Pahýle po oreze

Zodpovednosť za riešenie: Trebišov

Vyriešený
meno
kveta 20. decembra 2017

stromy po cerstvom oreze...kontroluje niekto z kompetentnych, ci je takyto orez normalny? konkretne ten mensi ihlicnan vpravo,nechali ste mu cca polku koruny cim ste ho odsudili na zanik polovice korenovej sustavy a jasne pomale odumieranie - asponze bude na drevnu hmotu... a takychto vykricnikov-pahylov je popri bytovkach habadej, hlavne pri tych, kde bolo zateplene,len treba dobre pozerat, vysledok je zalostny...to uz ste mohli tie stromy vyrezat cele

29. december 2017

Odpoveď samosprávy

Orez predmetného stromu (vŕba) bol vykonaný na žiadosť obyvateľov bytového domu na Severnej ul. č. 1977/2 . V žiadosti boli uvedené objektívne dôvody orezu - náklon stromu nad parkovaciu a cestnú časť, ktoré boli odsúhlasené zástupcami MsHS a oddelením výstavby a majetku mesta po 2 po sebe nasledujúcich obhliadkach na mieste. Hlavným dôvodom orezu bolo zachovanie bezpečnosti prechodu obyvateľov na pešej komunikácii a ochrana majetku (osobné automobily).
Predmetná vŕba nie je v žiadnom prípade odsúdená na zánik, pretože je to drevina s veľmi vysokou regeneračnou schopnosťou. Náklon stromu budeme aj naďalej sledovať a v prípade ďalšieho náklonu budeme musieť pristúpiť (z bezpečnostných dôvodov) k jeho výrubu.

Orez smreka nachádzajúceho sa v blízkosti vŕby nevykonalo Mestské hospodárske stredisko.
Zdôrazňujem, že pri ošetrovaní všetkých drevín v meste ide v prvom rade o bezpečnosť obyvateľstva a ochranu ich majetku pred poškodením, v žiadnom prípade o drevnú hmotu. Dôkazom našej snahy o zveľaďovanie zelene je aj výsadba nových stromov na sídlisku Sever - výsadba 30 kusov sakúr a 3 kusy platanov v priebehu 4 rokov.

Mgr. Mário Fazekaš, vedúci MsHS
29. december 2017

kveta

ak ste orez nevykonali vy,mali by ste prinajmensom nejako vhodne upozornit obcanov v bytovkach,ze o danu zelen sa starate vy a tiez vykonavate orezy...iba cez net nestaci...aby nevznikali taketo otrasne orezavky
29. december 2017

Maja Duduričová

Dobrý deň,
Som domová dôverníčka obytného domu zobrazeného na fotke. Touto cestou sa chcem poďakovať MsHS a najmä p. Fazekášovi za urýchlené vykonanie orezu vŕby pred naším obytným domom. Vŕba sa už dlhšiu dobu nebezpečne nakláňa a myslím si, že neskôr určite dôjde k jej úplnému výrubu nakoľko ohrozuje nielen chodcov, automobily ale predovšetkým popod jej koreňovú sústavu je ťahané plynofikačné potrubie, čiže pri jej vyvrátení by sme od plynu odrezali veľa domácností. Orez smreka vykonali TS na žiadosť obyvateľov našej bytovky, nakoľko ich konáre ťahajúce sa po omietke domu v bytoch vyrušovali. Neviem posúdiť či bol orez vykonaný správne, ale určite sa týmto orezom zvýšila kvalita života seniorov bývajúcich na spodných poschodiach nášho obytného domu. Tiež by sme boli radi, keby sa tento strom vyrúbal úplne, avšak pri dnešných zákonoch je to vojna s veternými mlynmi.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania