky. Prístupová cesta je zarastená a nepriechodná pre motorové vozidlá. Komunálny odpad, stavebný odpad, záhradný odpad, z domových pozemkov musí byť odstraňovaný cez obytné priestory domu.“ Oslovil mesto a dal návrh prostredníctvom webu odkazprestarostu, kde mu aj odpovedali. „Ideálne by bolo vybudovať prístupovú cestu. Každý obyvateľ tejto časti Svidníka by túto alternatívu privítal.“ Vysvetlil, že je to potrebné pre každodenný život v meste. Mesto zareagovalo a argumentujú tým, vedenie sa zaoberá rôznymi podnetmi od občanom a postupne skvalitňuje život vo Svidníku. „V poslednom čase sa vybudovalo niekoľko parkovísk a opravujú sa komunikácie, ktoré sú v zlom stave. Daný problém, o ktorý sa zaujíma pisateľ je závislý od dostupných financií a tie sú potrebné na viacerých úsekoch. Momentálne je prístup k danej lokalite už z existujúcich komunikácií,“ potvrdila nám aj PR manažérka mesta Kristína Tchirová
20. júl 2013

kamil

Myslim si ze tento problem nieje vobec vyrieseny. V najblizsiej dobe by som chcel si vybudovat niejaky mali priestor na zahradnu techniku tak poziadam pana primatora aby mi po tejto pristupovej komunikacii dopravil vsetok material ktory potrebujem na vystavbu potom som zvedavy ako zareaguje na tento podnet...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.