Parkujúce vozidlá pred garážami bránia vjazdu

Zodpovednosť za riešenie: Trebišov

Vyriešený
meno
Tomi 07. marca 2017

Parkujúce vozidlá oproti garážam bránia vjazdu vozidiel ich majiteľom. Na foto je aj dlhodobo odstavený vrak (biely Škoda Forman ).

09. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Hliadka MsP počas hliadkovej služby kontroluje aj Vami uvedenú lokalitu. Doposiaľ nebol zaznamenaný prípad nesprávneho parkovania, pri ktorom by bolo bránené vjazdu majiteľov vozidiel k ich garážam.
V prípade dlhodobo odstaveného motorového vozidla vykonávala MsP šetrenie, počas ktorého bolo zistené, že osobné motorové vozidlo zn. Škoda Forman, bielej farby ev. č. TV 535 AX nemá platnú EK a TK. Keďže zo strany prevádzkovateľa vozidla ide o porušenie ustanovenia § 21 ods. 1 písm. b ) zákona č. 725/2004 o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene a doplnení niektorých zákonov, bol zo strany MsP spracovaný podnet, na základe ktorého Okresný úrad, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácii začal správne konanie vo veci trvalého vyradenia vozidla z premávky na pozemných komunikáciách.

Mgr. Miroslav Cabada, poverený riadením Mestskej polície Trebišov
10. marec 2017

Viera Hrivňáková

Kedy vykonala MsP šetrenie? Kedy zistila, že vozidlo nemá platnú EK a TK? To mala zistiť hliadka počas služby, za ktorú je platená z daní občanov. Konajú až po podnete od občanov. Prečo nekonajú skôr?
10. marec 2017

Tomi

Dňa 10.3.2017 je 17:00hod bráni vjadzu do garáži motorové vozidlo znacky NISSAN ŠPZ TV 180 CY. ŽIADAM O OSADENIE ZÁKAZOVEJ ZNAČKY - Zákaz státia pred garážami. Denno denne tu niekto parkuje, ráno je problém vyparkovať z garáži a poobede zaparkovať vo svojej garáži. Hlavne, že sa platia dane z nehnuteľností a mesto ani mestská polícia situáciu vôbec nerieši.
11. marec 2017

Milan

11.3.2017 opat pred garazami parkuje vozidlo modry Citroen C3 SPZ TV 867 BJ. Vozidlo blokuje vjazd aj vyjazd z garazi ! Ziadam o osadenie ZAKAZU STATIA PRED GARAZAMI !!!
12. marec 2017

Milan

Parkujuce auta brania vjazdu do garáži

Nedostatok parkovacích miest. Auta(červená Opel Vectra a strieborný VW Golf) parkujú pozdlžne pred garážami a blokujú vjazd a výjazd z garáži. Zároveň (modrý Citroen C3 parkuje na trávniku). Vrak vozidla (Biela Škoda Forman)) dlhodobo zaberá parkovacie miesto. Dane vozidlo ma dlhodobo neplatnú TK a EK a spustené pneumatiky). Jedná sa o roky neriešený odstavený vrak.
16. marec 2017

ján

Plne súhlasím s podnetom. Tento problém tam máme všetci. Dajte tam značku,alebo postavte rampy.Alebo už dávajte konečne papuče .
19. marec 2017

Tomi

Dnes je 19.3.2017 a opat brani viadzu a vyjazdu z garaze motorove vozidlo TV 494 CM. Bolo by na case aby si mestska policia zacala robit svohu robotu !!! Ziadam oosadenie zakazovej znacky -Zakaz statia pred garazami, resp. nech mestska policia konecne zacnu pokutovat nezodpovednych vodicov.
21. marec 2017

Tomi

21.3.2017 parkujúce vozidlo VW Golf bráni vjazdu a výjazdu z garáži.
21. marec 2017

Tomi

21.03.2017 blokuje vjazd aj výjazd do garáže Opel Vectra TV 940 BH.
28. marec 2017

Tomi

Dna 28.3.2017 7:00hod rano parkuje pred garazami vozidlo Skoda Octavia TV 812 CZ, ktore brani vjazdu a vyjazdu. Mestska policia problem opat nevidi pri svojej zvysenej a pravidelnej hliadkujucej cinnosti v danej lokalite.
28. marec 2017

Tomi

Vyjadrenie mesta: "Osadenie
dopravných značiek v danej lokalite sa neuvažuje nakoľko parkovanie pred
Vašou garážou upravuje Zákon č.8 /2008 o cestnej premávke a o zmene a
doplnení niektorých zákonov konkrétne § 23 citovaného zákona." Mestský policajti medzi garáže nechodia a situáciu vôbec neriešia, priam sa vyhýbajú zodpovednosti. Opakovane žiadam o osadenie zákazovej značky v danej lokalite - zákaz parkovania pred garážami. V danej lokalite je nedostatok parkovacích miest a parkujúce vozidlá bránia vstupom majiteľov do garáži k svojim vozidlám.
07. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
lokalita, ktorú uvádzate, bude v nasledujúcich dňoch vo zvýšenej miere monitorovaná hliadkou MsP za účelom kontroly dodržiavania Zákona č.8/2009 Z. z. Chcem Vás ubezpečiť, že každý zistený priestupok alebo podnet od občanov bude zo strany MsP preverený a porušenie zákona bude riešené v zmysle zákona č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii.
Pri zastavení a státí je vodič povinný dodržiavať Zákon č.8/2009 Z. z. a riadiť sa všeobecnou úpravou cestnej premávky, preto nie je dôvod na zriadenie zvislého dopravného značenia.
Ak sa stanete svedkom protiprávneho konania, oznámte túto skutočnosť obratom na bezplatné tel. číslo MsP 159 a hliadka Váš podnet promptne preverí. V prípade zistenia porušenia právnych predpisov bude podnet riešený v zmysle platnej legislatívy.

Zároveň pripájam fotodokumentáciu predmetnej lokality z piatkového rána 7.4.2017

Bc. Jindřich Sosna, referent pre výkon služby MsP Trebišov
11. december 2020

Peter

Dobrý deň,

tento problém bohužiaľ stále pretrváva a častokrát to musím riešiť aj teraz, zrejme nepomáhajú ani upozornenia na garažových bránach. I keď si myslím, že tých aút, ktoré bránia vstup do garáže, je už menej, no každopádne sa stále nájdu.

Možno ešte pre info, vyššie spomínaný strieborný VW Golf VII, je môj, tak isto ako aj garáž, pred ktorou som veľmi dávno sem tam stál, momentálne moje auto stoji už len v garáži, teda v prípade, ak sa do nej bezproblémov dostanem a nikto mi tam autom nebráni vstup.

Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania