Štrk na chodníkoch

Zodpovednosť za riešenie: Trenčín

Uzavretý

Vadí mi keď mesto posýpa zmesou soli a hrubého štrku chodníky a cestY, povedzte prosímás kto tento odpad a tony odpadu bude odpratávať na jar? Prejde jedno auto , vyfaktúrujete to že je to upratané, ale medzi autami je neporiadok , kto to uprace? To sú tony odpadu ktoré škodia občanom na zdraví ( prach) , vám to vyhovuje? Prečo v civilizovaných krajinách stačí len čistá sol? Nevyhovárajte sa na peniaze pretože to čo investujete do posypu lacnejsmieho zaplatíte na upratovaní

02. január 2015

jaro

Miro, sol je neekologicka vobec by sa nemela pouzivat!!!
02. január 2015

Juraj

Ahoj Miro,keby vedenie malo ozaj záujem o čistotu mesta a zdravie občanov,tak na jar nie je problém rozmiestniť dopravné značky ZÁKAZ ZASTAVENIA V DOBE napr.od 7oohod.do 15oohod.s dodatkovou tabuľou o vykonaní údržby komunikácie.Takto sa dá pekne rozplánovať celê mesto,nasadiť všetky zametacie mechanizmy a za týždeň je mesto čisté.Tabuľe samozrejme rozmiestniť v dostatočnom predstihu,Mestská polícia večer ešte prebehne či sú autá preč,kto nerešpektuje vylustrovať,zazvoniť,udeliť pokutu a ľudia by si na tento systém navykli.Videl som to v Senici,fungovalo to.Je s tým jeden problém:JE S TÝM VIACEJ ROBOTY A MUSÍ SA PRI ROZPLÁNOVANÍ MYSLIEŤ!!Pozdravuje Juraj.
02. január 2015

Šofér a Chodec

Miroslav... nechcem byť vulgárny!... Ale mysli trošku aj hlavou a nie... Soľ je pri teplote -7,4 a menej neúčinná!!! Čiže neželám ti nič zlé len sa spamätaj a spomeň si keď sa niekde...spadneš a niečo si zlomíš. ;-) keď sa ti nepáči zostaň doma a nemusíš sa rozčuľovať. Cez internet vybavíš všetko...aj nákupy až priamo domov. A o tom čo by sa dialo dole pod juhom keby iba solia...buď vlastníš opravárenský servis niekde v TN alebo si to inak neviem vysvetliť. Prajem pekný večer. A veľa snehu pred domom.
05. január 2015

Stanislav z TN

Dávam hlasovať kto je za a kto proti :
kolko je ludí,ktorým začali tiecť topánky alebo na jar tenisky - botasky,pretože vám tento " posypový " materiál narobil do nich diery ? Kúpené zimné topánky som neraz musel po mesiaci reklamovať,pretože kamienky sa mi natlačili cez podrážku dnu a obidve začali tiecť.
Takže chápem to posýpanie ktoré zostáva na chodníkoch až do mája,ak má niekto zriadenú živnosť s obuvou.
( nie vždy sa podarí a nie vždy každému reklamovať )
07. január 2015

Miroslav Miroslav

Toto je podľa Vás pán Šofér a chodec normálne ? To je ešte len začiatok Januára, uvidíme koľko toho pribudne do konca zimy.
07. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, odpad bude odpratávať zmluvný partner mesta spol. Marius Pedersen a. s., ktorému Mesto platí za reálne vykonané strojové čistenie + ručné čistenie medzi autami. V „civilizovaných“ krajinách sa aj chodníky posýpajú štrkom, nielen soľou. Mesto má vypracovanú analýzu nákladovosti štrk vs soľ, v ktorej sú zapracované aj náklady na odstránenie štrku. Z nej vyplýva vyššia finančná náročnosť samotného solenia v prospech štrku, vrátane jeho následného odstraňovania.

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
07. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, radi by sme reagovali na príspevok Juraja Turčana. To, že Mesto Trenčín a jeho zamestnanci rozmýšľajú a majú záujem na čistote mesta svedčí o tom, že Vami spomínané informačné tabule sa v Trenčíne umiestňujú. A nielen to, navyšec sa vylepujú v časovom predstihu oznamy na dverách bytoviek a dávajú sa lístky za stierače automobilov s požiadavkou na ich preparkovanie v čase čistenia. Prikladáme fotku - viď príloha.

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
12. január 2015

Miroslav Miroslav

Neviem či sa niekto zo samosprávy bol pozrieť napríklad v takom Nemecku alebo Viedni, ale rozhodne tam nepoužívajú na posyp takúto hrubú frakciu kameniva a v takom množstve. To, že mesto Trenčín platí firme Marius Pedersen za ručné zametanie medzi autami je pre mňa nová informácia, som zvedavý či to čo píšete Pani Ságová aj bude dodržané.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania