Mláky po rekonštrukcii komunikácie Sídlisko MIER

Zodpovednosť za riešenie: Trebišov

Vyriešený
meno
Jano 20. októbra 2016

Vždy po daždi je problém prejsť okolo tejto bytovky, nieto teraz keď ju zatepľujú, ešte aj autá tam parkujú, že sa nedá prejsť. A neviem čo to bol za nápad zahradiť túto komunikáciu od cesty ul. ČSA. Vždy to bola výjazdová cesta zo a do sídliska MIER.

04. november 2016

Odpoveď samosprávy

Projekt "Revitalizácia sídliska Mier" riešil rekonštrukciu jedného zo sídliskových komunikácií. V rámci jeho realizácie v roku 2014 bola zväčšená asfaltová plocha z 2 397 m2 na 3 935 m2. Odvádzanie dažďových vôd zo spevnených plôch bolo riešené pomocou priečnych a pozdĺžnych spádov do existujúcich vpustí. Mesto má informácie o problémoch s odvodom vôd a vytváraním mlák po väčších dažďoch. Tieto budú predmetom pripravovanej reklamácie v rámci záručnej doby, ktorá končí 10.12.2016. Betónové pätníky pri bytovom dome č. 1782 na zamedzenie výjazdu a vjazdu motorových vozidiel z Ulice Čsl. armády boli osadené na základe požiadavky obyvateľov tohto BD, z dôvodu častých a rýchlych prejazdov vozidiel v blízkosti ich vchodov.

Ing. Ján Bogda, referent pre výstavbu, MsÚ Trebišov
18. január 2018

Odpoveď samosprávy

Mesto Trebišov uplatnilo v záručnej dobe u zhotoviteľa reklamáciu na nedostatky v spádovaní asfaltových plôch a pokles spevnenej plochy novozriadených troch parkovacích miest vedľa BD 1855. Zhotoviteľ reklamáciu uznal a nedostatky odstránil do stanoveného termínu 30.6.2017.
Reklamované nedostatky v spádovaní asfaltových plôch riešil odfrézovaním a novým asfaltom v miestach väčších nerovnosti a tiež zabrúsením asfaltového povrchu, čím bol vylepšený odvod dažďových vôd z plochy.


Ing. Ján Bogda, odd. výstavby a majetku MsÚ Trebišov

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania