Slov. nár. povstania-Automobily-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trebišov

Uzavretý
meno
Jozef Torba 10. augusta 2019

V pondelok vecer som zaparkoval na mieste ktore je vyznacene cervenou farbou. Bolo to vo vecernych hodinach po 21. hodine. Zdrzal som sa tam necelu hodinu a ked som odchadzal tak po mne vykrikovali obyvatelky obytneho bloku " ste si vedomi ze blokujete pristup na parkovisko" a ze ludia nemozu potom ist do prace kvoli tomu ze ja som zablokoval cestu na parkovisko. Ked som odisiel domov a zaparkoval pred blokom tam za mnou prisla mestska policia ze ci som si vedomy, ze som blokoval pristup na parkovisko. Kontaktovali aj pozicovnu aut z ktorej som mal auto aby ziskali moje meno. Kedze tam nieje ziadne dopravne znacenie o zakaze parkovanie ani znacenie na ceste tak je to legalne miesto na parkovanie. Takze som bol obtazovany mestskou policiou kvoli nicomu. Pokracovanie v druhom odkaze

10. august 2019

Jozef Torba

Slov. nár. povstania-Automobily-iné

Policia bola kontaktovana kvoli tomu lebo vraj mesto ma dohodu s obyvatelmi daneho bloku ze mozu parkovat ako chcu na chodnikoch ale ich pristup ( nejake pravidlo 1.5 metra mi bolo oboznamene) na nelegalne vytvorene parkovisko je v poriadku. Pre ludi ktori nebyvaju v Trebisove by mohol byt postaveny bilboard pred vstupom do mesta ze v Trebisove zakony neplatia ale ako na divokom zapade sa tu robia vlastne dohody a zakony SR neplatia. Ked moze na cloveka ktory legalne parkuje byt zavolana policia. Mohol by mi niekto z mesta vysvetlit ze ako to v Trebisove funguje prosim?! Obaja prislusnici mestskej policie boli velmi profesionalny. Co ma zaskocilo ze som nic neurobil a aj tak ma vyhladali.Dakujem Vam vopred za Vasu odpoved.
Dakujem
S pozdravom
Jozef Torba
11. august 2019

jozef

ANO, MATE 100% PRAVDU, je to tak ako pisete, a to ste este nevideli prislusnikov MP ako odtlacaju zle zaparkovane auto , ktore brani vyjazdu inemu autu vyjst z oznaceneho parkoviska v obytnej zone. Ved sa len poobzerajte navokol seba ako a kde su zaparkovane auta s EC TV, a vsetko je zrejme OK. Napr. na ul. Ternavskej stoji denne aj zo 30 aut v protismere a na chodniku a samozrejme je to tak v celom meste, ale auta MP sa premavaju denne okolo tychto aut bez povsimnutia...
Vopred dakujem panu nacelnikovi MP za vysvetlenie
19. september 2019

Odpoveď samosprávy

Šetrením zo strany vedenia MsP bolo zistené, že v uvedenom prípade bola hliadka vyslaná na preverenie oznamu o nesprávnom parkovaní vozidla pred označníkom zástavky pravidelnej verejnej dopravy. Do príchodu hliadky však bolo vozidlo preparkované a pri následnom kontaktovaní hliadky s Vami Vám zo strany policajtov bol vysvetlený dôvod - prečo, ste boli kontaktovaný. Zo strany príslušníkov MsP to nebolo žiadne obťažovanie, ale bežný spôsob preverenia oznamu.

Nedostatok parkovacích miest nie je problémom iba nášho mesta, ale takmer všetkých miest na Slovensku, čo však vodičov motorových vozidiel neoprávňuje porušovať zákon a cestnej premávke. Mestská polícia v Trebišove netoleruje nesprávne parkovanie avšak vzhľadom na aktuálny stav parkovacích miest v Trebišove postupuje pri zistených porušeniach nadštandardným spôsobom t. j. rozdáva upozorňujúce letáky na vozidla a vodičov, rieši napomenutím, hoci v zmysle zákona môže vodičov ihneď sankcionovať.
Tento nekonfliktný spôsob riešenia však nebude uplatňovaný pri opakovanom porušení zákona.

Mgr. Miroslav CABADA
náčelník MsP Trebišov

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania