Koncert Metal Bands tour

Zodpovednosť za riešenie: Trebišov

Uzavretý
meno
Peter Sabol 11. júna 2018

Dobrý deň,

považujem za veľmi nevhodné situovať plánovaný hudobný metalový festival "Metal Bands tour" dňa 23.6.2018 do amfiteátra v mestskom parku v Trebišove.

Existuje totiž oprávnená obava, že daný štýl hudby bude rušiť okoloidúcich i vzdialených návštevníkov parku ako i lokálnu faunu.

Prosím, aby ste príp. zvážili konanie spomínaného festivalu v areáli mestského parku.

S pozdravom

Peter Sabol

12. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Amfiteáter bol vybudovaný a obnovený za účelom stretávania sa a oddychu ľudí po práci a v čase voľna. Je na každom z nás, akú formu relaxu si zvolíme.
Ak chceme relaxovať a kultúrne sa vyžiť v lete, neostáva nám nič iné, len za kultúrou zájsť tam, kde je. V našom parku sú dve miesta, kde sa konajú kultúrne podujatia. Počas leta je to ostrovček, kde sa z hľadiska charakteru umiestňujeme menšie akcie a amfiteáter, kde sa konajú akcie väčšieho charakteru.
Vaša narážka na hluk a rušenie prírody a ľudí nemá žiadne logické opodstatnenie.
Akcia Metal Bands tour sa začína v parku za bieleho dňa a za bieleho dňa i končí. Vtedy ešte ani fauna a ani flóra nespí. A že rušíme ľudí? Veď mi to pre ľudí robíme.
Viac ako decibely Vás asi straší ten názov Metal, ale neobávajte sa!
Roky rokúce sa v parku premietali na miestnom amfiteátri filmy na ktorých boli odchované celé generácie a nikto sa nesťažoval. Filmy sa začínali premietať v nočných hodinách a končili sa niekedy až po polnoci a boli premietane za vysokej účinnosti zvuku ku ktorej sa Metala Bands ani nepriblíži.
V parku sa konajú a verím, že o tom viete aj iné kultúrno spoločenské akcie. Do pozornosti Vám vážený pane dávam Dni mesta Trebišov a Folklórny festival. Aj tieto akcie svojim zvukovým výkonom niekoľkokrát prehlušia metalovú akciu a tiež sa končia pred polnocou a o kolotočoch tam vyčíňajúcich celé noci ani nehovorím.
Takže nemajte prosím Vás obavy a pre overenie mojich informácii Vás pozývam nielen na metalový koncert na ktorý sa mládež teší, ale aj na všetky kultúrno spoločenské akcie konané na amfiteátri v parku. Veď hádam nechcete povedať že výstavba a rekonštrukcia v parku bola preto, aby zíval prázdnotou.
Mičko Ľubomír, vedúci MsKS Trebišov, Trebišov

Mičko
12. jún 2018

Peter Sabol

Dobrý deň,

ďakujem za odpoveď. Nespochybňujem samozrejme účelnosť amfiteátru ako takého ako ani dobrú vôľu vedenia mesta organizovať kultúrne akcie pre ľudí v mestskom parku. Uznávam že v minulosti, ako ste písali, sa v parku konali aj iné hlučné kultúrne podujatia a premietania (otázka je, či z toho, že sa to konalo do noci, možno usudzovať o tom, že je to tak v poriadku, ale to je vec na diskusiu a teraz tomu tak nebude).

Napriek tomu si myslím, že metalová hudba je svojim charakterom špecifická a pre mnohých ľudí pôsobí rušivo až odstrašujúco, i keď nemusí byť hlučnejšia ako hudba z iných kultúrnych akcií.

Metal som kedysi počúval a považujem tento štýl hudby za nevhodný pre mládež (a vôbec), takže ďakujem za pozvánku, ale akcie sa nezúčastním.

S pozdravom

Peter Sabol
18. jún 2018

Jozef

Niekto nám asi zostarel. Pamätám na časy, kedy sa na amfiku premietali večerné filmové festivaly, usporadúvali koncerty rockových skupín a iné podujatia a bavili sme sa výborne. A popravde - mládež, ktorá si púšťa tzv. riťmusové vulgarizmy v slovenčine (čomu aspoň rozumejú) a dovolím si tvrdiť, že nemá ani šajnu, čo je obsahom text v piesňach metalu. A hudba - to isté môžme povedať aj o iných hudobných žánroch. Niekomu sa páči to, inému ono.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania