Drastické orezávanie stromov na sídlisku kpt.Nálepku

Zodpovednosť za riešenie: Trebišov

Vyriešený
meno
Anka 04. mája 2017

Dokladám ďalšie fotografie k odoslanému podnetu dňa 6.4 v téme nezmyselného orezávania stromov na sídlisku kpt:Nálepku

15. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Na sídlisku kpt. Nálepku bol zrealizovaný redukčný rez 3 kusov drevín rod lipa prostredníctvom Mestského hospodárskeho strediska, a to na základe požiadaviek obyvateľov tejto lokality. V minulosti bola riešená otázka výrubu vyššie uvedených stromov. Mesto Trebišov, ako príslušný orgán štátnej správy rozhodujúci v prvom stupni vo veciach ochrany prírody a zároveň vlastník pozemku, na ktorom stromy rastú, však s požadovaným výrubom nesúhlasilo. Zároveň upozorňujeme na skutočnosť, že mesto vysadilo prostredníctvom pracovníkov Mestského hospodárskeho strediska dňa 30.10.2015 na sídlisku kpt. Nálepku 31 ks Tuje západnej Rheingold. Z uvedeného počtu bolo ku dňu 15.5.2017 odstránených 16 ks, a to neznámym páchateľom.
Podotýkame, že na webovej stránke mesta bolo uverejnené poďakovanie mestu od p. Nagyovej za predmetnú úpravu líp. Je nutné uviesť aj to, že snahou mesta je vyhovieť všetkým reálnym požiadavkám obyvateľov predmetného sídliska, a to aj napriek narušeným medziľudským vzťahom týchto obyvateľov.

Ing. Eva Bučková, odd. výstavby a majetku MsÚ
11. jún 2017

Anka

Považovať túto požiadavku za reálnu je neodborná,ako aj vyhovieť tým istým žiadateľom pred rokmi a vyrúbať krásné zdravé brezy z okolia spomínaného bytového domu
14. jún 2017

Zsolt Bagos

Neviem, a ani podľa toho čo tu píše nezaujíma kto je to tá Anka, ale musí mať asi dostatočné znalosti v obore poľnohospodárstva asi štyri vysoké školy v Pribeniku, ale asi často chýbala na hodinách lesníctva. Prosím Vás láskavo ked do niečoho nerozumiete tak do toho nerozprávajte, lebo ostatný si o Vás môžu vytvoriť zlú mienku! Za to že tie stromy tak vyzerajú v konečnom dôsledku môžu fotoreportéry zo sídliska, lebo oni zabranili so svojím konaním odborne orezať tie stromy do 2,5 metrovej výšky ako bolo plánované, s čím by sa uplne obnovila korunová čásť stroma. A máte úplne zlé vedomosti o tom kto žiadal orezávanie tých stromov, ale nebol som to ja, ja som len s tým súhlasil. Ale asi Vám to je úplne jedno, lebo podľa Vášho správania, čo má iné názory ako Vy, tak je úplný blázon. Hvála bohu že nie sme všetci rovnaký!!!
15. jún 2017

Anka

Reagujem na múdré slová pána Bagoša.Už nemám toľko času zo života aby som sa dočkala úplnej obnovy koruny líp- ako tvrdíte vy čo je nezmysel,overovala som to v ISA -medzinárodná spoločnosť arboristov.A byť žiadateľom orezu líp a dávnejšiého výrubu brezy alebo len súhlasiť s ním nič nemení na vine. Vinník a ďalší spoluvinníci.A nemám vedomosti o tom že by som niekoho považovala za blázna ako tvrdíte,bezdôvodne neurážajte prosím nikoho.
15. jún 2017

Zsolt Bagos

Vôbec necítim žiadný pocit viny, že by som niekoho urážal. Podľa psychologov určite je za tým niečo ked človek sa schováva za štyri písmená, ja neviem, ale umňa taký človek je nula, a teda nulu uraziť neviem či sa dá. A aby sa Vám dobre spalo všetky zákonom stanovené veci boli dodržané,pri všetkých výrubov a aj orezov či u nás vzadu a aj v predu pri hlavnej ceste, štyri či päť stromov, všetky výruby v Andrasyho parku pri obnove tiež mali povolenie. A všetky stromy čo teraz vyrezali pri letnom kúpalisku na počudovanie tiež mali. Toľko vinníkov na tom svete, bože! Priznám sa, že som hladal na nete, že do ktorých z týchto výrubov ste sa angažovali so svojími komentarmi, ale nikde som tie štyri písmená nenašiel. Určite vám ako veľkému ochranárovi prírody po pri obnove škôd vTatrách po kalamite len náhodou unikly tieto skutočnosti. Alebo len vôči mne ste zaujatý! To neviem ale je mi to úplne fuk. Jednoducho názor človeka bez mena a bez tváre ma nezaujima a preto nenamáhajte sa z odpovedou už to ani neprečítám a ani neodpíšem! Zbohom!!!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.