Útulok pre psy

Zodpovednosť za riešenie: Trebišov

Uzavretý
meno
Lubica 25. januára 2019

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, či mesto Trebišov plánuje poskytnúť dotáciu, poprípade pozemok na zriadenie útulku pre psy. Trebišov, ako okresné mesto, by sa týmto problémom malo zaoberať nakoľko situácia s túlavými psami je v Trebišove a okolí veľmi vážna.
Taktiež sa chcem opýtať, či už mesto uzatvorilo zmluvu na poskytovanie služieb spojených s odchytom túlavých zvierat s iným partnerom, nakoľko Karanténna stanica v TV ukončila svoju činnosť v decembri 2018.
Ďakujem.

09. február 2019

Roman

Ja by som sa chcel opýtať pani dotyčnej ktorá zapríčinila koniec KS Trebišov...či sa aj ona vôbec zamýšľala nad tým čo bude zo psami v Trebišove keď rozprúdila na sociálnej sieti vojnu voči vedeniu KS pretože to aj napriek nie úplne vhodným podmienkam bolo jediné útočisko pre túlavé psy v Trebišove naozaj si myslím že im stále bolo lepšie v KS ako v tábore kde ich spoluobčania zabíjajú...keď dokázala na internete vyprovokovať ľudí k tomu aby sa začali vyhrážat p.vet. v KS tak nech jej teraz aj tý dotyčný ľudia a stránky a skupiny na socialnej sieti pômožu...trebalo uvažovať pred tým než konám asi toľko...
11. február 2019

Lubica

Napriek nie úplne vhodným podmienkam? Videli ste fotky z KS? Boli ste sa tam niekedy pozrieť osobne?
Dovolím si skopírovať text z článku: „Mesto Trebišov uhrádza prevádzkovateľovi náklady na prevádzku útulku vo výške 12-tisíc eur ročne," uzavrela kancelária primátora.
https://dolnyzemplin.korzar.sme.sk/c/20968062/karantenna-stanica-v-trebisove-bude-mat-noveho-prevadzkovatela.html

Ja by som rada vedela, kde skončilo tých 12000 EUR každý rok, ked tie psy žili v rozpadnutých zhnitých búdach, vo vlastnych výkaloch. Psy neboli očkované, čipované ani ošetrené, čo podľa zákona KS musí zabezpečiť. Za 12000 určite nemuseli žiť v "nie úplne vhodných podmienkach", nemyslíte?

A čo sa týka zabíjania psov v tábore. Naozaj si myslíte, že keď KS ešte fungovala, tak tam spoluobčania psy nezabíjali? Robia si tam čo sa im zachce a mesto to nerieši. Na nich sa asi žiadne zákony nevzťahujú.
12. február 2019

Roman

Bol som sa tam pozriet dokonca som odtial mal pred rokmi adoptovaneho psa...ja nepíšem že to bolo dobré čo sa tam dialo ale bolo to aspoň niečo teraz nieje nič a pani ktorá to spôsobila nie veľmi inteligentným spôsobom žiada ľudí o pomoc a už len to vyjadrovanie na tej stránke odrádza...trebalo na výstavbu útulku myslieť skôr alebo vymyslieť inú alternatívu pre TV psy a tak konať ako konali...teraz už keď je núdza tak je neskoro plakať a tak či tak výstavba a financovanie niečoho takého ako utúlok nieje záležitosť týždňa ale poinformujte sa ako dlho trvalo iným kým sa im niečo také podarilo získať pozemok,postaviť,vybaviť atď...a pokiaľ som sa dobre dočítal pretože som túto vec sledoval tak KS mala mať nového zriadovateľa od nového roka tak kde je ?
13. február 2019

Lubica

"a pokiaľ som sa dobre dočítal pretože som túto vec sledoval tak KS mala mať nového zriadovateľa od nového roka tak kde je ?" Presne to sa pýtam aj ja vo svojom príspevku. Žiaľ, odpoveď som zatiaľ nedostala...
18. február 2019

Odpoveď samosprávy

Mesto Trebišov malo uzatvorenú Zmluvu o úschove odchytených zvierat so spoločnosťou VETERINÁRIUS, s.r.o. Trebišov od roku 2009 na dobu neurčitú. Na základe tejto zmluvy mesto umiestňovalo odchytené zvieratá do karanténnej stanice, ktorej prevádzkovateľom bola uvedená obchodná spoločnosť.
Predmetná Zmluva o úschove odchytených zvierat bola s uvedenou spoločnosťou ukončená v decembri 2018. Mesto následne začalo proces verejného obstarávania, po jeho ukončení uzatvorilo novú zmluvu na poskytovanie služieb spojených s odchytom túlavých zvierat s novým partnerom, ktorým sa stalo OZ Pomoc psíkom na východnom Slovensku so sídlom vo Veľkých Kapušanoch.
Mesto Trebišov neuvažuje o zriadení karanténnej stanice.


Mgr. Miroslav Cabada, náčelník MsP Trebišov
Mgr. Martina Mištaničová, referentka pre komunikáciu s médiami

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.