Kanalizačné vpusty v meste

Zodpovednosť za riešenie: Trebišov

V riešení
meno
MCH 25. júla 2017

Kanalizačné vpusty na krajniciach ciest v Trebišove sú často nesprávne osadené. Niektoré otvory na prietok vody sú rovnobežné s cestou. Cyklisti sú nútení jazdiť po samom okraji cesty. Mnohé vpusty sú po rokoch voči povrchu vozovky umiestnené už výrazne nižšie, neraz až 20 cm. Cyklistom hrozí vážna nehoda pre prehĺbeniny, ale aj preto, že sa koleso môže zaseknúť do rovnobežného otvoru. Kanalizačné vpusty majú byť priečne vzhľadom k vozovke, ako je to zväčša na hlavnej ul. Navrhujem ich skontrolovať a chyby napraviť, pretože množstvo kanalizačných vpustov je nesprávne osadených, niektoré sú len zo zváraných železných tyčí, iné sú zakryté drevenými foršňami, a niektoré podstatne nižšie od úrovne vozovky. Je to návrh terajšiemu vedeniu, prípadne novým adeptom do volebného programu o rok.

25. júl 2017

MCH

Prikladám ešte jednu fotografiu so správne osadeným kanalizačným vpustom.
26. január 2018

Odpoveď samosprávy

Vedenie mesta, ako i Technických služieb mesta Trebišov sa zaoberajú uvedeným nedostatkom, na jeho odstránenie je však potrebný dlhší časový horizont. Počas opravy tejto miestnej komunikácie sa zároveň správne osadí aj uličný vpust.

Michal Davala, Technické služby mesta Trebišov
01. február 2018

MCH

Aj keď uplynulo pol roka, ďakujem za odpoveď. Ale aby nedošlo k omylu... nejedná sa o jediný kanalizačný vpust. V meste je niekoľko desiatok nesprávne osadených vpustov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania