Tabaková-znečisťovanie-ovzdušia

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
David Zeman 02. októbra 2020

Dobrý deň, obraciame sa na mesto so sťažnosťou na znečisťovanie ovzdušia a pôdy spojeným s Naftovými rušňami, ktoré vykonávajú posuny a zoraďovanie v miestnej stanici. Rušne hrozne dymia, smrdia a neraz z nich vytekajú rôzne kvapaliny, nehovoriac o tom že hlučnosť rušňov pravdepodobne prekračuje stanovené limity pre obytnú zónu a to najmä vo večerných hodinách. Všetky tieto aspekty dosť výrazne znepríjemňujú život obyvateľom mesta z tejto štvrte. V lete sa nedá byť na dvore s návštevou pretože tu hučia a smrdia rušne, v zime sa z domu ani nedá vyjsť keďže celé okolie je hrozne zadymené. Vieme dodať fotografie a videa na ktorých je jasne viditeľné ako rušne hrozne dymia, dokonca im z výfukov šľahajú aj plamene a neskutočne hučia. Žiadame mesto o pomoc s riešením tohto problému. Ďakujeme

05. október 2020

David Zeman

V nedelu o polnoci to neskutočne prehaňal rušňovodič, ktorí mal službu, keď ma dokázal vytiahnúť z postele aby som ho natočil, keby aspoň trochj brali ohľad na to že sú tu domy a v nich aj ľudia.
14. október 2020

Jozef Čurilla

Kedysi na dedine bolo bežné chovať hydinu a dobytok, bola to obživa pre ľudí. Dnes ak ráno kohút zakikirika alebo nebodaj cítiť pach hnoja, hneď je oheň na streche. Ľudia spanšteli, precitliveli, pojedli všetku múdrosť sveta. Trať Michaľany - Medzilaborce bola sprevadzkovana ešte v roku 1871. Neviem koľko domov a či nejaký dom na Tabakovej ulici stál. No ľuďom zrejme neprekazala niekoľkonásobne vyššia intenzita dopravy a teda aj vyššia intenzita hluku a znecistenia, keď si vybudovali nové domy pri železničnej stanici. Kúpiť si dom pri údajnom zdroji hluku, ak mi to prekáža, možno iba pri zatemneni zmyslov. Najlepším riešením pre citlivé duše by bolo presťahovať stanicu pár km od mesta. No ako sa vraví :kto chce psa biť, palicu si nájde (som zásadne proti niečomu takému pretože zviera dá viac lásky ako človek), tak aj večný sťažovateľ si vždy nájde dôvod na podanie sťažnosti kvôli pomojkaniu svojho ega.
02. november 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: ŽSR
02. november 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.