Brloh pre asociálov

Zodpovednosť za riešenie: Trebišov

Vyriešený
meno
Jozef Skivaj 24. apríla 2018

Dobrý deň,
chcel by som naliehavo požiadať mestskú políciu a majiteľa budovy (a okolitého priestranstva) o riešenie situácie, ktorá vznikla - táto budova sa stala útulkom a toaletou pre mladých fetujúcich osadníkov. Každý deň v poobedňajších hodinách obťažujú ľudí, ktorí idú zo stanice. Nie je normálne, aby mamičky s kočíkmi šli radšej po ceste, len aby sa im vyhli, pretože im drzo zahatajú cestu! Jedná sa kľudne aj o 10-15 členné skupiny!!! Niektorým sa tam zapáčilo až tak, že tam aj nocujú. Ešte raz prosím o včasné vyriešenie danej situácie.

30. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Na základe Vášho podnetu Vás chcem informovať, že i napriek tomu, že mesto nie je vlastníkom uvedenej nehnuteľnosti a priľahlých pozemkov situáciu, ktorú popisujete, rieši, s cieľom predchádzať rušeniu verejného poriadku a zvýšiť kvalitu bývania v danej lokalite.
Prostredníctvom príslušníkov mestskej polície sa vykonávajú nepravidelné kontroly v skorých ranných, ale aj večerných hodinách, z dôvodu zamedzenia pohybu neprispôsobivých občanov v danej lokalite a s tým spojeného porušovania verejného poriadku. V uplynulom týždni sa uskutočnilo pracovné stretnutie so zástupcami mesta a majiteľom predmetnej budovy, ktorý, po zistení skutočného stavu, prisľúbil nápravu, a to tak, že do polovice júna 2018 uvedenú nehnuteľnosť odstráni a celý pozemok zabezpečí proti následnému znečisťovaniu asociálmi. Do doby odstránenia bude túto lokalitu vo zvýšenej miere monitorovať mestská polícia, s cieľom minimalizovať páchanie priestupkov a inej protispoločenskej činnosti. Zároveň chceme apelovať na občanov, aby všetci, ktorí sa stanú svedkami protiprávneho konania, to neodkladne oznámili na bezplatné telefónne číslo 159 alebo 158.



Bc. Jindřich Sosna, zástupca náčelníka MsP Trebišov
23. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Aktualizujeme odpoveď na podnet:

V mesiaci apríl 2018 sa uskutočnilo pracovné stretnutie majiteľa predmetnej stavby so zástupcami mesta Trebišov, na ktorom bolo mestu prisľúbené zbúranie spustnutého objektu. Uvedený objekt je už zbúraný. Majiteľ zrealizoval zbúranie stavby podstatne skôr než to zadefinoval na aprílovom rokovaní.
Veríme, že aj situácia s prítomnosťou neprispôsobivých občanov v uvedenej lokalite sa týmto krokom v blízkej budúcnosti vyrieši.



Ing. Ladislav Valiska-Timečko, odd. výstavby a majetku MsÚ
04. júl 2018

Jozef Skivaj

Ďakujem za rýchle riešenie problému. Situácia sa zlepšila.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania