Lávka cez Váh - Riviéra - Ľ. Stárka

Zodpovednosť za riešenie: Trenčín

Neriešený
meno
Peter 09. decembra 2014

Chcel by som sa spýtať v akom stave je plánovaná lávka cez Váh, o ktorej sa pred pár rokmi toľko hovorilo. Všade sa písalo, že je to istá vec, že železnice v rámci modernizácie zaplatia a vybudujú túto lávku cez Váh pre chodcov a cyklistov. Alebo to boli len plané reči aby ľudia súhlasili s modernizáciou železnice?

V najnovšom územnom pláne z roku 2012 je táto lávka v pláne. V akom stave je projekt? Ďakujem za informácie.

"Vybudovanie lávky cez Váh pre peších a cyklistov z priestoru OS Trenčianska riviéra) na nábrežie pravého brehu Váhu v MČ 05 (ul. Ľ.Stárka)"

Našiel som info o projekte, ktoré už firma SHP vypracovala pre stavebné povolenie. Bude sa v tejto podobe realizovať?

http://www.shp.eu/strasky-husty-a-partneri/projekty/mosty/lavky-pro-pesi/visute-konstrukce/lavka-pres-vah-trencin-slovensko/

24. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, samostatná lávka pre peších, ktorá by mala v budúcnosti vzniknúť, je len v polohe definovania v platnom Územnom pláne mesta Trenčín. Vo väzbe na aktuálne prebiehajúcu modernizáciu železničnej trate nie je uvažované s budovaním žiadnej samostatnej lávky pre peších a cyklistov, nakoľko nepredstavuje vyvolanú investíciu. V priamej súvislosti s rekonštrukciou železničnej trate je celková rekonštrukcia mosta na Ostrov, v rámci ktorej vznikne aj priestor pre peších a cyklistov. S inou samostatnou lávkou pre peších a cyklistov nie je investične zatiaľ uvažované, mesto Trenčín nemá predloženú žiadnu dokumentáciu na realizáciu takej lávky, ktorú uvádzate vo svojom podnete. O projekte firmy SHP nemá mesto vedomosť.

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ Trenčín
16. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, lávka je v územnom pláne, no s jej vybudovaním sa z investičných dôvodov zatiaľ nepočíta. Podoba lávky sa bude riešiť, keď to bude aktuálne - aj na základe finančných nárokov. Táto lávka nikdy nebola predmetom modernizácie železničnej trate. V súvislosti s modernizáciou bola riešená lávka z Ostrova do Orechového, ale bola vypustená z modernizácie, nakoľko nebola uznaná ako vyvolaná investícia.

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania