Sídlisko Sever - verejné osvetlenie

Zodpovednosť za riešenie: Trebišov

Vyriešený
meno
Michal 08. novembra 2016

Na sídlisku Sever je pravidlne problém so skorým vypínaním verejného osvetlenia ráno a neskorým zapínaním večer v jeseni a v zime. Chodíme po tme. Je potrebné stále zavolať do Technických služieb a nahlásiť im to.
Údajne je problém v tom, že nie je možne namontovať svetelný senzor na tento okruh a zautomatizovať to - zjavne túto funkciu musíme vykonávať my, obyvatelia sídliska.
Vzhľadom na to, že od letnej rovnodennosti až približne do Vianoc sa dni iba skracujú a to každý rok, očakával by som, že pracovníci Technických služieb zabezpečia príslušné úpravy nastavenia časovača v pravidelných intervaloch. Prípadne namontujú časovač, ktorý automaticky zohľadňuje posun východu a západu Slnka podľa dátumu a polohy (napr. http://bit.ly/2f9pD0I).

23. november 2016

Odpoveď samosprávy

Pracovníci Technických služieb mesta Trebišov nastavili v stredu 23.11.2016 na sídlisku SEVER čas vypínania verejného osvetlenia na 6:30 h a čas zapínania na 16:15 h. Svetelný senzor - "automatický časovač" nie je namontovaný na verejnom osvetlení vo viacerých častiach mesta.

Michal Davala, zastupujúci riaditeľ TS mesta Trebišov
23. november 2016

Michal

Ciže na danom stave sa ani v budúcnosti nič nezmení? Ak som teda odpoveď pána Davalu pochopil správne...
Časovač, ktorý som navrhoval (viď http://bit.ly/2f9pD0I) ako alternatívu k svetelnému senzoru teda ani nezvažuje mesto namontovať?
Ja som naozaj ako odpoveď na môj podnet neočakával, že po 3 týždňoch mi konečne odpíšete, že to zase bol niekto nastaviť. Ak by som toto chcel, znova radšej zavolám na TS a nebude to (snáď) trvať 3 týždne. Tajne som dúfal, že to vezmete ako podnet na zmenu a zlepšenie aktuálneho stavu. K navrhovanému riešeniu ste sa bohužial vôbec nevyjadrili! Akurát som sa dozvedel (aj keď na to som sa vôbec nepýtal), že "Svetelný senzor - "automatický časovač" nie je namontovaný na verejnom osvetlení vo viacerých častiach mesta". To ma má rozveseliť?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania