Komenského-značka na ceste -chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Trebišov

Uzavretý

Dobrý deň. Žiadam mesto Trebišov o urýchlené riešenie problému s parkujúcimi automobilmi na ulici Pri Polícii. Dňa 10.10.2019 sme museli volať RZP ku pacientovi z vchodu 89, ale tá po príchode pre zaparkované auta na chodníku pred vstupom do obytného domu musela zaparkovať až pri škôlke a pacienta prenášať až tam. Parkujúce auta bránia prístupu vozidlam RZP, Požiarneho zboru a Polícii. Žiadame mesto o nainštalovanie vodorovnej dopravnej značky(žlté pruhy ) tak ako je to na fotografii od vstupu do vchodu až po prechod pre chodcov, ktorí je vzhľadom na auta nebezpečný.

14. október 2019

jozef

Nie je potrebne nic robit zo strany mesta, nakolko v zakone o cestnej premavke sa v jednom z paragrafov pise:
Vodic nesmie zastavit a stat na priechode pre chodcov, alebo ciklistov a vo vzdialenosti kratsej ako 5 metrov pred priechodom.
Co vo vasom pripade je vzdialenost 5 metrov pred priechodom presne to zlte oznacenie.
Tak ze ked tam parkuju auta ktore tam parkovat meju zo zakona zakazane treba volat mestsku policiu, pokial prislusnici MP neovladaju pravidla cestnej premavky tak treba volat PZ SR to znamena obvodne oddelenie, ked aj tito nevedia co a ako tak volajte dopravnu policiu. URCITE SA NAJDE NIEKTO KTO VAM POMOZE, ALEBO AJ NEPOMOZE
VELA ZDARU
15. október 2019

Ján Zbojovský

Nie som spokojný z Vašou odpoveďou, ktorá je napísana tak Šalamúnsky. Bolo by jednoduchšie urobiť tie čiary a upozorniť vodičov na dodržiavanie zákona o cestnej premávke a o parkovaní pred prechodom pre chodcov.
29. október 2019

jozef

Pan Zbojovsky, mojej Šalamunskej odpovedi ste neporozumel, beriem na vedomie, ale ako pozeram tak inej ste sa nedockal, pripad je oznaceny ako NERIESENY ako mnozstvo dalsich. Z toho je zrejme ze nie su na uradoch kompetentne osoby ktore by vam odpovedali spravne.
PRETO NAVRHUJEM ABY STE POZIADALI O OSADENIE ZVYSLEJ DOPRAVNEJ ZNACKY PRIECHOD PRE CHODCOV - A ...bude to vyriesene, ALE U KOHO ZIADAT DOPRAVNU ZNACKU???
05. február 2020

Odpoveď samosprávy

Mesto Trebišov ako vlastník miestnych komunikácií, t. j. aj cestnej komunikácie a chodníka pred vchodom č. 89 na ulici Pri polícii, postupuje v zmysle platnej legislatívy – zákona č.8 /2009 Z.Z. §25, písm. c zákaz státia motorových vozidiel na priechode pre chodcov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred ním.
Ak motorové vozidlo zastane vo vzdialenosti menšej ako je 5 m, je potrebné informovať mestskú políciu na č. t. 159. V núdzových prípadoch je pre vozidlá RZP a hasičského zboru státie na tomto úseku dovolené.

Ing. Ladislav Valiska-Timečko
referent pre výstavbu MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.