Peľ zo stromov, ktorý spôsobuje alergické ťažkosti

Zodpovednosť za riešenie: Trebišov

Vyriešený
meno
Rebeka 20. februára 2018

Chcela by som poprosiť o odstránenie starých stromov na Gorkého ulici pri budovách bývalých SPP, z dôvodu, že v období keď kvitnú spôsobujú vážne dýchacie ťažkosti kvôli alergiám.
Vopred ďakujem

21. február 2018

kveta

tak vyrubu pol Trebisova,to je dovod....?!
21. február 2018

Rebeka Vargová

Myslim ze na fotke su len 2 stromy a nie polka Trebišova, týka sa to týchto stromov ktorých pel spôsobuje ťažkosti keďže je v blízkosti domova kde to treba dýchať den co den ked to kvitne..myslim ze nikto by nechcel vyrúbať polku zelene ktorá nam spríjemňuje naše bytie v Trebišove :)
21. február 2018

Rebeka Vargová

A další dôvod je ze ohrozuje elektrické vedenie v jeho blízkosti ktoré moze byt vážne poškodené v prípade nejakej silnej búrky.
21. február 2018

Adam Werther

Tie stromy sú staršie ako Vy a dosiaľ s nimi žiaden problém nebol.
Orezy konárov v blízkosti elektrických vedení vykonávajú pracovníci prevádzkovateľa distribučnej siete VSE distribúcia a.s., tel.: 055 6193682, s Vašou požiadavkou na orez konárov sa prosím obráťte na nich.
Týmto považujem Vašu sťažnosť za vybavenú.
27. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
rod breza skutočne produkuje veľké množstvo peľu, ktorý je roznášaný vetrom do veľkých vzdialeností (50 - 100 km), z čoho vyplýva, že výrub dvoch predmetných jedincov (ktoré sú v relatívne dobrom zdravotnom stave) by s veľkou pravdepodobnosťou Váš problém nevyriešil. Mesto Trebišov však bude kontaktovať VSE so žiadosťou o orezanie konárov ohrozujúcich elektrické vedenie.



Ing. Milan Kakaš, záhradný architekt, MsHS
17. marec 2018

Dušan D

treba navštíviť lekáreň inak by sme tu vyrezali všetko zelené, otrasné čo dnes ľudom napadne, že vyrežte strom lebo máme soplík otrassss
09. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Mesto Trebišov požiadalo v uvedenej veci o stanovisko aj Východoslovenskú distribučnú, a. s.

Uvádzame z vyjadrenia spoločnosti:

Vašu žiadosť sme prešetrili. Dovoľujeme, si Vás informovať, že zo strany spoločnosti Východoslovenská distribučná, a. s. /ďalej len VSD, a. s./ sú stromy orezané tak, aby neohrozovali prevádzku distribučného zariadenia. Pre zabezpečenie bezporuchovej dodávky elektrickej energie, ochranu zariadenia elektrizačnej sústavy, ako aj zabezpečenie bezpečnosti majetku, osôb a zvierat je potrebné v blízkosti elektrického vedenia udržiavať minimálny bezpečný priestor v zmysle STN 333300 čl. 4. 43.

Východoslovenská distribučná, a. s.


Východoslovenská distribučná, a. s.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.