Lavičky na tráve

Zodpovednosť za riešenie: Trebišov

V riešení
meno
Martina Dálnokiová 12. júna 2017

Lavičky, ktoré boli pôvodne okolo chodníka, boli svojvoľne osadené do trávy resp. priestranstva, ktoré má slúžiť pre deti a z ktorého sú deti žiaľ nedobrovoľne permanentne vyhadzované.

12. jún 2017

Anka

Potvrdzujem správnosť podnetu,niektorý ľudia tu robia samovoľné zmeny na mestskom pozemku bez vedomia ostatných spoluobčanov.
13. jún 2017

Zsolt Bagos

Nemohol som si nevšimnúť nevedomosť niektorých našich susedov zo zadnej bytovky 1448, ale tie lavičky neboli nikdy okolo chodníka, ale 1,8 metrov od cesty pred bytovkou a pod lipami, čo znemožnilo ich využívanie. Tie lavičky pôvodne boli pred bytovkou 1451 a aj tam ostali len sa dali ďalej od cesty a od stromov o pár metrov, s čím sa vytvorila oddychová zóna pre mamičky s deťmi okolo preliezky, čo doteraz nebolo možné užívať si, lebo neustále sa tu hral futbal, a všetko okolo sa rozkopávalo, či to bol mestský majetok či to boli súkromné vlastníctva, ( vid. vytrhanie vysadených tují okolo nového malého multifunkčného ihriska, čo bolo hlásené aj na polícii). Ale zrejme tie mamičky z bytovky 1448 o tom ani nevedeli, že ich synovia kde sa hrajú a ako, lebo čo tu bývajú pred 1451 bytovkou boli 2. krát v živote. Využívajú ako bránku sušičku na bielizeň a druhá strana ihriska parkovisko na autá a na druhej strane garáže. Nemusím hovoriť, že neustále kopance do aut a do garážových brán každého rozčuľuje a nenechá to len tak s úsmevom na tvári, a samozrejme vinník nikdy nie je. Bolo navrhnuté kde môžu hrať futbal, že nikomu to tam nebude vadiť, že im pomôžem aj pripraviť terén na druhej strane dvora, ale to sa im nepáčilo lebo tam trebalo pol dna pomôcť z terénom. Nikdy Vaše deti som ja nevyhnal z mestských pozemkov. To je pravda, že futbal z hore uvedených dôvodov aj z bezpečnosti o deti a o majetok ostatných občanov som im niekoľko krát zakázal. Celý rok ja kosím už roky tie priestory aby malé deti mali kde sa hrať a nepozbierali kliešte a na to sa ma jedna mamička predvčerom opýtala: " kde má jeho dieťa sa hrať futbal keď ja neustále zakazujem". Pýtam sa ja, že čo ona urobila preto aby jej dieťa sa malo kde hrať? Aby moje dieťa malo kde sa hrať ja im na to vytvorím podmienky, čo urobila ona? Vrátim sa ešte ku tým lavičkám. Neboli prekopané svojvoľné, boli so súhlasom mesta, ale určite nemá žiadne stavebné povolenie, tá smiešna stavba z vlnitým plechom na streche kde parkuje modrá fabia medzi 1448 a 1451, a určite moje tuje sú krajšie než tá otrasná čierna stavba. To len preto som si dovolil porovnať, lebo jedna z tých ustavične nespokojných ale nič nerobiacich žien okolo sídliska povedala, že akým právom tu ja okolo bytovky vysádzam tie otrasné tuje! Neviem prečo vadí ľudom z iných bytoviek to, že ako, a s čím skrášľujú svoje okolie v iných bytovkách. Radšej by sa mali zamyslieť samí nad sebou a urobiť si poriadok vo svojom okolí.

Bagoš Zsolt
13. jún 2017

Zsolt Bagos

Nech my je dovolené ešte jedna reakcia na príspevok s názvom „ Anka“
Prosím Vás, keď už niekoho kritizujete, tak základy slušnosti žiadajú aby ste ku to mu dali aj svoje celé meno. Najlepšie sa to robí však, že anonymne ?! A na margo povedané, to tí niektorý ľudia ktorých tu spomínate aspoň niečo robia pre tú malú spoločnosť tu, ale položme si otázku, čo robíte vy alebo čo ste urobili doteraz , okrem toho, že s takými príspevkami anonymne upozorňujete na seba a na svoje nič nerobenie, a nazvete sa veľkoryso spoluobčanom ?!?!
13. jún 2017

Ľuboš Dálnoki

Nikto nehovoril žeby nepomohol na inom teréne, lenže túto pán Bagoš sľúboval minimalne pred dvoma mesiacmi že tu zavolá traktor a nasadí sa nová tráva, Neviem akoby kúpil bránky za viac ako 1000€ ale prispôsobili sme sa. Potom ako prešli tie dva mesiace tak sme začali hrať futbal tam kde sme ho pôvodne hrali. A zrazu po dvoch mesiacoch o novom ihrisku na futbal nebol ani "cek"
A keď vám vadí že tu je tá čierna stavba buďte taký frajer zavolajte sem bager a zburajte to ! A susedia ktorý nás niekedy vyhadzovali tak sa nám dnes prispôsobili čím to asi je ?
PV: Nič zničené ani nič poškodené nebolo !
13. jún 2017

Zsolt Bagos

RE: Ľuboš Dálnoky.
Nechcel som ti pôvodne odpovedať, nijako som necítil potrebu odpovedať 13. ročnému chlapcovi, ale nakoniec predsa len odpíšem aby si necítil to, že na teba alebo resp. na tvoje mládežníčke názory nikto nie je zvedavý. Veľmi rád by som odpovedal na tvoje otázky, ale tie otázky si mal smerovať svojím rodičom, ktorý sú kompetentný riešiť tvoju výchovu a pripraviť ta na dospelý život , čo sa smie a čo sa nesmie, napríklad zapájať sa do diskusie dospelých ľudí zo širokým prehľadom vedomosti 13. ročného mládenca určite nie je vhodné!
13. jún 2017

Ľuboš Dálnoki

Mám právo na svoj názor ;) či mám 13 či mám 30
13. jún 2017

Zsolt Bagos

To určite Ľuboško, len tvoj názor prediskutuj z mamkou alebo z ockom aby ti to mohli vysvetliť že čo z toho je správne a čo asi nie.
13. jún 2017

Lubos Dálnoki

,, nedalo mi a reagujem ! Pár psychicky narušených ľudom vadilo , že deti hrajú pred bytovkou hokej, lebo kričia, ľudom vadí, že deti hrajú futbal, no pár slabomyseľných zabudli , že aj oni boli deti no ja takým odkazujem, že budete prekvapení, ked sa natrvalo vrátim na slovensko ! ľuboš dálnoki starší
13. jún 2017

Viera Dobeková

Súhlasím s tým,že lavičky sú bližšie k preliezkam...my,matky s menšími deťmi sa nesťažujeme,práve naopak, je to dobry nápad a tiež treba susedovi poďakovať za to,že si nájde čas a pravidelne kosí trávu :)
13. jún 2017

Lubos Dálnoki

Viera Dobeková,, a ked vaše deti vyrastú a budú chcieť hrať futbal a ostatní budú mať malé deti potom čo poviete ? všetci sa staráme nad rámec činností pred našimi obydliami, netreba zabudnúť na jednu podstatnú vec , deti sú naša budúcnosť , oni na to nezabudnú a budú sa obdobne správať, ked vyrastú, s pamperskou sme začínali žiť a aj tak skončíme myslime na to, že sa veľa vecí neskôr môže vrátiť. Kompromis bol, len niekomu vadí, že deti nefajčia, nepijú a športujú. Pred rokmi som mal takmer novú felíciu a našiel som si tam pár šmuchancov od susedových detí čo hrali futbal. Jasné šomral som, do prvej poruchy na spojke, že to nie je podstatné. Pred 1448 je ešte menej miest na parkovanie a deti som nechcel vyhánať, ale som im povedal aby dávali pozor ! Auto je už v šrote z detí sú dospelí ľudia, ktorí sa nemusia na mna mračiť, že som im zakazoval hrať sa ! O tom je život !
13. jún 2017

Lubos Dálnoki

môj posledný koment, žime ako ľudia a rešpektujme sa navzájom, žijeme tu ako jedna komunita ako rodina, prečo sa to nedá ? , prečo niekomu vadil altánok súčových ? , prečo si musíme robiť napriek ? Všetci potrebujeme relax a patrične si občas pred bytovkami posedíme so susedmi, to je náš relax, deti majú svoj, nechajme ich hrať sa .
14. jún 2017

Viera Dobeková

Chápem chlapcov, čo chcú hrat futbal no treba uznať, že aj menšie deti maju nárok na hranie sa na dvore bez toho aby sme sa báli, že lopta skonči v hlave niektorého z nich...tráviť čas na dvore sa dá rôzne a myslim si, že starším deťom sa dá dohovoriť skor a tiež by same od seba mohli prísť na to, že treba brať ohľad aj na inych, keď ozaj chceme žiť ako ľudia. Myslim to teda tak, ze ak chcete hrať futbal a hráte ho ohľaduplne tak nebude mať nikto nič proti.
14. jún 2017

Lubos Dálnoki

Lavičky boli účelovo preložené ( lebo sa tam neustále hral futbal, no toto pošlem dalej ) !!! . Boli osadené pod stromami v tieni, povedzte mi kto si tam sadne na rozpálenom slnku ?
Moje dieťa z verejného priestranstva nik vyhadzovať nebude ! a nebudem to
2x opakovať !
Deti sa hrávajú podľa veku , tie staršie podvečer, ked majú splnené povinnosti!
Nech mi niekto vysvetlí ako sa dá hrať futbal ohľaduplne , ked na úrovní brankára je altánok so stoličkami ?! žasnem ,
14. jún 2017

Tibor Kaszonyi

Dobrý deń,s údivom sledujem aký boj sa tu rozpútal včera a aj keď sa ma to netýka lebo nemám deti v danom veku vidím konštruktívne riešenie veľmi jednoduché k spokojnosti obidvoch strán ktoré navrhnem aj mestu.Mesto ako majiteľ pozemku by malo na trávnatej ploche pred garážami/je tam dostatočný priestor/ vyhradiť,vymedziť a patrične označiť plochu pre provizórne ihrisko pre deti a keby sa našiel aj sponzor tak zabezpečiť aspoň dve bránky.Deti by vedeli kde môžu hrať futbal veď idú prázdniny niekde musia tráviť čas,netúlali by a nerobily by zlé,a z tohto priestoru by nemal nikto právo ich vyhadzovať.
A na margo reakcie pána Bagoša: nie je na mieste byť sa do hrude že ja..ja..ja..a ostatný nič,veď práve vaša prehnaná aktivita na dvore prekáža mnohým.Často je menej viac.Je to môj názor a nikoho som tým neurazila.
A na margo pána Dalnokiho staršiého:jeho predposledný príspevok o tolerantnosti by mal povinne prečítať každý na dvore a zamyslieť sa.
Kaszonyiová Anikó
14. jún 2017

Zsolt Bagos

RE:Kaszonyiová Anikó.
Pred 3. mesiacmi sme tu zavolali prednostu okresného úradu aj z miestnym poslancom mestského zastupiteľstva, kvôli vybudovaniu oploteného futbalového ihriska. Naša žiadosť bohu žiaľ z strany mesta bolo zamietnuté, z rôznych pre Nás nepochopiteľných dôvodov. Neviem, čo ste mali na mysli s tým, že ja sa niekde bijem do hrude, že len ja ja ja. Keď som aj niekedy niečo urobil pre to sídlisko, nikde som sa s tým nechválil a ani sa nesťažoval. Ďakujem veľmi krásne za tú obrovskú múdrosť, že " často je menej než viac"! Budem sa snažiť sa ho držať, ale zase je to môj názor, a nie je to nič osobné, že už hoci aká aktivita je stále aktivitou a predsa sa niečo robí, lebo nulová aktivita stále je len nulová, teda nič!!! A keď v konečnom dôsledku niekomu prekáža moja „prehnaná“ aktivita, tak stále ešte tu bývam treba prísť osobne a povedať, síce neviem, že koho ste mali na mysli, všeobecne písať je veľmi neurčité!To aj ja tu by som mohol písať, že komu čo všetko sa nepáčí. Ja som otvorený človek a nebudem sa schovávať za dav, tak preto ani nebudem písať všeobecne.
Pekný deň.
14. jún 2017

Lubos Dálnoki

RE:Kaszonyiová Anikó

Presne tak pani Anikó. Ked pán Bagoš chcel urobiť niečo pre mamičky s malými deťmi, treba navrhnúť mestu, lavičky s prelieskami vytrhať a osadiť to na stranu, kde je kolotoč s hojdačkami ved miesta je tam spústa. A chlapci si nadalej môžu hrať futbal pozdĺž garáží. Ja nevychádzam s údivu ako si niekto môže tak myslieť, že my ostatní sme tak naivní a že si palec cmúľame !
14. jún 2017

Zsolt Bagos

RE: Dálnoki Ľuboš starší.

Chcem Ti veľmi krásne podakovať za tvoje slová, v tomto príspevku, až som to musel skopírovať pre tých ktorý to pred tým nečítali:

" Lubos Dálnoki
môj posledný koment, žime ako ľudia a rešpektujme sa navzájom, žijeme tu ako jedna komunita ako rodina, prečo sa to nedá ? , prečo niekomu vadil altánok súčových ? , prečo si musíme robiť napriek ? Všetci potrebujeme relax a patrične si občas pred bytovkami posedíme so susedmi, to je náš relax, deti majú svoj, nechajme ich hrať sa ."

Ja osobne si tiež myslím, že to by mal každý prečítať a zabudnúť na to komu kto kedy a čo urobil zle, nakoho volal mestskú políciu a za čo. Mali by sme prelistovať a zvážiť tvoje slová a nevyhladávajme si navzájom konflikty ale ked sa nastane predsa nijaký problém skúsme to riešiť a nie útočiť na toho druhého. Ešte raz by som chcel predsa povedať, že určite nie je vhodné používať sušičku na prádlo ako futbalovú bránku a mať miesto siete čerstvo vypraté prádlo. To asi nekomu by sa nepáčilo, čo o 8 metrov dalej môžu hrať kludne futbal. A pani. Dálnokiová, nikdy nikto Vášho syna nevykázal z dvora a ani nikdy neposielal preč.
Pekný deň aj Vám.
14. jún 2017

Zsolt Bagos

RE: Dálnoki Ľuboš
Ešte nech my je dovolené regovať na tvoj posledný príspevok. Moja manželka žiadala mesto o vybudovanie detského ihriska s pieskoviskom, šmíkalkamy, hojdačkou a neviem ešte s čím, už pred piatími rokmy ked moja mladšia dcéra bola v tých rokoch, a z mesta dostala odpoved:
pani. Bagošová na sídlisku kpt. Nálepku nebude momentálne vybudované žiadná detské ihrisko, vzhľadom na počet obyvatelov v danom okrsku, nech sa páčí môžete návštevovať novo vybudované detské ihriska v meste, najbližšie ku vašému bydlisku na sídlisku pri stanici!" Tak, že ku tomu len toľko.
Pekný deň.
14. jún 2017

Lubos Dálnoki

RE : Zsolt Bagos


Presne tak , ja som riešenie našiel , myslím že v spokojnosti všetkých, ved tie priestory sú pre nás všetkých. Koľko krát prídem domov tak žasnem. Podaktorí ľudia nemajú čo robiť a ubližujú, volajú políciu a td. Tí ľudia nemajú u mna väčšie IQ ako 40 ! to znamená že základné potreby dokážu samostatne riešiť: Pán Súč ( nebohý) mal pekný altánok no musel ho zbúrať ! Komu to vadilo my všetci vieme. Dalej vedla suseda dostala návštevu a pán nemal kde zaparkovať, tak to na jednu noc zaparkoval ku plotu na trávnik. No chorá osôbka v tom momente volala políciu aj to vieme , kto volal. Nemôže každý zato ako vyzerá a akým intelektom oplýva, ale 100% môže za to ako sa správa. Mna osobne mrzí, že takí ľudia nenachádzajú v sebe ani štipku slušnosti, či tolerancie . :( Mne osobne nevadí, že si ľudia vzadu robia altánky, grilujú život je aj o tom ako žiť a spolunažívať,,
pekný den všetkým diskutujúcim
14. jún 2017

Zsolt Bagos

RE: Dálnoki Luboš starší
Ja nemôžem rozprávať za nikoho, len sám za seba, ale ja osobne som nikdy v živote na nikoho nevolal políciu, a ani nemám na nich číslo. V živote som sa o to nestaral, že kto kde parkuje, kde opeká, kde má čo pri bytovke posadené, a kde na akej lavičke sedí a ani nikdy sa do toho starať nebudem. Poviem po lopate mňa to nikdy nezaujímalo. Pri najhoršom keď tam boli posadené kvety, tak som sa pozastavil ich obdivovať. Ale zrejme ja ustavične prekážam niekomu, ale ani to ma nezaujíma, taký ľudia sú pre mňa ukradnutý, čo ustavične hľadajú zlo v druhých, miesto toho aby sa obzrel okolo seba.
Ešte raz ti prajem pekný deň, a podľa mňa už sme sa venovali dosť danej tematike z nášho času, aby sme zase neboli veľmi aktívny pre niektorých susedov.
14. jún 2017

Lubos Dálnoki

dnes mi volala jedna pani z utajeného čísla, že deti čo hrajú futbal na metských pozemkoch na kpt. Nálepku sú kvôli futbalu sekírované !!!!!! Povedala mi aj meno , som zhrozený !!! toto budem riešiť !!! Ak si niekto posadí kvety alebo tuje ja neviem čo a očumuje aby tam lopta nespadla je to šikan ! Ked si dokážeš zasadiť čo sa ti páči tak si to ochrán plotom !! už mám toho dosť !!! sranda skončila !!!
14. jún 2017

Lubos Dálnoki

Zsolty si to TY ! Dnes som si spomenul , že som mal už s tebou kontakt ! Ked si v našej bytovke býval Ty si si kúpil wolsfágena a ja som mal postaršiu škodovku. Jedného dna si prišiel za mnou , že Tvoja dcéra sa sa pošmykla na oleji, ktorý vykvapkal z motora a pritom si celú stranu nohavíc roztrhla :( , Ja som okamžite išiel pozrieť či ozaj tečie olej z motora, áno bola to pravda boli tam tri malé fliačky ako bývalá 5koruna . Ja som za pár dní išiel do servisu a zistili , že občas kvapne cez AC pumpu, tak som dal tesnenie vymeniť a po týždni som tam išiel znova lebo to aj tak slzelo. Dali nové tesnenie aj s tmelom ! Ja som minul na oprave do 500sk ( čo bola štvrtinová výplata ) , ale roztrhané nohavice som nevidel :( ,, Deti sa budú nadalej hrať pri garážach a TY ím to nezakážeš !
14. jún 2017

Lubos Dálnoki

Prestan terorizovať !
14. jún 2017

Zsolt Bagos

Počúvaj Ľuboš. Tri roky hovorím chlapcom nech sa kludne hrajú po pri garážoch. Tak si to over prosím ťa, že prečo tam nechcú hrať? Bolo ím povedané, že tam kludne môžu a ja som ím osobne vtedy pomohol vyrobiť aj bránky. Prestan prosím ťa urážať a obvinovat niekoho ked nemáš úplné informacie, ja som ku tebe celý čas sa správal slušne. Ja nikdy, opakujem nikdy nikoho z dvora som neposla preč! A čo sa stalo dávno tiež máš zle spomienky, nič tam nebolo o oleji a ani o žiadných nohaviciach, ale som ta raz upozornil na to že neparkuj na prístupovej ceste. Nič som v tom vtedy ani teraz zlého nevidím. A tak ako ty, aj som už pomali dva roky nepracujem doma ale preč, tak kedy mám ja niekoho šikanovať a terorizovať. Nemiením už na to tu tému ja svoj čas mínať je to úplná stráta času. Pekný deň.
14. jún 2017

Lubos Dálnoki

bolo to presne o oleji 2x som bol v servise , si to pamätám dobre, mal som š120 s nemeckým novým čerešňovým glazuritom. ! bolo to tak :( lebo som parkoval po mieste nebohom lešovi :( ,, ok viac na túto tému nediskutujme a rešpektujme sa navzájom ! Ja budem len veľmi rád, ked na tom na šom skvelom sídlisku aj ked je od mesta budeme žiť všetci spokojne!
14. jún 2017

Ľuboš Dálnoki

Po prvé nikto nám nehovoril že mame hrať kolo garáži,, ako by sa tam dalo hrať keď je tam štrk !? A po druhé nikto nám nepomaláhal robiť nejaké brány, lebo do teraz tam žiadne niesu. A vy ste už dva roky preč ? Prečo vás vidím každý deň ?
14. jún 2017

Ľuboš Dálnoki

Po prvé nikto nám nehovoril že mame hrať kolo garáži,, ako by sa tam dalo hrať keď je tam štrk !? A po druhé nikto nám nepomaláhal robiť nejaké brány, lebo do teraz tam žiadne niesu. A vy ste už dva roky preč ? Prečo vás vidím každý deň ?
14. jún 2017

Ľuboš Dálnoki

Ospravedlňujem sa za dva také isté komentáre...
14. jún 2017

Lubos Dálnoki

Snáď je to vyriešené, nejedná sa o nás dospelých , ale o deti ! mám názor iba z netu a z dnešného jedného telefónátu :( ja len dúfam že budeme žiť spokojne dalej, deti vyrastú a už nebude počuť ich džavot ! :(
14. jún 2017

Lubos Dálnoki

dnes mi ešte volala manželka . som za to nerozmázávať to , ak tendencie budú v neprospech detí pokračovať zakročím aj do všetkého čo nesúhlasí z územným plánom!
14. jún 2017

Lubos Dálnoki

sa ospravedlňujem s územným plánom !
14. jún 2017

Lubos Dálnoki

Ľuboš Dálnoki,, prečo hráte na štrku okolo garáží a
nie na trávnatej ploche ?
16. jún 2017

Ľuboš Dálnoki

Momentálne nehráme nikde,, na štrku sa nedá, a na trávnatej ploché máme zakázané hrať. Preto tu je ten podnet
17. jún 2017

Lubos Dálnoki

na trávnatej ploche máte zakázané ?, kto vám zakázal ?
17. jún 2017

Ľuboš Dálnoki

No nehráme tam kôli lavičkam,, a nemôžme tam hrať kôli tomu aby sme ich nepoškodili preto ked sme tam minule hrali tak nás vyhodili
22. január 2018

Odpoveď samosprávy

Po uskutočnenom stretnutí so zástupcami vedenia mesta a obyvateľov sídliska kpt. Nálepku došlo k riešeniu priestorov okolo spomínaných preložených lavičiek. Z dohody vyplýva zachovanie nového osadenia lavičiek v priestoroch, kde momentálne sú. Mestské hospodárske stredisko ohraničí plochu živým plotom, ktorý bude rozdeľovať celistvú trávnatú plochu na oddychovú časť a plochu určenú na hranie športových hier pre deti. Výsadba živého plota bude realizovaná na jar 2018 a oddelí aj časť pre parkujúce autá tunajších obyvateľov.

Mgr. Mário Fazekaš, vedúci Mestského hospodárskeho strediska

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.