Zber plastov

Zodpovednosť za riešenie: Trebišov

Vyriešený
meno
Anna 31. marca 2017

Dnes t.j. štvrtok, 30.3.2017 boli pracovníci TS Trebišov zbierať plastový odpad a odmietli vziať vrecia so zmiešaným plastovým odpadom (sáčky, kelímky od jogurtov, plastové misky, plastové obaly z rôznych druhov potravín,...atď - všetko riadne očistené) s tým, že smú zobrať iba PET fľaše. Neboli sme o tomto príkaze upovedomení a chceli by sme sa opýtať, či to bude tak aj v budúcnosti a teda, či máme iné plastové obaly vyhadzovať do riadneho komunálneho odpadu. Ďakujem.

03. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň!
Ďakujeme za upozornenie a podnet. Vedenie Technických služieb mesta Trebišov sa za vzniknutú nepríjemnosť ospravedlňuje. S pracovníkmi TS mesta bol realizovaný pohovor a boli tiež prijaté opatrenia, aby sa podobné situácie neopakovali.
Z dôvodu separovania odpadu bol, na základe zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov, vytvorený plán vývozu separovaných zložiek PAPIER,SKLO A PLAST pre mesto Trebišov na rok 2017, ktorý je platný od marca. Mesto alebo obec je, na základe uvedeného zákona, povinné zabezpečiť separáciu odpadových komodít vznikajúcich v domácnostiach pri tvorbe komunálneho odpadu. Vzhľadom na to boli zamestnancami TS mesta Trebišov distribuované do rodinných domov 2 ks vriec na separovaný zber spolu s rozpisom zberu jednotlivých separovaných komodít.
Vývoz separovanej komodity PAPIER a SKLO sa uskutočňuje v predposlednom týždni daného mesiaca - stále štvrtok.
Vývoz separovanej komodity PLAST sa uskutočňuje počas posledného týždňa v mesiaci - stále štvrtok.
Prosíme o rešpektovanie termínov a zberu konkrétnych separovaných komodít.
Za pochopenie ďakujeme.

Michal Davala, Technické služby mesta Trebišov

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.