Prístupová cesta k rodinným domom

Zodpovednosť za riešenie: Trebišov

V riešení
meno
Radoslav Čuj 08. marca 2016

1.) Úroveň okolitých trávnatých plôch je nad úrovňou cesty a tým sa aj po slabých dažďoch na ceste zadržiava veľké množstvo vody a blata, čím je znemožnený prístup k rodinným domom peši.
2.) Bývalé vedenie mesta cestu "opravilo" navozením asfaltovej drte a tým zvýšilo prašnosť v tejto obývanej časti mesta a celkovo tvorbu mlák na ceste.

10. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, p. Čuj,

Mesto Trebišov vie o Vašom probléme s prístupom k rodinnému domu na Paričovskej ulici. V blízkom čase budeme riešiť danú záležitosť spôsobom predĺženia drenáže na najnižší bod kumulácie povrchovej vody. Problém by mal byť riešený v čase od 21.3. 2016.

Ing. Jozef Kereštan,
Mestská vnútorná ochrana, MsÚ
10. marec 2016

Radoslav Čuj

Dobrý deň p. Kereštan,

Chcem sa poďakovať za rýchlu odpoveď a zároveň upozorniť na to že Vami spomínaná drenáž tam už je, len sa k nej voda nedostane kvôli vyššej úrovni trávnatej plochy. Ak len predĺžite drenáž, stiahnete možno jednu mláku ale nie z celej cesty. Podľa môjho názoru by bolo vhodnejšie upraviť celú trávnatú plochu (v strede), odobratím vrstvy zeminy a následne ju upraviť smerom k jestvujúcej drenáži (to, o čo som Vás žiadal už v lete minulý rok, len...). Ak by sa to ešte následne podarilo aj revitalizovať novou trávou a nejakými drevinami, vyzeralo by to aj celkom dobre.
Ešte si dovolím doplniť zmienku o rozbitej ceste čo je pod mlákami a o ktorej sa tu zatiaľ vôbec nepíše. Možno by bolo vhodné celý priestor riešiť komplexnejšie (cesta + trávnatá plocha) v rámci nejakého projektu (revitalizácia, sanácia, dopr. infraštruktúra a pod.).
Ale určite budeme radi aj za stiahnutie vody (radšej po rozbitej a suchej ako rozbitej a mokrej) .

s pozdravom Radoslav Čuj
17. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, p. Čuj,

evidujeme, že Vami zverejnená fotografia je z obdobia, kedy ešte nebola zrealizovaná drenáž v tejto lokalite. To, že trávnatá plocha je nad úrovňou prístupovej cesty a voda sa kumuluje priamo v cestnom telese, sa eliminovalo práve vybudovaním spomínanej drenáže v septembri 2016. V priebehu jarných mesiacov 2018, po zistení stavu zobrazeného priestranstva, Mesto Trebišov prevedie úpravy verejnej zelene a prístupovej komunikácie k rodinným domom.
V prípade Vašej potreby navrhujeme aj osobné stretnutie na danom mieste. Kontakt: Ing. Jozef Kereštan: 0915790369


Ing. Jozef Kereštan, vedúci MVO, MsÚ Trebišov
25. december 2019

Radoslav Čuj

O 3 roky neskôr.
01. jún 2021

Martin Mihalo

Paričovská-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Nakolko som si myslel ze sa dockam aspon nejakej odpovede tak samosprava oznacila moj prispevok ako nerieseny tak sa pozrite ako ho riesia od roku 2016
https://www.odkazprestarostu.sk/trebisov/podnety/25928/pristupova-cesta-k-rodinnym-domom
01. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]
31. január 2024

Radoslav Čuj

Dobrý deň, posielam aktualizaciu stavu po ôsmich rokoch od prvého podnetu. Nič sa nezmenilo, teda okrem ešte viac rozbitej cesty. Fotky sú aktuálne nie po daždi tak chyba voda, ale blato ostáva. Ak by nahodou vyschlo tak je prach o ktorom som pisal v roku 2016. Proste dokola špina, len je otazka v akej forme. Chcem požiadať aktuálne vedenie mesta o riešenie stavu cesty a jej opravu. Neviem či je na území mesta cesta v horšom stave (vrátane juhovýchodnej časti). Obyvatelia dotknutých domov by tiež radi išli v čistých topánkach do mesta a späť domov. Ale to sa dá len málo kedy. Zároveň, ak by náhodou malo dôjsť k oprave cesty, chcem kompetentných požiadať aby oslovili obyvateľov (pripadne mňa) o možných riešeniach. Je tu ešte stále problém s vodou o ktorom som písal v roku 2016.
01. február 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania