"Parkoviská" na ulici Kpt. Nálepku

Zodpovednosť za riešenie: Trebišov

V riešení
meno
Silvia 21. septembra 2016

Chcela by som upozorniť vedenie mesta na tzv. "parkoviská", nachádzajúce sa oproti kasárňam a Electroconnectu, kde si táto firma dokonca umiestnila tabuľu s nápisom "BUDETE ODTIAHNUTÍ!". V nepriaznivom počasí to vyzerá neskutočne príšerne, nehovoriac o tom, že pri Electroconnecte sa parkuje katastrofálne a zaberajú až 2/3-iny chodníka, pričom ak chcete prejsť s bicyklom alebo kočiarom, musíte ísť poza autá - cez cestu, čo je na tomto hlavnom ťahu veľmi nebezpečné. Taktiež tieto autá bránia vo výhľade pri vychádzaní z uličiek, čo je nebezpečné hlavne ak prechádza 40 t kamiónová súprava rýchlosťou 90 km/h. Mojou otázkou je, či tieto parkoviská na zelenej ploche sú oficiálnymi parkoviskami? Prečo mestská polícia nepokutuje za státie na zelenej ploche a za státie na značke zákaz zastavenia?

04. október 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet. Situácia je však na tejto ulici pravidelne monitorovaná a opakované porušovanie predpisov vodičmi motorových vozidiel MsP rieši v zmysle platnej legislatívy. V poslednom období bolo za porušenie predpisov sankcionovaných 7 vodičov motorových vozidiel.





Mgr. Miroslav Cabada, poverený riadením MsP Trebišov
05. október 2016

Odpoveď samosprávy

Parkovisko na Ul. kpt. Nálepku bolo schválené mestom Trebišov v roku 2012.

Mgr. Miroslav Cabada, poverený riadením MsP Trebišov
14. október 2016

Silvia

Dobrý deň,

žiadame o zverejnenie dokumentov, ktorými bolo uvedené parkovisko schválené,
resp. o zverejnenie linku, kde môžeme tieto dokumenty vidieť.

Ďakujem.
29. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Mesto Trebišov prikladá do prílohy odpovede tohto podnetu vyžiadaný dokument - Stanovisko k žiadosti o zmenu trávnatej plochy na parkovaciu. Mesto udelilo súhlas v júni 2012.

kancelária primátora, MsÚ Trebišov
08. jún 2017

Silvia

Dobrý deň, určite sa neuspokojím s Vašou odpoveďou a stavom podnetu "vyriešený". Keďže parkovisko je podľa Stavebného zákona inžinierskou stavbou, zaujíma ma, či pri jeho realizácii bolo postupované v zmysle tohto a ďalších zákonov, či bolo požiadané o stavebné povolenie, vypracovaná projektová dokumentácia, či obsahuje vyjadrenia rôznych úradov, hlavne úradu cestnej dopravy, keďže parkovisko sa nachádza pri medzinárodnej I-čkovej ceste, kde podľa môjho názoru ani parkovisko byť nemôže, či spĺňa náležitosti takejto stavby, či bolo skolaudované, atď... Pokiaľ mám dobré informácie, toto parkovisko nie je ani súčasťou územného plánu mesta. A vôbec, môže sa povoliť parkovisko na verejnom priestranstve súkromnej FO alebo PO, z ktorého budem ja ako obyvateľ mesta, riadne platiaci dane a iné poplatky, "odtiahnutý"? Žiadame mesto, aby sa viac staralo a zaoberalo aj touto mestskou časťou, keďže "cesta" k našim domovom je v tomto prípade LEN JEDNA a my sme denno-denne ohrozovaní rôznymi dopravnými a prepravnými prostriedkami...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.